Görüş Bildir
Haberler
ABD ve Küba Arasında Ticari Uçuşlar Başlıyor

ABD ve Küba Arasında Ticari Uçuşlar Başlıyor

ABD ve Küba, ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında iki ülke arasındaki ticari uçuşların yeniden başlamasında anlaştı. Tarifeli uçuşların başlamasıyla ticari ilişkilerin de hızlanması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarifeli uçuş anlaşması, ABD Başkanı Barack Obama ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılacağına dair yaptığı açıklamanın 1. yıldönümde yapıldı. Anlaşmanın ardından ABD- Küba arası seyahatlerin de ciddi şekilde artması bekleniyor.

Uçuşlar, ABD'li havayolu şirketlerinin Küba hükümeti ile uçuş rotaları ve saatlerini belirlemesinin ardından başlayacak. ABD'den Küba'ya ilk ticari uçağın ne zaman havalanacağı henüz bilinmiyor. ABD'li yetkililer Küba'ya her gün 10'dan fazla uçuşun yapılmasını beklediklerini açıkladı.

Sadece Özel Uçaklara İzin Vardı

Sadece Özel Uçaklara İzin Vardı

Anlaşmadan önce sadece özel uçaklar ABD- Küba arasında uçabiliyordu. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Küba'ya turistik amaçlı seyahatlerin hala yasa dışı olduğunu açıkladı. Yine de binlerce ABD'li özel uçuşlar yolu ile ya da 3. ülkeler üzerinden yasağı aşarak Küba'yı ziyaret ediyordu.

Diplomatik İlişkilerin İyileştirilmesine Çalışılıyor, Fakat Cumhuriyetçiler Bazı Maddelere Karşı

Diplomatik İlişkilerin İyileştirilmesine Çalışılıyor, Fakat Cumhuriyetçiler Bazı Maddelere Karşı

ABD ile Küba arasındaki diplomatik ilişkiler 54 yıllık aranın ardından bu yıl tekrar başlamış ve her iki ülke karşılıklı büyükelçilik açmıştı. İlişkilerin normalleştirilmesi kapsamında iki ülke arasındaki posta ve telefon servisleri yeniden başlatılmıştı.

Küba, ABD'nin ülke üzerindeki ticaret ambargosunu da kaldırılmasını talep ediyor. ABD Başkanı ABD Kongresi'nden yasağın kaldırılması için adım atılmasını istemişti, ancak Cumhuriyetçiler buna karşı çıkıyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0