Görüş Bildir
Haberler
Adana'da 'Öğrencilere Dağıtılan Sütlerden Öğretmenlere Yoğurt ve Sütlaç Yapıldı' İddiası

etiket Adana'da 'Öğrencilere Dağıtılan Sütlerden Öğretmenlere Yoğurt ve Sütlaç Yapıldı' İddiası

Batuhan
19.06.2016 - 14:20

Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin öğretmenler odasında bir tencereye doldurulup, yoğurt ve sütlaç yapıldığı iddia edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma açtı. Okul müdürü ise yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflarda alınıp değerlendirildiğini söylerken, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Basında yer alan iddia doğru değildir. Böyle bir iddia tüm öğretmenlerimizi rencide etmektedir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki bir okulda çocukları okuyan bazı veliler, iddiaya göre çocuklarına ücretsiz verilen okul sütünün dağıtılmadığını fark etti. Veliler yaptıkları araştırmada günlük dağıtımı yapılması gereken sütlerin koliler halinde öğretmenler odasına götürülerek, hizmetliler tarafından okul müdürü ve yardımcılarına yoğurt ve sütlaç yapıldığını öğrendi.

Veliler cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu

Veliler cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu

Bunun üzerine bir veli, sütlerin hizmetliler tarafından öğretmenler odasına götürülmesi, kutularından tencerenin içine boşaltmasını ve yoğurt mayalanmasını cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Bazı sınıflara neredeyse hiç süt dağıtımı yapılmadığı iddia edilirken, 19 Mayıs günü okulda yapılan kermeste, parayla satılan sıkma ve böreklerin içine konan peynirlerin de bu sütlerden yapıldığı öne sürüldü.

"Kalan sütler değerlendiriliyor"

"Kalan sütler değerlendiriliyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Okul Müdürü, suçlamaları kabul etmeyerek soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Coşkun, yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflarda alınıp değerlendirildiğini söyledi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama

Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iddianın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Sarıçam ilçesindeki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'nda 20 Mayıs'ta 731 sütün sınıflara dağıtımının yapıldığı ve tutanak altına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Adı geçen okulda görev yapan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) personelleri ders bitiminde temizlik yapmak için sınıflara girdiklerinde, içilmeyip sınıfta bırakılan süt kutularını toplamışlardır. Süt kutularını çöp poşetleriyle çay ocağına indirmişlerdir. Havaların sıcak olması nedeniyle kendilerince sütü değerlendirmek istemişlerdir. Bu sırada okul yönetiminden alınan bilgiye göre, daha önce okul yönetimi ile problem yaşayan ve müfettişlerce incelemesi devam eden bazı öğretmenler tarafından durum fotoğraflanarak çeşitli yerlere servis edilmiştir. Sarıçam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık oluru ile olayla ilgili inceleme başlatılmış olup, inceleme devam etmektedir. Yapılan ilk incelemeye göre basında yer alan 'öğretmenler yoğurt, sütlaç yaptı' iddiası doğru değildir. Böyle bir iddia tüm öğretmenlerimizi rencide etmektedir.'

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
277
109
85
38
23
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahriman

Skandal severiz. Bir yerde öğrencilere dağıtılmadığı iddiası var diğer yanda arta kalan iddiası var. Ben ülkemi azıcık tanıyorsam ikinci ihtimal daha yüksek.... Devamını Gör

Ayna Efendi

bu sefer de sütler çöpe atılıyor israf diyenler olabilirdi, bu işin içinden çıkılmaz

İbrahim KILIÇ

askeriye gibi çöpe atsalardı mutlu olurlardı.

Pala Raki

Okula fazla süt gönderirler, artanı iade etmek isteyince "bir şekilde bitir" derler. "Çöpe gideceğine ben değerlendireyim" dersin gelip tepene binerler. Çaps... Devamını Gör