Görüş Bildir
Haberler
Açılışta Gerginlik: Aziz Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım'ın Bulunduğu Töreni Terk Etti

etiket Açılışta Gerginlik: Aziz Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım'ın Bulunduğu Töreni Terk Etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı İZBAN hattının Selçuk bölümünün açılış töreninde kendisine yönelik sloganlar atılmasına sinirlenerek, alanı terk etti. Kocaoğlu'nun töreni terk etmesinin ardından kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım ise, 'Sevgili Selçuklular, Başkan niye sinirlendi? Anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Biliyorsunuz Aziz Başkan'ın şekeri var. Sinirden bir şeker çıktı, vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun. Hoşgörü İzmir'in olsun' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım, kurtuluş günü, açılışlar ve temel atma törenleri için İzmir'e geldi. Yıldırım, açılış maratonunun ilk durağında, İZBAN hattının Selçuk bölümünün açılış törenine katıldı.

Törende Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da hazır bulundu.

"Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir"

Törende Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'dan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kürsüye çıktı. 

Bu sırada meydanda toplananların protestoda bulunması üzerine sinirlenen Aziz Kocaoğlu, İZBAN hattının Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzatılması hizmetini anımsatarak, 'Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir, uygulayıcısı da Başbakan'dır. Ayıptır, ayıptır. Bu yaptığınız 40'ı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben sizlerini oyuyla yüzde 56 oy almış belediye başkanıyım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın Başbakan kadar benim de projemdir. Bu böyle bilinmelidir. Adam gibi durulması gerekiyor. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam gibi durun' dedi.

Aziz Kocaoğlu, daha sonra konuşmasını sürdürmeden töreni terk etti.

"Sinirden bir şeker çıktı, vitesler attı"

"Sinirden bir şeker çıktı, vitesler attı"

Aziz Kocaoğlu'nun protestolara tepki gösterip töreni terk etmesinin ardından kürsüye gelen Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, konuşmasında projenin büyük bölümünü bakanlığının yaptığını ve bunu da Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. 

'Yolların kralı Başbakan Binali Yıldırım' sloganlarıyla kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım ise 'Selçuk'a bugün müjdeyle geldik. Hizmetle geldik. Sevgili Selçuklular, Başkan niye sinirlendi? Anladınız mı. Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var, biliyorsunuz Aziz Başkan'ın şekeri var. Sinirden bir şeker çıktı, vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun. Hoşgörü İzmir'in olsun' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İZBAN'ın kimin olduğu tartışması anlamsız"

"İZBAN'ın kimin olduğu tartışması anlamsız"

İZBAN tartışmasının anlamsız olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Anlamsız bir tartışma, İZBAN kimin, Senin mi benim mi? İZBAN İzmir'in, İzmir'in. Sevgili İzmirliler, bazı şeylerin hatırlanması gerekir. 2003'te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde İzmir'de başlanan Aliağa- Cumaovası'na demiryolu yapım işi ortalıkta kalmış, sahipsiz kalmış, kaderine terk edilmiş, elektrik telleri çalınmış, rayları taşınmıştı. Peki AK Parti iktidara geldi, İzmir'de CHP yerel yönetimde. Ne yapacaktık, İzmir'i o haliyle mi bırakacaktık?

2004 yılında dedim ki; Başkan gel bu mezbeliliği ortadan kaldıralım. Sen istasyonları yap, gerisini biz yapalım. Maliyet önemli değil. Toplam maliyetin yüzde 70'ini TCDD yaptı ama ortaklık yüzde 50. Gerçek budur. Bu detaylara bakmayız. 'Sen yaptın, ben yaptım' kavgasında olmadık. Kim yaparsa yapsın. Taş üstüne taş koyanın başımız üzerinde yeri var. Bu olayı hiç yaşanmamış sayın, yok sayın. Keyfinize bakın.'

"Başbakan'ın tavrını çok yadırgadım"

"Başbakan'ın tavrını çok yadırgadım"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise törende yaşananlarla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamada bulundu. Kocaoğlu, tören programının kendilerine bu sabah ulaştığını, bunun 'garip' olduğunu, konuşmak için kürsüye geldiğinde ise yuhalamalarla ve hakaretlerle karşılaştığını yazdı.

Kendisini yuhalayanları Başbakan dahil kimsenin susturmaya çalışmadığını ve bunu çok yadırgadığını söyleyen Kocaoğlu, İzmir Enternasyonel Fuar'ı açılışında dönemin Sanayi bakanı Nihat Ergün konuşurken protesto olunca bizzat kendisinin kürsüye çıkarak hem protestocuları susturduğunu hem de bakandan bizzat özür dilediğini ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
936
377
112
111
54
53
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dexter Morgan

Nerede çomar orada huzursuzluk

Atakan Genç

İzmir de yok diye biliyordum.

Türk Kızı

Beleş döner+100 tlye kiraladıkları çomarların kuru gürültüsü işte canınızı sıkmayın kardeşlerim gün gelir devran döner horoz domalır tavuk gömer.

Hipergrafi

AKP olsun, CHP olsun, MHP olsun. Siyasilerin vazifesi olduğu için sunmak zorunda olduğu hizmeti bir lütuf gibi göstermesinden nefret ediyorum. Ne demek "İzmi... Devamını Gör

Atakan Genç

Keşke yorumların hepsi seninki gibi hoşgörülü bir şekilde olsa. 2 tarafında birbiriyle kan davası varmış gibi konuşmalarını gördükçe midem bulanıyor. Şu yoru... Devamını Gör