Görüş Bildir
Haberler
Abdurrahim Boynukalın Kimdir, Kaç Yaşındadır? Abdurrahim Boynukalın Neden Gündemde?

Abdurrahim Boynukalın Kimdir, Kaç Yaşındadır? Abdurrahim Boynukalın Neden Gündemde?

Sedat Peker’in bu sabah saatlerinde Youtube üzerinden yayınladığı videoda adı geçen Abdurrahim Boynukalın, 25. Dönem İstanbul Milletvekili ve mevcut AK Parti Birleşik Krallık temsilcisi olarak görev yapıyor. 6 Eylül 2015 gecesi gerçekleşen Hürriyet Gazetesi baskının organizatörü olduğu iddia ediliyordu. Sedat Peker, bir milletvekilinin ricası üzerine Hürriyet Gazetesi baskınından kendi adamlarının olduğunu söylemesiyle birlikte Abdurrahim Boynukalın kimdir sorusu gündeme geldi. Son günlerin tartışan isimlerinden biri Ayasofya Cami eski imamı Mehmet Boynukalın’la da akraba olan Abdurrahim Boynukalın’ın hayatı ve eğitim durumu haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdurrahim Boynukalın Kimdir, Aslen Nerelidir?

Abdurrahim Boynukalın Kimdir, Aslen Nerelidir?

Abdurrahim Boynukalın 15 Eylül 1987, Almanya’nın Bremen kentinde dünyaya gelmiştir. Türk siyasetçi, gazeteci ve eski Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısıdır. 25. Dönem İstanbul Milletvekili ve mevcut Adalet ve Kalkınma Partisi Birleşik Krallık temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

Ebu Gudde'nin öğrencisi olan babası Ömer Boynukalın'ın ölümünden sonra amcası tarafından yetiştirildi. Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmasının ardından yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Öğrenci iken birçok AKP'li siyasetçinin yetiştiği Millî Türk Talebe Birliği'nin ardılı Talebe Birliği Federasyonu'nunda aktif rol oynadı. Ardından Londra Şehir Üniversitesi'nde Medya İletişim Bölümünde ikinci yüksek lisansını bitirdi. Yaklaşık iki yıl Kırklareli Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Kendisinin Alman vatandaşlığı da bulunmaktadır.

2011-2013 yılları arasında Milat gazetesinde, 2013-2014 yılları arasında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Günlük Türk siyaseti hakkında analizler yazdı. Özellikle bu dönemde Suriye iç savaşında muhaliflere destek verdi. Çözüm sürecine katkı için yazdığı yazılar hem eleştirildi hem de destek gördü.

Önceki AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu'nun Başbakanlık Müşaviri olmasının ardından 26 Eylül 2014 tarihinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi.

18 Aralık 2015 tarihinde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı oldu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 

Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi Birleşik Krallık temsilcisi görevini de sürdürüyor.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın