Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Polis, 12 Yaşındaki Çocuğu 2 Saniye İçinde Vurmuş

ABD'de Polis, 12 Yaşındaki Çocuğu 2 Saniye İçinde Vurmuş

adem kara
27.11.2014 - 09:44 Son Güncelleme: 27.11.2014 - 13:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Cleveland kentinde gerçek olmadığı sonradan anlaşılan bir silah tuttuğu için polis tarafından vurulan 12 yaşındaki çocuğun vurulma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü yayınladı.

Görüntülerde çocuğun polis aracı yanına yaklaştıktan sonra iki saniye içinde vurulduğu görülüyor.

Vurulma anından önce Tamir Rice isimli siyah çocuğun, bir parkta tek başına dolaştığı, elindeki silahı yoldan geçen birine ve zaman zaman etrafa doğrulttuğu, cep telefonu ile konuştuğu, banklarda oturduğu görülüyor.

İşte o anlar

Vurulma anının hemen sonrasında gerçekleşen telsiz kaydında ise polislerden birinin 'Siyah bir erkek vuruldu, galiba 20 yaşında' dediği duyuluyor.

Rice'i vuran polisin teşkilata henüz katılan 26 yaşındaki Timothy Loehman olduğu açıklandı. Loehman beyaz bir polis memuru.

Rice ailesi ise bir açıklama yayınlayarak, video görüntülerinin polisin acele davrandığını gösterdiğini söyledi. Aile 'Video birşeyi net bir şekilde ortaya koyuyor: Polisler çabuk reaksiyon göstermiş.'

Aile olayla ilişkili olarak detaylı bir soruşturma talep ederken, topluma da sakin kalma ve barışçıl protesto gösterilerinde bulunma çağrısı yaptı.

Rice'in öldürülmesi ve akabinde yaşananlar, Pazartesi günü açıklanan ve Ağustos ayında ABD'nin Ferguson kentinde 18 yaşında silahsız siyah bir genci öldüren polis memurunun yargılanmaması kararıyla aynı zamana rastladı. Karar ABD'nin birçok kentinde protestolara neden oldu.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0