Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Bozdağ: 'Adayımız Erdoğan'dır, Adaylığı Yasaldır'

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Adayımız Erdoğan'dır, Adaylığı Yasaldır'

Emre Ordu
24.06.2022 - 09:33 Son Güncelleme: 24.06.2022 - 09:43

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünde yasal hiçbir engel olmadığını savundu.  Bozdağ,'Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı Anayasaldır, yasaldır. Hiçbir içtihatla, yorumla bu gerçeği kimse değiştiremeyecektir. Aziz milletimiz de onu yeniden Cumhurbaşkanı seçecektir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen AKP Mamak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Bozdağ, muhalefet partilerini eleştirerek, 'Şimdiden koalisyon görüntüleri, oturuyorlar 6 kişi masada, daha oturma düzeninde anlaşamayıp masayı yuvarlaklaştırdılar. Yarın başka konularda anlaşamayınca nasıl çözüm üretecekler merak ediyoruz. Birisi Libya Tezkeresi'ne 'evet' diyor diğeri 'hayır' diyor. Hangi konularda uzlaştıklarını göremedik. Şimdi Türkiye'nin hâkimi gibi masa etrafında toplanmış, orada bir takım delegasyon, birtakım değerlendirmeler yapıyorlar. Ben buradan söylüyorum, Türkiye'nin patronu masadakiler değil, Türkiye'nin patronu 84 milyon Aziz Türk milletidir' dedi.

"Erdoğan'ın adaylığı önünde bir engel yok"

"Erdoğan'ın adaylığı önünde bir engel yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda Anayasal bir engel olmadığını söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:

'Şimdi kalkmışlar, ikinci defa aday olamaz diye kendi seçimlerini, Tayyip Bey'in adaylığını engelleme umuduna bağlamışlar. Anayasa'ya göre bir engel var mı? Yok. Çok açık, Anayasal, yasal hiçbir engel yok. Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı Anayasaldır, yasaldır. Hiçbir içtihatla, yorumla bu gereceği kimse değiştiremeyecektir. Aziz milletimiz de onu yeniden Cumhurbaşkanı seçecektir.'

Üçüncü kez adaylık tartışması

Üçüncü kez adaylık tartışması
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olmayacağı seçimin yaklaşmasıyla birlikte daha fazla tartışılır oldu. Peki tartışma nereye dayanıyor?

Anayasa'nın 101. maddesindeki bir kişinin 'iki defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceği' hükmü yer alıyor.

Erdoğan 2014'te parlamenter sistemde, 2018'de 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde olmak üzere iki kez cumhurbaşkanı seçilmişti.

Bazı siyasiler ve hukukçular Anayasa'da yer alan bu madde nedeniyle seçimlerin zamanında yapılması durumunda Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını savunuyor.

2018'de yeni sisteme geçildiğini vurgulayan iktidar cephesi ise Erdoğan'ın bu sistemde sadece bir kez aday olup seçildiğini, dolayısıyla 2023'te ikinci kez aday olmuş olacağını savunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
72
28
11
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

adaylığı en az diploması kadar yasaldır.

Caner Bey

Yasama, yürütme, yargı kadar mı yasal?

Bozkurt

Kuzey Kore'den hallice bir ülkeye döndüğümüz için yasal oluyor tabii. Bu arada aziz milletimizin içinde AKP'ye oy verecek aklı selim bir insan yok. Telefoncu... Devamını Gör