Görüş Bildir
Haberler
50 Kişinin Gözaltına Alındığı Ferguson'da Olağanüstü Hal

50 Kişinin Gözaltına Alındığı Ferguson'da Olağanüstü Hal

Deniz Gök
11.08.2015 - 01:42 Son Güncelleme: 11.08.2015 - 11:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında siyahi genç Michael Brown'ın polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin birinci yılında başlayan protesto gösterilerinde yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Kasabanın bağlı olduğu St. Louis idari bölgesindeki Thomas F. Eagleton Federal Mahkemesi'ne yürüyen 100'den fazla gösterici, binaya girmek isteyince polis barikatlarıyla karşılaştı. Yerel basın, göstericilerden bazılarının barikatları aşmasının ardından çıkan arbedede yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Protestoyu organize eden gruplardan 'Ferguson Action', gözaltına alınanlar arasında ünlü siyahi siyaset bilimci Cornel West'in de bulunduğunu duyurdu.

Polise saldırmakla suçlandı

Polise saldırmakla suçlandı

Öte yandan geçtiğimiz Pazar akşamı Brown için anma eylemlerinde polisin vurduğu Tyrone Harris, savcılar tarafından polise saldırmakla suçlandı.

18 yaşındaki Harris, polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmada ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Savcılar, Harris'e polislere saldırmak da dahil 10 ayrı suçlama yöneltti. St. Louis polisi, iki rakip grubun çatışmaya başladığını ve bir memurun 'Ağır saldırı kalması üzerine silahını kullandığını' belirtmişti.

Harris'in babası oğlunun olay sırasında silahsız olduğunu ve rakip çeteler arasındaki çatışmada arada kaldığını iddia etti.

Olağanüstü hal ilan edildi

Olağanüstü hal ilan edildi

Bu gece de gösterilere sahne olması beklenen St. Louis'te yetkililer 'olağanüstü hal' ilan etti.

St. Louis bölge yöneticisi Steve Stenger, yaptığı yazılı açıklamada, 'Dün gece meydana gelen şiddet olayları ve düzensizliğin ışığında, vatandaşların ve özel mülkiyetin zarar görme ihtimalini göz önünde bulundurarak, şu andan itibaren geçerli olmak üzere olağanüstü hal ilan ediyorum' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stenger, polisin 'düzeni sağlamak, suçu engellemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için tüm yetki ve sorumluluklarını yerine getireceğini' vurguladı.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ise 'Ferguson'da halka ve polis memurlarına yönelik şiddeti' kınadığını ifade eden bir mesaj yayımladı.

4 buçuk dakikalık saygı duruşu

4 buçuk dakikalık saygı duruşu

18 yaşındaki silahsız ve siyah Michael Brown, geçen yıl beyaz bir polis memuru olan Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmüştü. 

Brown'un vurulması ABD'nin çeşitli kentlerinde protesto edilmiş ve polisin ırkçı tutum sergilediğini düşünen göstericiler ülke çapında bir hareketi tetiklemişti.

Brown'u vuran polis memuru Darren Wilson, ABD Adalet Bakanlığı'nca suçsuz bulunarak aklanmıştı.

Brown'un öldürülüşünün yıldönümü olan Pazar günü West Florissant Avenue'de büyük bir kalabalık toplanmış, Michael Brown'un vurulduğu yerde 4 buçuk dakika saygı duruşunda bulunmuştu.

4 buçuk dakika, Brown'un vurulduktan sonra yerde bırakıldığı süreye tekabül ediyor.

AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0