Görüş Bildir
Haberler
Adalete Doyacağız! Yeni Sezonda İzleyeceğimiz Yerli Hukuk Dizileri

Adalete Doyacağız! Yeni Sezonda İzleyeceğimiz Yerli Hukuk Dizileri

Burak Sakar
30.09.2021 - 10:15

Geçtiğimiz sezona Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda, Camdaki Kız gibi yüksek reytingli örneklerle damgasını vuran psikoloji dizilerinden sonra bu sezonun temelini hukuk dizileri oluşturuyor. İkinci haftasında büyük bir yükseliş yaşayan Kanal D’nin yeni dizisi Yargı, bu temanın en iddialı örneklerinden biri olacak gibi görünüyor. Gelin yeni sezonda izleyeceğimiz hukuk dizilerine yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargı / Kanal D

Yargı / Kanal D

Söze ilk adımda Yargı’dan başlamak en iyisi… Pınar Deniz’in tıpkı Aşk 101’de olduğu gibi başrolü Kaan Urgancıoğlu ile paylaştığı Kanal D’nin pazar günü dizisi Yargı, yeni bir katil kim öyküsü. Kardeşini öldürme suçuyla yargılanan çocuğu savunan avukatın adalet arayışını anlatan dizi, ikinci bölümünde reytingini 7’ye yükselterek bu sezon için en iddialı hukuk dizilerinden biri olacağını kanıtladı.

IMDb: 8,4

Evlilik Hakkında Her Şey / FOX TV

Evlilik Hakkında Her Şey / FOX TV

Evet, bu sene de yeni uyarlamalarımız var ve bunlardan birkaçı hukuk temalı. İlk bölümü 21 Eylül’de yayınlanan, Britanya dizisi The Split’ten uyarlanan, FOX’un yeni dizisi Evlilik Hakkında Her Şey, bir evliliğin tüm aşamalarını dört kadın karakter üzerinden seyirciye sunuyor. İlk bölümü ortalama 4 reyting alarak güçlü bir başlangıç yapan dizi evlilik ve hukuk üzerine güçlü mesajlar sunuyor.

IMDb: 6,8

Yalancı / SHOW TV

Yalancı / SHOW TV

Uyarlamalardan devam… SHOW TV’nin iki hafta önce prömiyer yapan bu sezonki ilk dizisi Yalancı, Britanya yapımı gerilim dizisi Liar’dan uyarlandı. Burçin Terzioğlu’nun başrolü Salih Bademci ile paylaştığı cuma dizisi, yemeğe çıktıktan sonra evine davet ettiği Mehmet Emir’in kendisine tecavüz ettiğini iddia eden Deniz’in adalet arayışını konu ediniyor. Hangisinin yalancı olduğu sorusu üzerine gizemini koruyan dizi, ikinci bölümünde reytinglerini %30 yükseltti.

IMDb: 8,3

Kanunsuz Topraklar / FOX TV

Kanunsuz Topraklar / FOX TV

FOX’un bu sene adalet arayışını konu edinen bir diğer yeni dizisi Kanunsuz Topraklar, 29 Eylül’de açılışını yaptı. 1939’ların Türkiye’sinde geçen dönem dizisi, dikkate alınmayan uyarıların sonucunda çöken madenle birlikte madenci Davut'un patronu Paşazade Malik Bey'e karşı olan mücadelesini konu ediniyor.

IMDb

Mahkum / FOX TV

Mahkum / FOX TV

FOX’un bu seneki bir diğer uyarlaması ise Kore’den. Ülkesinde büyük ses getiren Innocent Defendant uyarlaması Mahkûm, bir gün her şeyden habersiz kendisini cezaevinde bulan Cumhuriyet Savcısı Ağıt Bulut'un eksik anılarını hatırlayarak masumiyetini kanıtlamak için verdiği savaşı konu ediniyor. Dizinin başrollerini Onur Tuna, Seray Kaya ve İsmail Hacıoğlu paylaşırken sonbaharda yayınlanması bekleniyor.

