Görüş Bildir
Haberler
Abi Yapma, Bırak O Telefonu Yerine: Yatmadan Evvel Cep Telefonuyla Oynamak Kan Şekerinizi Yükseltiyor

Abi Yapma, Bırak O Telefonu Yerine: Yatmadan Evvel Cep Telefonuyla Oynamak Kan Şekerinizi Yükseltiyor

En sonunda şu telefonu kırıp atacağız, o olacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bu içerik hazırlanırken Türkiye Diyabet Derneği, International Business Times, Webtekno ve Press From sitelerinden yararlanılmıştır.

Tip II diyabet, dünyada milyonlarca insanın muzdarip olduğu bir rahatsızlık. Bu rahatsızlığın tedavisinde diyet ve düzenli egzersiz büyük rol oynasa da başka önlemler almak da gerekebiliyor.

Örneğin, yatmadan önce cep telefonunuzu kurcalamayı bırakmak gibi

Vücudunuz yeterli insülin üretemediği veya hücreler insüline tepki vermediği zaman ortaya çıkan Tip II diyabette, kan şekeri kontrolü kaybediliyor.

Dışardan insülin takviyesi veya insülin duyarlılığını arttıran ilaçlar ile bu durum kontrol altına alınabiliyor. Bu süreçte yediklerinize dikkat etmeniz ve düzenli olarak spor yapmanız da önemli ancak yapılan yeni bir araştırma, kan şekerini aniden yükselten ve bizim sıklıkla yaptığımız bir aktivitenin de başımıza dert olduğunu gösteriyor. Evet doğru bildiniz, geceleri cep telefonunuzla oynamak!

Gece yataktayken uyuyuncaya kadar muhtemelen elinizden telefonunuzu düşürmüyorsunuzdur. Instagram'dı, Twitter'dı, YouTube'du falan derken de zaten uyku falan yalan oluyor...

Bütün gece o telefon adeta elinize yapışmış halde duruyorsunuz. Gözünüzün rahatsız olacağı aşikar ama asıl ilginç olanı, bunun kan şekerinizde ani bir artışa neden olması.

Physiology&Behaviour’da yayımlanan bir çalışma, elektronik cihazlardan gelen yapay ışığa maruz kalmanızın başka sağlık sorunlarını tetiklediği gibi bunu da tetiklediğini ortaya koydu.

Yani Tip II diyabetiniz varsa ya da şeker hastalığına yatkınlığınız bulunuyorsa, geceleri telefonla oynamak kan şekerinizde ani artışlara sebep olduğundan sizin için tehlike arz ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Vücudun doğal ritminin devam ettirilebilmesi için gece gündüz döngüsüne tam anlamıyla uyulmasına ihtiyaç var.

Eğer geceleri yoğun ışığa maruz kalırsanız, vücut ritminiz bozuluyor ve tabiri caizse Tip II diyabete davetiye çıkarıyorsunuz. Yapmanız gereken şey çok basit elbette; sosyal medya işlerine yemekten sonra bakacak, gece yatarken elinize telefon almayacaksınız. Her şey sizin sağlığınız için!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
5
3
2
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seda Bal

Ulan sabah oynamayın beyin hücreleriniz tembelleşiyor, gece uyumayınnkan şekerini yükseltiyor, wc de oynamayın tüm mikropları üstüne çekiyor, derste oynamayı... Devamını Gör

resneli niyazi

terbiyesiz piliç! seni kfc ye havale ediyorum

Nini Sza

valla bi tirsmadim degil.neyse ben offline oluyorum varsin dunya donsun