Görüş Bildir
Haberler
Abubakar’ın Nani ile Dansı

etiket Abubakar’ın Nani ile Dansı

Hayri Cem
28.09.2023 - 20:35 Son Güncelleme: 28.09.2023 - 20:46

Aslında ‘Lastik Patladı’ diye başlık atacaktım ama lastik haftalardır patlak. Bir süredir stepneler ile devam ediyordu. Sonunda kamyon Adana’da da tepetaklak oldu.

Beşiktaş seyircisi bu deplasman maçında takımını yalnız bırakmamış. Utanç duyulacak bir futbol ile takım dört gol yemiş ama şampiyonluk için bel bağlanan Abubakar maç sonunda arkadaşı Nani ile sarmaş dolaş dans ediyor.

Bu hazmedilebilecek bir davranış mıdır? 

Nani yakın arkadaşınsa stadyum dışında bir yerde buluşur, tebrik edersin. Ama o muhteşem seyirciyi stadyumda bu şekilde utandıramazsın.

Bunda sonra Abubakar’ın oynayacağı maçlarda göstereceği performansın, atacağı gollerin benim için kıymetiharbiyesi kalmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş sezon başından beri iyi futbol oynamıyor. Bunun pek çok nedeni ve sorumlusu var. Sorumlu gördüklerimi sıralayayım:

Beşiktaş sezon başından beri iyi futbol oynamıyor. Bunun pek çok nedeni ve sorumlusu var. Sorumlu gördüklerimi sıralayayım:

Yönetim

Fırsat transferi yapacağız mantığıyla, lig başladıktan sonra yapılan transferler çoğunlukta. Bu oyuncuların neredeyse hepsi yakın zamanda sakatlık geçirmişler. Daha da önemlisi, bu oyuncular sezon öncesi yapılan kamp çalışmasına katılamadılar. 

Fırsat transferi yapayım derken hem sakat ve formsuz oyuncular alındı, üstelik de verilen ücretler GS ve FB’nin transferlerinin çok altında değil.

Bir maça bakarak oyuncu eleştirenlerden hiç olmadım. Ama bu sene transfer edilen oyuncuların Beşiktaş’a katkı yapacak oyuncular olmadığı kanısındayım. Bu oyuncularla ikişer, üçer yıllık sözleşme yapılmış olması da ayrı bir yönetim zafiyetidir. Beşiktaş’ın gelecekteki 2-3 senesini de riske attılar.

Teknik Heyet

Yapılan transferler konusunda BJK Yöneticileri, hepsi için Şenol Hoca'dan onay aldıklarını söylüyorlar. Şenol Hoca ise 'Ben transferlere karışmıyorum.' diyor. 

Şayet yönetim doğru söylüyorsa, o zaman Teknik Heyet de bu transferlerden sorumludur. En azından, ‘Evet’ demeden önce transfer için önerilen oyuncuların ciddiyetle araştırılması gerekirdi. 

Ya da çıkıp, biz bu transfer işine hiç karışmadık demeleri gerekirdi.

***

Beşiktaş’ın bu sezon oynadığı maçlara bakın, neredeyse tümünde ilk yarılar feda edildi. Beşiktaş kazandığı maçları ikinci yarılardaki performansı ile kazandı. Bu sorun ciddi olarak masaya yatırılmalıdır.

Sahada oynayan oyunculara baktığımızda çok ciddi bir kondisyon sorunu olduğu net olarak gözüküyor. Gedson dışında 90 dakikayı oynayarak bitiren oyuncu yok gibi.

Teknik heyetin yapılan hatalardan ders çıkartıp, oyuncuları bu derslere göre hazırladıklarını da sanmıyorum. ADS’un üçüncü golü, Kayserispor maçında yenilen golün kopyası idi. Yine korner atışında arka direk boştu ve rakip en rahat gollerinden birini attı.

Adana Demirspor’un ligin en çok ceza sahası dışından şut ve gol atan takımı olduğu biliniyor. Teorik olarak bizim teknik heyetin de bunu biliyor olması lazım. 

Peki bununla ilgili ne tür önlemler alınmış? 

Mert yediği gollerin büyük çoğunluğunu sağ tarafından yiyor. Yani sağ tarafı zayıf. Bu gerçeği bütün rakipler de biliyor. 

Peki bizim teknik heyet bu konuda ne tür önlemler almış?

Sahaya çıkan ilk on bir yapılırken belli ki rakibin 7-8 as oyuncusunun olmadığı, kalecilerinin ise geçen sezonun üçüncü kalecisi olduğu dikkate alınmış, ona göre kadro yapılmış. Şenol Güneş, rakibi bu kadar hafife almanın sonunun böyle bir hezimet olacağını bilebilecek tecrübededir.

Kimse kusura bakmasın ama bu hezimetin sorumluluğu Şenol Hoca'nın omuzlarındadır.

Futbolcular

Futbolcular

(Görsel Anadolu Ajansı arşivinden alınmıştır)

Yaklaşık 50 yıldır Beşiktaş’ın maçlarını izlerim. Kaçırdığım maç hatırlamıyorum. Hasta yatağımda bile Beşiktaş’ın maçlarını izlemişimdir.

Bu maçtakinden daha kötü futbol da izledim ama hiç bu kadar ruhsuz ve Beşiktaş formasını hak etmeyen bir takım izlememiştim. 

Bu da bana takım içinde bir huzursuzluk olduğu izlenimini yaratıyor.

***

Adana Demirspor maçında iyi oynadı diyeceğimiz tek bir futbolcu yoktu. Necip’ten başka ruhunu sahaya koyan oyuncu görmedim. 

Bu yönetim döneminde Beşiktaş’a tam 7 stoper transfer edildi. Ama halen stoperde Necip oynuyorsa bu işte bir yanlışlık var. Bu transferlere rağmen formayı Necip alabiliyorsa kendisini eleştirmek yerine alnından öpmeliyiz.

Kalecilere yüklenip, mağlubiyeti onların sırtına yıkmak yakışık almaz. İlk golde Abubakar’ın topu ayağında tutma sevdası, ikinci golde ise Colley’in ağırlığı golün hazırlanmasına neden oldu. 

Üçüncü ve dördüncü goller de defans ve orta saha oyuncularının kolektif hatası sonucu geldi.

*** 

Bu takımın yüzde altmışı hatta yüzde yetmişi Gedson’muş. Gedson’suz iki haftada takım dağıldı. Gedson’un yokluğunda Amir’in gerçek performansı ortaya çıktı. Orta sahanın gerçek yüzü görüldü. Takıma dinamizm ve hırs getiren tek oyuncunun Gedson olduğunu son iki maçta gördük.

***

Rakiplerin transfer ettiği oyuncular maç kazandırıyor, bizim transferlerimiz ise ya sakat ya da kulübede. Oynadıklarında da yarardan çok zarar veriyorlar.

Beşiktaş, tarihi bir mağlubiyetten kurtuldu. ADS biraz şanslı olsa maçın skoru 5-2 hatta 6-2’ye de giderdi. Eksik kadro ile Beşiktaş’ı sahadan silen ADS takımını alkışlamaktan başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı. 

Beşiktaş, daha ligin 6. haftasında GS’nin 6, FB’nin ise, eksik maçını kazanırsa, 8 puan gerisinde kalıyor. Oysa daha geçen hafta Beşiktaş yöneticileri, yüzde 99 bu sezon biz şampiyon olacağız diyorlardı.

Bu durumdan sorumlular acaba utanç duyuyorlar mıdır?

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
4
0
0
0
0