Görüş Bildir
Haberler
New York City Amerika'nın En Mutsuz Şehri

New York City Amerika'nın En Mutsuz Şehri

Batuhan
21.07.2014 - 11:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin En Mutsuz Şehri

Veriler Harvard profesörü Edward Glaeser, Vancouver Ekonomi Okulu profesörü Joshua Gottlieb ve Harvard doktora öğrencisi Oren Ziv tarafından yazılan ön makaleden alındı. Bilgiler, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan Davranışsal Risk Faktörü İzleme Sistemi (BRFSS) anketinden elde edildi. Anketteki bilgiler yaş, cinsiyet, ırk, gelir ve diğer faktörlere göre uyarlandı. (Bu ayarlama önemli – örneğin kadınların erkeklerden evlilerin ise bekarlardan ve boşanmış kişilerden daha mutlu olduğu ortaya çıktı.)

Kısacası New Yorklular anketteki veriler 'uyarlandığında' en mutsuz kişiler çıktı. Bu 'uyarlamaları' dikkate almazsanız dahi 'uyarlanmamış' verilere göre New Yorklular yine de 177 metro bölgesinin en mutsuz üçüncü kişileri.

Wall Street'te çalışanların da ciddi şekilde dertli olduklarını söylemekte fayda var. Para mutluluğu satın alır sözünü hatırlayınız. Belki almıyordur.

En mutlu beş şehrin hepsi de Louisiana eyaletinde bulunuyor. Ayrıca Louisiana en mutlu eyalet de. Bu eyalet içerisindeki en mutlu şehir ise Lafayette. New York City'den sonraki en mutsuz şehirler ise Missouri eyaletindeki St. Joseph, Indiana eyaletindeki South Bend, yine Indiana'daki Evansville şehri ve Kentucky eyaletindeki Henderson.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0