IMDb

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakim

Hakim

Bu yıl yayınlanması beklenen bir diğer hukuk dizi ise Your Honor uyarlaması olan Hakim. Limon Film’in haklarını alarak uyarlamaya hazırlandığı dizi, nüfuzu yüksek yargıç Michael Desiato’nun suçlu olduğu bir trafik kazası sonrası oğlunu koruma mücadelesini konu ediniyor. Söz konusu aile olunca mesleki etikleri bir kenara bırakan savcıyı Türkiye uyarlamasında Haluk Bilginer oynaması beklense de henüz net bir açıklama yayınlanmadı.

Bu sene sayıları hızlı bir biçimde artsa da adalet arayışı aslında yıllardır Türk televizyonunun önemi yapıtaşlarından biri. Gelin bu vesileyle biraz da geçmişe dönüp hafıza tazeleyelim…

Bu sene sayıları hızlı bir biçimde artsa da adalet arayışı aslında yıllardır Türk televizyonunun önemi yapıtaşlarından biri. Gelin bu vesileyle biraz da geçmişe dönüp hafıza tazeleyelim…

Kara Para Aşk / 2014-2015

Kara Para Aşk / 2014-2015

Merkezde adalet arayışı olunca Tuba Büyüküstün önümüze hayli iyi örneklerle çıkıyor. 2014-2015 yılları arasında iki sezon toplamda 54 bölüm yayınlanan Kara Para Aşk, kız arkadaşı ve müstakbel kayınpederi faili meçhul bir cinayete kurban giden Ömer’in adalet arayışını konu ediniyor. Yükselen reytingleriyle dikkat çeken dizi, ayrıca yurt dışına halen en çok satılan Türk dizileri arasında zirveye oynuyor.

IMDb: 7,3

20 Dakika / 2013

20 Dakika / 2013

Evet, yine bir Tuba Büyüküstün dizisi. Ve evet, yine güçlü bir adalet arayışı. 2013 yılında bir sezon toplamda 25 bölüm yayınlanan 20 Dakika, mutlu mesut bir evlilik yaşayan Ali-Melek Halaskar çiftinden Melek'in bir gece cinayetle suçlanarak hapse girmesinin ardından çiftin değişen hayatlarını konu ediniyor. İlk etapta 30 bölüm olarak tasarlansa da sonrasında 25. bölümde final yapan dizi Ali’nin adalet arayışındaki çabaları noktasında hayli başarılı bir yere sahip.

IMDb: 6,9

Suskunlar / 2012

Suskunlar / 2012

İşte, hepimizin beklediği ve olmaktan korktuğu yerdeyiz, Suskunlardayız... Televizyon ekranının en sert, en iz bırakan dizilerinden Suskunlar, çocukken yaptıkları masum bir hata sonucunda hapse giren Kuyudibi çocukları Ecevit, Bilal, İbrahim ve Zeki'nin yıllar sonraki intikam mücadelesini konu ediniyor. 2016’da Game of Silence adıyla Amerika’ya da uyarlanan dizinin etkisi yıllar geçse de bitmek bilmiyor.

IMDb: 8,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurşun / 2019

Kurşun / 2019

Ömrü kısa sürse de Kurşun, izleyenlerin aklında derin bir iz bıraktı. 1970’lerin İstanbul’unda geçen bu dönem dizisinde, yaşamı boyunca adaletin peşinden giden Cumhuriyet Savcısı Orhan'ın hayatı gazeteci Leyla ile kesiştiğinde tamamıyla değişir. Orhan’ın adaletine inanan Leyla, kendini birçok maceranın içinde bulacaktır. Yüksek prodüksiyonun karşılığını reytinglerde alamayan dizinin ömrü yalnızca 7 bölüm sürmüş, Ekim'de başlayıp Aralık'ta final yapmıştı.

