Görüş Bildir
Haberler
Adını Daha Önce Muhtemelen Hiç Duymadığınız Birbirinden İlginç Dinler

Adını Daha Önce Muhtemelen Hiç Duymadığınız Birbirinden İlginç Dinler

Dünyanın dört bir yanından çıkıp gelen, tuhaf ritüelleri ve inanışları ile insanları şaşkınlığa sürükleyen pek çok gizemli dinler var. Hinduizm, İslam ya da Hristiyanlık gibi ana akım dinlerin dışında, çok daha az duyulmuş ama bir o kadar da ilginç inanç sistemleri mevcut. Meraklısına adeta bir keşif alanı sunan bu dinler, belki de yaşamın anlamını tamamen farklı bir perspektiften görmemizi sağlayacak. 👇

Kaynak: 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dürzilik

1. Dürzilik

Şii İslam'ın bir kolu olan Dürzilik 11. yüzyıldan beri varlığını sürdürmektedir ve günümüzde ağırlıklı olarak Lübnan ve Suriye'de bulunmaktadır. Dünyada 700,000 ila 2 milyon arasında insanın bu dine mensup olduğu tahmin edilmektedir. Bunlardan biri de bu dinin büyük takdirini kazanmış olan merhum dublaj sanatçısı Kemal Amin’dir.

2. Yezidilik

2. Yezidilik

Yezidi mezhebi Irak'taki çatışmalarla birlikte daha çok duyulmaya başladı. Amerikan birlikleri, kapana kısılmış Yezidilerin kurtarılmasına yardım etmek üzere Irak'a geldiklerini ifade ettiler. Yezidilik, Şii ve Sufi İslam'ın bir kombinasyonudur ve somut bir dinden ziyade etnik-dinsel bir grup olarak daha sık anılmaktadır.

3. Tüm Dünyaların Kilisesi

3. Tüm Dünyaların Kilisesi

Neopaganizmin en eski dallarından biridir ve Ana Dünya Tanrıçasını merkez alır. İnananlar, günlük inançlarına da yansıyan, Dünya ile bağlantılı ilahi bir varlığa tapmaktadır. 

Web sitelerinde, 'CAW bir din olarak organik bir şekilde organize edilmiş bir değerler, gelenekler ve fikirler sistemidir' deniyor. 'İnsanlığın en iyisini ortaya çıkaracak ve Tanrısallığı onurlandıracak şekilde büyüyecek, gelişecek ve evrimleşecektir.'

4. Jediizm

4. Jediizm

Güç kesinlikle bu inananların yanında. Herkes Jedi'ları duymuştur ama bu, aynı zamanda gerçek bir dindir. Son yıllarda binlerce destekçisi olan bu din, tüm canlıların her yerde var olan bir güçle birbirine bağlı olduğu fikrini savunuyor.

5. Mami Wata

5. Mami Wata

Ağırlıklı olarak suya odaklanan bir Afrika dinidir. Bu din, su kullanımı yoluyla iyi şans getirebilen su ruhu Mami Wata'ya tapmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Caynizm

6. Caynizm

Dünyada yaklaşık 6 milyon takipçisi bulunan Caynizm, özellikle Hindistan'da son derece popülerdir. Bu dinin ana odak noktası, takipçilerinin kendilerini tüm karmadan arındırmaları ve yeniden doğuş sürecinden çıkarmalarıdır.

7. Candomble

7. Candomble

Brezilya’da Katoliklik popüler olmasına karşın Candomble'nin etkisi de giderek artmaktadır. Bu dini inanışa göre üst düzey bir ilahi varlık, daha küçük varlıkların yardımıyla hüküm sürmektedir. Batı Afrikalı köle gemilerinin ülkeye yanaşmasından beri var olan bu inanç son yıllarda artış göstermiştir.

8. Zerdüştlük

8. Zerdüştlük

Zerdüştlük esas olarak İran'da yerleşiktir ve kendisine bağlı bir dizi dalı vardır. Dünya çapında toplam 100.000'den fazla inananı bulunmaktadır. Ana öğretileri, iyinin her zaman iyi olduğu ve kötünün onu etkilemeye çalışabileceği ancak etkili olamayacağı üzerine odaklanmaktadır.

9. Raelizm

9. Raelizm

Raelizm tamamen dünya dışı yaşamla ilgilidir. Bu din, dünya dışı varlıkların yeryüzüne inerek nasıl yaşanması gerektiğine dair mesajlar verdiğine inanmaktadır. 97 ülkeden bu inanca inanan 70.000 kişi bulunmaktadır.

10. Asatru

10. Asatru

Asatru'nun inançları, Avrupa'nın erken dönem inançlarından olan İskandinav mitolojisine ve o dönemlerde popüler olan Odin, Thor ve Loki'nin hikayeleri gibi diğer dini hikayelere odaklanıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın