Görüş Bildir
Haberler
Acımadım, Bastım Tekmeyi! Saygısızlık Eden Sevgilimi, Duygularımı Kalbime Gömüp İşte Böyle Terk Ettim!

etiket Acımadım, Bastım Tekmeyi! Saygısızlık Eden Sevgilimi, Duygularımı Kalbime Gömüp İşte Böyle Terk Ettim!

Aburoski
23.04.2019 - 00:19

Aşk öyle bir şey ki başınıza geldiğinde bazen mantığınız devre dışı kalabiliyor. Etrafımdaki birçok insanın da aşık olduğunda kendi hayatlarını görmediklerini ve tamamen karşılarındaki insanın hayatına göre kararlar aldıklarını ve bu şekilde yaşadıklarını gördüm. Bundan yola çıkarak size uzun zaman önce içinde bulunduğum durumu anlatacağım. Ve sonra hep birlikte aşkta duygusal kararların mı yoksa mantıklı kararların mı önemli olduğunu sorgulayacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Asgari ücretle büyük şehirde yaşamaya çalışan bir ailenin en büyük çocuğuyum. Takdir edersiniz ki büyük bir şehirde asgari ücretle 2 çocukla yaşamaya çalışmak epey zor.

2. Birçok zorluk yaşasak da özellikle annem beni okutmak için elinden gelen her şeyi yaptı. İlkokul kayıt parasını denkleştiremediği için okulu temizlemek de dahil.

2. Birçok zorluk yaşasak da özellikle annem beni okutmak için elinden gelen her şeyi yaptı. İlkokul kayıt parasını denkleştiremediği için okulu temizlemek de dahil.

3. Her neyse, ben böyle böyle okudum ve Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini en çok da "Senden bir şey olmaz." diyenlere inat kazandım.

3. Her neyse, ben böyle böyle okudum ve Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini en çok da  "Senden bir şey olmaz." diyenlere inat kazandım.

4. Üniversitenin son senesinde birine karşı bir şey hissetmeye başladım ve bir süre sonra sevgili olduk. Her şey ilk başlarda çok güzeldi her ilişkideki gibi ama bir süre sonra işler değişti. Neden mi?

5. Çünkü kendisi bir süre sonra giydiğim kıyafete, görüştüğüm arkadaşlarıma, takip ettiğim insanlara ve gittiğim yerlere karışmaya başladı. Ki ben bu zamana kadar ailemden en ufak bir kısıtlama görmemişken.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu davranışlarından rahatsız olduğumu söylememe rağmen bu şekilde kısıtlamalara devam etti. Değişir umuduyla bekledim. Sabırlı davrandım hem de uzun bir süre.

7. Ben değişir umuduyla beklerken, o çıtayı biraz daha yükseltip ileride evlendiğimizde çalışmayacağımı söyledi. Hatta evlendiğimizde yaşayacağımız yeri bile kendi belirledi. O nereye ben oraya olacaktı anlayacağınız.

8. Böyle konuşmalar olunca da haliyle tedirgin olmaya başladım. Sürekli evlilikle ilgili baskı kuruyordu. Hazır olmadığımı söylememe rağmen kafayı evliliğe takmıştı. Sadece benim değil kendisinin de evliliğe hazır olmadığını düşünüyordum.

9. Zaten böyle bir insanla evlilik de yapamazdım. Benimki evlilik hayatı değil, sürgünde olan bir köle hayatı olurdu. Bundan emindim. Bir süre sonra onunla mutlu olamayacağıma karar verdim.

10. Ona ne kadar değer versem de o, hayatıma, değerlerime, verdiğim emeklere hiçbir şekilde değer vermiyordu. Nedense onu sevmeye de devam ediyordum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ve sonunda bir karar vermek zorunda kaldım. Tek başına sevgi yetmiyordu. Hem kendimin hem de ailemin yoktan var ederek verdiği emekleri hiçe sayıp evlenip evde oturamazdım.

12. Başından beri ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olmayı istiyordum. Buna bir erkeğin engel olmasına izin veremezdim. Hayallerimin, isteklerimin hiçbir şekilde önemsenmediği bir evlilik yapamazdım.

13. Bu nedenle onunla olmayacağına karar verdim ve ayrıldım. Ben mantığımı devreye sokarak benim için en doğru kararı aldığıma inanıyorum.

14. Emin olun bu kararı verip hayatıma dair endişe ve korku durumu ortadan kalktıktan sonra kendimi huzurlu hissettim.

15. Ve siz de birine aşık oldunuz diye hayatınızı mahvetmesine kesinlikle izin vermeyin! Bu kararı vermekten çekinmeyin. Birilerinin hayatına dahil olmak için değil birlikte yeniden bir hayat kurmak için evlenin. Eğer öyle olmayacağını hissediyorsanız sizin için "hayır" demek de kolay olsun! Bu nedenle mantığınızı hiçbir zaman unutmayın.

Siz neler düşünüyorsunuz? Böyle bir durum yaşadığınız mı ya da şahit oldunuz mu? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
72
61
9
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
herrmannelig

Tekme basmak falan ne kadar çirkin söylemler. Hayatınıza aldığınız insana önce ölüp bitiyor sonra da arkasından böyle konuşuyorsunuz. İnsanların duygu ve düş... Devamını Gör

DoDo

allahım ne kadar ilginç ya... nası şaşırtıcı bir kurgu aman yaşanmış hikaye!!! valla ben şok... ne yapıyorsunuz boş kalan yerleri mi doldurmaya çalışıyor... Devamını Gör

Happy Quokka

Her ne kadar bu anlatılan bana kurgu gibi gelse de çevremde buna benzer olaylar yaşayan arkadaşlarım var ve bu içerikte böyle bir durumla karşılaşırsanız yap... Devamını Gör