Görüş Bildir
Haberler
Açık Öğretim Tutturduğunu Söyleyerek Eskişehir'e Yerleşen Gencin Yapacağı 12 Şey

Açık Öğretim Tutturduğunu Söyleyerek Eskişehir'e Yerleşen Gencin Yapacağı 12 Şey

IMC Usulü
07.05.2017 - 18:27

TEBRİKLER! Üniversite sınavını başarıyla atlattın. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi’ni kazandın. Hızlı bir öğrencilik hayatı, aileden uzak, kafanın rahat ettiği bir dört yıl istiyorsun. Bu yüzden ailenden küçük bir detayı saklamış olabilirsin. Bkz: Açık öğretim. Bavulun hazır; artık Eskişehir yolundasın, yeni maceralar seni bekliyor olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ev

Malum Eskişehir öğrenci şehri. Kısa bir arayıştan sonra iki odalı şirin mi şirin, uygun fiyatlı bir ev buldun; şansına bir de ev arkadaşın var. Makarnalarını yalnız yemeyeceksin. Dört yılın çok güzel geçecek şimdiden belli oldu.

2. Yemek

Evini tuttun, eşyalarını da yerleştirdin yorulmadın mı, acıkmadın mı? Şimdi Eskişehir’in ucuz ve lezzetli mutfağını tatma vakti! Dilersen çibörek, dilersen meşhur Abdüsselam’da Balaban kebabının tadına bakabilirsin. Ben fast fooddan şaşmam dersen, Pino Burger’in eşsiz burgerlerini deneyebilirsin.

3. Anadolu Üniversitesi

Artık boş vaktin çok. Açık öğretim de olsa diploma alacağın okulu tanıman gerek. Anadolu Üniversitesi kampüsü ikinci evin olacak. Her üniversite öğrencisi gibi sen de ilk seneni orada burada fink atarak geçireceksin.

4. Porsuk Çayı

Adalara doğru porsuk çayını göreceksin sakın şaşırma. Burası Venedik olsa beğenirdin ama burası Eskişehir!

5. Balmumu Müzesi

Zaten açık öğretim kazanmışsın. Nakit desen çok yok ama vakit desen gırla. Biraz da kültürlenmek lazım. 4 seneyi yata yata bitirmeyelim dedin. Bu durumda akla ilk gelen yer Balmumu müzesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sazova Parkı

Balmumu müzesi seni kesmedi. Genel kültürü artırmak istiyorsun. Gördün ki sevgili yapmak için kültürlenmek lazım, hayat böyle yalnız geçmiyor. Biraz da bilime yönelelim dediysen, Bilim ve Deney merkezi, Sabancı Uzay Evi ve Eti Su Altı Dünyası’yla Sazova Parkı tam sana göre.

7. Odun Pazarı, Cam Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Bu gezi işi seni baya açtı, önünü alamadın. Bir kültür yuvası olan Eskişehir’in tarihini de merak etmeye başladın. O zaman seni tarihi dokusunda kaybolacağın Odun Pazarı’na alalım. Odun Pazarı’na gittiğinde kendini tarihi evlerin arasında bulacak, arnavut kaldırımlı taş sokaklarında cam ustalarıyla koyu bir sohbete dalacaksın. Tabii buraya gelince Cam Müzesi’ne girmeyi de ihmal etmeyeceksin

8. Kütüphane

Bu kültürlenme sürecinden o kadar etkilendin ki içindeki romantik açığa çıktı. Romantik filmlerde gördüğün o meşhur sahneyi gerçekleştirmenin vakti geldi. Eline kitaplarını aldın. Kütüphanenin kapısından çıktın. Köşebaşını döndün ve haftalardır hesapladığın o an! O kişiyle çarpışma planını uyguladın. Kitaplarınız yerde ve artık göz gözesiniz…

9. Tiyatro

Romantik tanışma sahneniz işe yaradı. Yıllardır hasetle başka çiftlere bakıp iç geçirdiğin sahnelerinin başrolü artık sensin. Şimdi sevgiliyle daha güzel olan aktivitelere geçme zamanı. Soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezi tiyatro... Öğrenci dostu fiyatlarla, geniş oyun kategorileriyle şehir tiyatroları tam sana göre!

10. Barlar Sokağı

Müzeydi, kütüphaneydi, tiyatroydu derken biraz sıkılmadın mı? Neticede kanı kaynayan bir gençsin. Artık Eskişehir gece hayatını keşfetmenin vakti gelmedi mi? O zaman bir sonraki durağımız meşhur Barlar Sokağı. Arkadaşlarınla gülmek, eğlenmek, doğum günlerini kutlamak için Varuna Gezgin vazgeçilmez durağın olacak. Kimi zaman da dertleneceksin, o zamanlarda en iyi sırdaşın Neyzen olacak. Tabii ben konser insanıyım dersen, barlar sokağından biraz çıkıp 222’de sevdiğin şarkıcıların konserlerini dinleyebilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kentpark

Bir okul dönemi daha sona erdi. Sevgilini mi özleyeceksin, bütün arkadaşların yaz okuluna kalırken sen memlekete mi döneceksin? Dönme! Sen de yaz okuluna kaldın, tebrikler! Anadolu’nun bağrındayım, denizim yok diye üzülme. Senin de bir plajın var. Kentpark’a gidip bol bol güneşlenip yüzebilirsin.

12. Tren Garı

Zaman ne çabuk geçti değil mi? Şimdi veda zamanı. Diplomanı aldın gidiyorsun. Geyiğine bir üniversite hayatı yaşamak için aileni kandırarak geldiğin Eskişehir’den ister istemez kültürlü ve sosyal bir insan olarak ayrılıyorsun. E böyle bir şehirden de bu beklenirdi. Karar verir de temelli yerleşmek istersen Eskişehir’in kapısı sana her zaman açık. Adios amigo!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
60
23
12
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

İç Anadolu'da çok sevdiğim yegane şehir.

Ugur Can

Bizede stajyer olarak bekleriz :) https://siradisidigital.com/