Görüş Bildir
Haberler
ABD, 'Gülen'in İadesi' Sorusunu Karşılıksız Bıraktı

ABD, 'Gülen'in İadesi' Sorusunu Karşılıksız Bıraktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından gözlerin çevrildiği ABD, Türk hükümetinin, hakkında tutuklama kararı çıkarılan, Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'in iadesini isteyip istemediğine yönelik soruyu yanıtsız bıraktı.

Washington'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Amerikalı bir gazetecinin, 'Türk mahkemesi, taraftarları hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan Fethullah Gülen için tutuklama kararı çıkardı. Türk hükümeti iade istedi mi? İstedilerse, ABD Fethullah Gülen'i iade eder mi' sorusuna, bu tür soruları ilke olarak yanıtlamadıkları yanıtını verdi.

'BAKANLIK İADE TALEPLERİNE İLİŞKİN YORUM YAPMAZ'

Psaki, 'Haberleri gördük. Politikamız gereği, Dışişleri Bakanlığı iade taleplerine ilişkin yorum yapmaz, iade talebi yapıldığını onaylamaz ya da iade talebi yapılmış olduğunu inkar etmez. Ayrıntıları Türk hükümetine sormalısınız' dedi.

Aynı gazetecinin bu kez de 'Türk hükümetinin ya da mahkemelerinin, hukuksal sistemi muhalifleri ve karşı fikirde olanları bastırmak için kullanıyor mu' şeklindeki sorusuna karşılık Psaki, şu ifadeleri kullandı; 'Genel olarak konuşursak, bu konulara ilişkin kaygılarımızı daha önce dile getirmiştik. Bu özel konu için, daha önce söylediklerimizden başka bir şey yok.'

  • Birgün
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/abd-g...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0