IMDb: 6,4

Karadayı / 2012-2015

Karadayı / 2012-2015

Kabul ediyoruz, Kenan İmirzalıoğlu’nu ekranda adalet ararken görmeyi seviyoruz. Bu dizi hele ki Karadayı ise izlemesi sonsuz bir keyif. 2012-2015

yılları arasında toplamda üç sezon 115 bölüm yayınlanarak Türk televizyon

tarihinde derin bir iz bırakan Karadayı, üzerlerine atılan bir iftira sonucu

hayatları darmadağın olan ayakkabı ustası Karadenizli bir ailenin suçsuzluklarını kanıtlama hikayesini konu ediniyor.

IMDb: 7,5

Avlu / 2018-2019

Avlu / 2018-2019

Ömrü o kadar kısa sürmese de dilimizde eksik bir tat hissettiğimiz dizilerden Avlu, adalet arayışına feminen bir bakış atarak Türk televizyonlarında iz bırakmıştı. Sonrasında Netflix’te de yayınlanan ve bir dönem ekranlara tekrar döneceği konuşulan dizi, uzun süredir şiddet gördüğü eşini vurduğu iddiasıyla tutuklanan Deniz ve beraberindeki dört duvar arasına sıkıştırmış kadınların hikayesini konu ediniyor. 2018-2019 yılları arasında iki sezon toplamda 44 bölüm yayınlanan dizi, Avustralya yapımı Wentworth’ten uyarlanmıştı.

IMDb: 7,2

Alev Alev / 2020-2021

Alev Alev / 2020-2021

Adalet arayışları bu sene artsa da geçtiğimiz sezondan unutulmaz bir Alev Alev örneği var. Fransa yapımı Le Bazar de la Charite’den uyarlanan ve bir sezon 28 bölüm yayınlanan dizi, çıkan büyük bir yangının ardından birbirlerine sımsıkı bağlanan üç kadının öyküsünü ekrana taşımıştı. Kocasından şiddet gören Cemre, hayatın zorlukları ile hiç karşılaşmamış varlıklı Rüya ve Rüya'nın evinde çalışan yardımcısı Çiçek'in kesişen hayatları, bu arayışta merkezi oluşturmuştu. Demet Evgar tıpkı Avlu’daki gibi burada da erkek adaletinin kadınlar üzerindeki etkisini yüzümüze tokat gibi çarpmıştı.

IMDb: 7,1

İntikam / 2013-2014

İntikam / 2013-2014

Beren Saat’in büyük ses getiren Fatmagül’ün Suçu Ne sonrası sektöre dönüşünü müjdeleyen Revenge uyarlaması İntikam, adalet arayışının hiç şüphesiz ki en etkili örneklerinden biriydi. 2013-2014 yılları arasında toplamda iki sezon 44 bölüm yayınlanan dizi, babası komşuları tarafından iftiraya uğrayan Yağmur'un kılık değiştirerek intikam alacağı insanların içine sızma sürecini konu ediniyordu.

IMDb: 5,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümsüz / 2021 - devam ediyor

Hükümsüz / 2021 - devam ediyor

Son olarak bir de dijitalden önerimiz var… Hem de tarihe geçecek kadar önemli bir işten. Exxen’in bu yılın başında yayınladığı 10 bölümlük yeni dizisi Hükümsüz, katledilen hayallerin hikayesini, bu hikayelerin arkasındaki sırları konu ediniyor. Kadına, kadın haklarına ve cinayete kurban giden canlarımıza dair tokat gibi eleştiriler barındıran dizi, Türkiye’deki adalet arayışına dair en çarpıcı mesajlardan birini barındırıyor.

IMDb: 7

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
angeliki3

Ülkede adaletin a'sı yok ama bol bol dizisi var..

Lena Zeynep Ars

Hukuk bürosu olarak ilgiyle takip ediyoruz :D Avukatlar arasında gerçeğe en uygun ve titiz hazırlananın Yargı dizisi olduğu konuşuluyor, ama orada da avukatl... Devamını Gör