Görüş Bildir
Haberler
Adeta Bir Tablo: Dünyanın Her Yerinden Manzarasıyla Kendine Hayran Bırakan Kasabalar ve Köyler

Adeta Bir Tablo: Dünyanın Her Yerinden Manzarasıyla Kendine Hayran Bırakan Kasabalar ve Köyler

Yeter Şirin
29.10.2023 - 13:46

Bazı kasabalar var ki manzarası karşısında oturup saatlerce izleyesi geliyor insanın. Biz de sizin için baktıkça ömür uzatan manzaraya sahip kasabaları ve köyleri araştırıp bulduk sevgili okur. Gözümüz kadar gönlümüzün de açılıp ‘ah keşke burayı canlı görseydim’ diyeceğiniz en güzel manzaralı kasabaları ve köyleri gelin birlikte görelim.

Kaynak: https://www.orangesmile.com/extreme/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göreme - Türkiye

1. Göreme - Türkiye

İlk sırada canım vatanımdan bir güzellik olan Göreme ile balamak istedim. Dört mevsim ayrı güzelliği olan Nevşehir Göreme gerek doğal oluşumu gerek tarihi gerek manzarasıyla ilk sırada olmayı fazlasıyla hak ediyor.

2. Iseltwald - İsviçre

2. Iseltwald - İsviçre

İsviçre'nin Bernese Oberland bölgesindeki Brienz Gölü'nün güney kıyısında bulunan Iseltwald’a bakar bakmaz akciğerlerimiz sanki tertemiz havayla doluyor. Göl ve dağ manzarası bir araya gelmesiyle oluşan bu enfes kasaba oldukça popüler.

3. Yangshuo - Çin

3. Yangshuo - Çin

Yüksek tepelerle çevrili Yangshuo Li nehri ile tamamen doğal bir güzellik. Kasabanın caddeleri değiştirilmemiş ve orijinal hali korunmaktadır. Aynı yerde bulunan kelebekler mağarası bu kasabanın güzelliğine güzellik katıyor.

4. Albaraccin - İspanya

4. Albaraccin - İspanya

İspanya’nın en güzel kasabalarından biri olarak kabul edilen Albaraccin 1961’de unusal anıt statüsü verilmiştir. 2005’de de ispanya’nın en güzel kasabası olarak kabul edilmiş ve aynı sıradağlarla çevrili bu doğal güzelliği umarım fırsatınız varken ziyaret edersiniz.

5. Bled - Slovenya

5. Bled - Slovenya

Slovenya’nın en popüler destinasyonlarından olan Bled yıl boyu birçok turisti ağırlıyor. Göl ortasında bulunan kilisesi ve alp sıradağlarının enfes kesici güzelliğiyle sizde Bled’e sizde hayran kalacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Colmar - Fransa

6. Colmar - Fransa

Fransa’nın bu masalsı şehri Colmar “şarap başkenti” olarak da bilinen Colmar’a gittiğinizde kendinizi orta çağda hisseceksiniz. Renk renk ahşap evleriyle gökkuşağı kadar güzel Colmar özellikle fotoğrafçıların gözdesi.

7. Hallstatt - Avusturya

7. Hallstatt - Avusturya

Avusturya’nın en eski köylerinden olan Hallstatt Salzburg ve Graz şehirlerinin arasında bulunuyor. 7000 senelik zengin bir geçmişe sahip olan bu yer manzarasıyla büyülü his uyandırmasının yanı sıra bir diğer dikkat çekici yönü de dünyanın ilk tuz madenine sahip olması.

8. Manarola - İtalya

8. Manarola - İtalya

353 kişilik nüfusa sahip bu küçük kasaba olan Cinque Terre 'de bulunan 5 köy1997 yılında UNESCO tarafından dünya mirası listesine girdi. Manzarası ile kendine hayran bırakan Manarola İtalya’nın rivierası olarak kabul ediliyor. Cinque Terre bölgesinde bulunan 5 köyden biri olan Manarola dışında 4 enfes köy daha bulunuyor.

9. Chefchaouen (Şafşavan) - Fas

9. Chefchaouen (Şafşavan) - Fas

Tüm dünyaca mavi boyalı evleriyle kendini tanıtan Şafşavan Fas’ın mavi incisi olarak bilinmekte. Maviye boyanma sebebi varsayıma göre Yahudi inanca göre cenneti ve tanrıyı temsil eden renk olmasıymış. Mavilikler içinde kaybolmak isteyenlere güzel bir öneri…

10. Cemoro Lawang - Endoznezya

10. Cemoro Lawang - Endoznezya

Endonezyanın en küçük kasabası olan Cemoro Lawang Bromo yanardağının yanında bulunuyor. Panoramik manzarası ve yemyeşil olması bu yer, daha da turistler için cazibe merkezi haline getirmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cochem - Almanya

11. Cochem - Almanya

Alman imparatorluğu kalesinin bulunduğu Cochem şarap imalatı ile de öne çıkan bir kasaba. Ahşap renkli evleriyle gözümüze bayram yaşatan bu tatlı kasaba moselle nehrinin kıyısında bulunuyor ve Rapunzelin şehri olarak biliniyor.

12. Brugge - Belçika

12. Brugge - Belçika

Küçük ve sakin bir yer olsa da gelen turist sayısı ile ‘burası kadar kalabalık mı?’ Diye soracağınız bir yer Brugge. “Huzurun diğer adı” olarak bilinen bu şirin kasaba sayesinde kendinizi bir anda orta çağda hissedeceksiniz.

13. Shirakawa - Japonya

13. Shirakawa - Japonya

1995 yılından beri UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Shirakawa - Go aslında bir köy. Bu köyün en dikkat çekici özelliği gasshō-zukuri tarzı evler. Bu evler yoğun kar yağışına dayanıklılığı ile biliniyor ve yine kış aylarında ortaya gördüğünüz muhteşem manzara çıkıyor.

14. Giethoorn - Hollanda

14. Giethoorn - Hollanda

Hazır köyden bahsetmişken bir başka köy olan Giethoorn’dan da bahsetmek istedim. Hollanda’da bulunan bu köy gerçek değil de maket gibi hissi uyandırıyor. Hayal kırıklığı yaşamayacağınız bu köy ziyaret edilmesi gereken yerlerden diyebiliriz.

15. Gâsadalur - Faroe Adaları

15. Gâsadalur - Faroe Adaları

Faroe adalarında bulunan Gâsadalur nefes kesici manzaraya sahip bir köy. Falezleri ve yemyeşil doğanın bir arada bulunduğu bu köyde insan ömrü ne kadar uzar bilemeyiz ama manzarası bile yetiyor.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
53
32
23
21
18
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çiğdem Taş

en güzeli Türkiye ege bölgesi