Görüş Bildir
Haberler
Aday mı Olacak? Muharrem İnce'den 'İstanbul'u Kazanan Cumhurbaşkanlığını Alır' Yorumu

etiket Aday mı Olacak? Muharrem İnce'den 'İstanbul'u Kazanan Cumhurbaşkanlığını Alır' Yorumu

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Muharrem İnce, 'Bugün İstanbul’u kazanan kişi, 4 yıl sonra yani 25 yıllık AKP’nin saltanatını yıkan biri doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten. Bu bir açık kapı bırakmak değil, siyasetin olurudur. İstanbul’u kazanan biri, cumhurbaşkanlığını da mutlaka alır' dedi. Bu açıklama üzerine Muharrem İnce önümüzdeki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday mı oluyor tartışması başladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muharrem İnce, CNN Türk'de Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programının konuğu oldu. 

Bülent Ecevit'in ardından, 41 yıl sonra ilk kez yüzde 30 barajını aştığını ifade eden İnce, seçim gecesi neden açıklama yapmadığına ilişkin, 'Parti başkanı 2. tura kaldık dedi, televizyonlar kaybettiğimizi söylüyor. Akşener, Kılıçdaroğlu çıktı mı? Ben neden çıkayım. Herkese diyorum ki oyuna gelmeyin. Bu seçimde başaramadı ama önümüzdeki seçimde başaracağız. Umudunu yükseltik. Muharrem İnce bu topluma umut oldu. Çıksaydım bir açıklama yapsaydım. Emin olun ki onun içinde bir cümle çekilecek ve üzerine gidilecekti. Ben önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu başarabileceğimizi inanıyorum' dedi.

"Kılıçdaroğlu da Baykal'a karşı 'aday olmam' demişti, şartlar gerektirdi ve oldu"

"Kılıçdaroğlu da Baykal'a karşı 'aday olmam' demişti, şartlar gerektirdi ve oldu"

24 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı 'Kılıçdaroğlu'na rakip olmam' açıklaması hatırlatılan İnce, bunun üzerine 'Kılıçdaroğlu'na yine rakip olmadım. Ben sözümde durdum. Yemekte ona onursal genel başkan olun dedim. Şartlar değişebilir. O da Baykal'a aday olmayacağım demişti. Ama şartlar bunu gerektirdi ve oldu. Kılıçdaroğlu da Sayın Baykal'la görüştükten sonra 'Aday olmayacağım ' demişti. Sonra aday olması sözünde duramadığı anlamına gelmez' ifadelerini kullandı.

"Genel başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum"

"Genel başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurultay tartışmalarını kapatıp önlerine bakmaları gerektiğini kaydeden İnce, 'Önümüzdeki seçimin çalışmasını yapmamız lazım. Kılıçdaroğlu seçim sürecinde çok özverili bir çalışma götürdü. Bana destek oldu. Ama çift seslilik vardı. Gülen konusunda açıklamalarımızda çift başlılık görüntüsü çıktı. Bir partinin genel başkanı aday olmazsa böyle olur. Çift başlılık sona ermesi için genel başkan olmak istedim. İhsanoğlu'nda da denedik gördük olmadı. 500 günlük süreci yürütebilmem için genel başkan olmam lazım. Tüm çalışmayı yürütebilmek için bu gerekli. İnanın genel başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı oldum. Ülkeyi yönetecektim bu daha büyük bir şey' diye konuştu.

İBB Başkanı adayı olacak mı?

İBB Başkanı adayı olacak mı?

Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olacağını vurgulayan İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı: 

'Partim böyle bir teklifle gelirse, ben cumhurbaşkanı adayı olacağım derim. Şu da olur tabi. Bugün İstanbul'u alacak olan bir belediye başkanı, doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten. Ben siyasetin gerekliliğini söylüyorum. İstanbul 94'ten bu yana AKP'nin elinde. Aday olmak ve kazanmak lazım. Benim üzerimden konuşmayalım bunu. Ben CHP'ye teklifimi yaptım, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ama siyaseten de bir öngörü yapıyoruz şu anda. İBB'yi alan bir kişi (Benim üzerimden konuşmayalım)  25 yıllık AKP saltanatını yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. Şunu görüyorum. O kadar popüler olur ki onu alan kişi ne CHP Genel Başkanı kalır, ne cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur. '

Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışacağını ifade eden İnce, 'Çalışmak için de bir sıfat lazım. O sıfatı bulmak için de çalışacağım' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
291
186
56
37
14
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
barakbaba

Aynı suda iki defa yıkanılmaz bunu biliyorsundur.Seçim akşamını unutmadık

Baba Voss

Ne adayı olursan ol oyum sana ♥

ugrozdmr23

hahaha geri zekalı

Pasif Kullanıcı

Muharrem İnce de Kılıçdaroğlu gibi oldu. Yapıştı ülkenin siyasetine bırakmıyor. CHP başkanı olmayı denedi, olmadı. Cumhurbaşkanı olmayı denedi, o da olmadı. ... Devamını Gör

Oğulcan Peker

Tabiki deneyecek , ya ne olacaktı ki ? Pes mi edecekti ? Mucadeleden vazmı geçecekti ?