Görüş Bildir
Haberler
ADD'nin 27 Mayıs Paylaşımına 'Suçluyu Övmek'ten Soruşturma Açıldı

ADD'nin 27 Mayıs Paylaşımına 'Suçluyu Övmek'ten Soruşturma Açıldı

Emre Ordu
29.05.2018 - 00:36 Son Güncelleme: 29.05.2018 - 08:56

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Twitter hesabından yapılan 27 Mayıs askeri darbesini destekleyen paylaşıma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi. Derneği 'antidemokratik çağrı yapmakla' suçlayan Soylu, suç duyurusunda bulunacaklarını ve soruşturma başlatacaklarını söyledi. Soylu'nun açıklamasının ardından harekete geçen savcılık 'suç ve suçluyu övme' suçundan soruşturma başlattı. ADD ise yaptığı açıklamada paylaşımın kendi bilgi ve onayları dışında yapıldığını belirtti ve söz konusu tweetin görüşlerini yansıtmadığını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Twitter hesabından 27 Mayıs askeri darbesinin yıl dönümünde, darbeyi destekler nitelikteki şu paylaşım yapıldı 👇

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Twitter hesabından 27 Mayıs askeri darbesinin yıl dönümünde, darbeyi destekler nitelikteki şu paylaşım yapıldı 👇

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin paylaşımı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruldu. Paylaşımın yapıldığını hesabın gerçek olup olmadığıyla ilgili araştırma yapılması talimatı verdiğini kaydeden Soylu, 'Hem Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız hem de dernekler masası olarak hemen soruşturma başlatacağız' dedi.

"Bunun karşılıksız kalması mümkün değil"

"Bunun karşılıksız kalması mümkün değil"

Bunun milletimizin iradesine ve kendisine hakaret olduğunu vurgulayan Soylu, 'Bu Adnan Menderes’e karşı sevgi besleyenleri de ve bu milletin kendi seçtiği adama karşı bağlılık besleyenleri de ifade etmek isterim ki küçük düşürmektir. Ve bundan sonrası için antidemokratik bir çağrıdır. Çok net söylüyorum. Kendi zihinleriyle ve kendi zekalarıyla, akıllarıyla beraber antidemokratik çağrı yapıyorlar. Bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Ve bu seviyesizliktir, bu millete inançsızlıktır, demokrasiye olan sadakatsizliktir ve millete olan güvensizliktir. Ama işin hukuki boyutu var. Hukuki boyutuyla ilgili arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar hem de işin hukuki boyutunda biz İçişleri Bakanlığı olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz.' diye konuştu.

Bozdağ: "Atatürk'e saygısızlık"

Bozdağ: "Atatürk'e saygısızlık"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da ADD'nin 27 Mayıs darbesiyle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Bozdağ, 'Atatürkçü Düşünce Derneği, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur. Bu Atatürk’e de büyük bir saygısızlıktır' dedi.

Savcılık soruşturma başlattı

Savcılık soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ADD'nin 27 Mayıs paylaşımı hakkında soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“27/05/2018 günü Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD ) ait Twitter hesabından yayınlandığı iddia edilen ve 27 Mayıs 1960 darbesini övücü nitelikli paylaşıma ilişkin olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK’nun 215. Maddesinde düzenlenen suç ve suçluyu övme suçundan dolayı resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

ADD: "Paylaşılan tweet görüşümüzü yansıtmıyor"

ADD: "Paylaşılan tweet görüşümüzü yansıtmıyor"

ADD'den de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez (@add_genelmerkez) twitter hesabından, 27 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanmış olan ‘27 Mayıs’ ile ilgili tweet, ADD Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi, onayı ve kararı olmaksızın paylaşılmıştır. Söz konusu tweet, Atatürkçü Düşünce Derneği kurumsal kimliğini ve görüşünü yansıtmamaktadır.

Söz konusu tweet, dönem hassasiyeti dikkate alınarak ve siyaseten seçim arifesinde algı operasyonlarına malzeme olmaması için derhal kaldırılmış ve konu ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği İç Disiplin hükümleri gereği hukuk müşavirliğince soruşturma başlatılmıştır.”

ADD ayrıca Twitter'dan yaptığı açıklamada 27 Mayıs askeri darbesine bakış açısını maddeler halinde sıraladı 👇

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin darbelerden en çok zarar gören kurum olduğu belirtilen açıklamada, 1961 Anayasası'nın bu harekete 'devrim' niteliği kazandırdığı savunuldu. 12 Eylül darbesiyle birlikte 27 Mayıs'ın bayram olarak kutlanmasına son verildiği hatırlatılarak, 'Tarihi siyasiler değil, tarihçiler yazar. 1961 Anayasası ile tarihe devrim olarak geçen süreç, siyasiler adını kaldırdı diye 'devrim' olmaktan çıkmaz' denildi.

Darbe tartışması ve açılan soruşturma sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
40
20
18
14
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Çok degil en gec 5-10 sene icinde 15 Temmuz darbesini yapmaktan, yardim ve yatakliktan, mudahale etmemekten, canli yayinla ve cami anonslariyla halkı kendi a... Devamını Gör

sulo1719

Akitte veya yenişafakta yazar olmaktan, A haberde göt yalamaktan iyidir sözc0de yazar olmak. En azından sözcüdekiler kendi düşündüklerini ifade ediyorlar.

Dead nettle.

Bozdağ: "Atatürk'e saygısızlık" demesi ilginç geldi ve korumaya çalıştığı MENDERES dönemi ATATÜRK ün değerleri satan bir devrimdi sanırım bunu atatürk saygıs... Devamını Gör

gaydırı guppak

bunu neye dayanarak söylediniz çok merak ediyorum şuan

Pasif Kullanıcı

Menderes'i sevmiyor olabilirsiniz ama darbe övücülüğüne hiç gerek yok.