Görüş Bildir
Haberler
Abdülhamit Gül Kimdir, Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Eğitimi Nedir? Abdülhamit Gül'ün İstifası Kabul Edildi

Abdülhamit Gül Kimdir, Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Eğitimi Nedir? Abdülhamit Gül'ün İstifası Kabul Edildi

Dün akşam yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi siyasetin gündemine oturdu. Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı görevinden alınırken, yerine Bekir Bozdağ atandı. Kararname sonrası Abdülhamit Gül’ün tüm hayatı araştırılmaya başlandı. Abdülhamit Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı. Peki, Abülhamit kimdir, kaç yaşında, siyasi kariyeri nedir? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Ankara’da gündemi hareketlendirdi. Yayınlanan son kararnamesi ile Adalet Bakanı ile birlikte TÜİK Başkanı değişti. İstifası kabul edilen Abdülhamit Gül’ün, Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin tartışıldığı günlerde, Kişisel Verileri Koruma ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Peki, Abdülhamit kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Abdülhamit Gül Kimdir?

Abdülhamit Gül Kimdir?

Abdülhamit Gül, 12 Mart 1977 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya gelmişti.

Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK'ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesinde tamamladı. Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül’ün; Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Abdülhamit Gül’ün Siyasi Kariyeri

Abdülhamit Gül’ün Siyasi Kariyeri

Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2001-2003 yılları arasında Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcılığını yapmıştır. 2003-2010 yıllarında Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olmuştur. Kasım 2010-22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekteyken Hukuki Araştırmalar Derneği üyesi olmuştur. Daha sonra HAS Parti ile AK Partinin birleşmesi üzerine, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Gaziantep milletvekili olmuştur. AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı MKYK toplantısından sonra Genel Sekreteri olmuştur. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Adalet Bakanı oldu.[ Görevini 65. ve 66. Hükûmet'te de sürdüren Gül, 29 Ocak 2022 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

Abdülhamit Gül evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın