Görüş Bildir
Haberler
ABD Askerlerinin Başına Çuval Geçiren TGB Üyeleri Hakim Karşısında

ABD Askerlerinin Başına Çuval Geçiren TGB Üyeleri Hakim Karşısında

Ulaş
06.05.2015 - 17:26
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Fatih'te iki ABD askerinin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 sanığın 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Eylemin meşru olduğunu savunan sanıklar, 'Fiziksel olarak kimse yaralanmamıştır ancak Amerikan emperyalizmi bu protestodan yara almıştır' dedi.

İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, TGB Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 12 sanık katıldı. Şikayetçi ABD askerleri Mark Antony ve Henry Francesko'yu avukat Abdullah Kaya temsil etti.

Duruşmada, dosyanın gönderildiği bilirkişilerce hazırlanan raporun mahkemeye ulaştırıldığı tutanağa geçirildi.

'HAKLI VE MEŞRU'

'HAKLI VE MEŞRU'

Savunma yapan Çağdaş Cengiz, suçlamaları kabul etmeyerek, gerçekleştirilen protestonun sonuna kadar meşru olduğunu öne sürdü.

İsnat edilen suçların hiçbir şekilde gerçekleşen olayla bir bağı bulunmadığını ve olayın ilk gerçekleştiği saat itibarıyla herhangi bir polis veya güvenlik kuvvetinin olmadığını savunan Cengiz, 'Bu nedenle ihtara rağmen dağılmama veya benzeri işlediğimiz bir suç yoktur. Bu protestodan sonra öğle saatlerinde yaptığımız basın açıklamasında da polis tarafından dağılmamız yönünde herhangi bir ihtar ve bu ihtara uymama şeklinde bir eylemimiz olmamıştır' dedi.

Sadece basın açıklaması yaptıklarını ve herhangi yasa dışı bir slogan atmadıklarını aktaran Cengiz, 'Eylemimiz haklı ve meşrudur. Hiçbir zaman davacı şahsı hedef almamıştır. Fiziksel olarak kimse yaralanmamıştır ancak Amerikan emperyalizmi bu protestodan yara almıştır' diye de konuştu.

Diğer sanıklar da önceki savunmalarını tekrar etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, müşteki avukatlarına bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı 11 Eylül'e erteledi.

'AMERİKA'NIN YENİLGİSİNİN RESMİ'

Duruşmanın ardından sanıkların da aralarında bulunduğu TGB üyesi bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

TGB Başkanı Cengiz, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idam edildiğini belirterek, 'Bizim için anlamlı bir günde anma için Çağlayan'da toplandık. Deniz Gezmiş ve arkadaşları için, adliyenin içinde, İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi salonunda bir anma toplantısı yaptık. Bir yargılama değil bir anma vardı çünkü' diye konuştu.

Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren devrimci gençliğin yargılanmasını kabul etmediklerini söyleyen Cengiz, ortada bir suç bulunmadığını, o çuvalların Amerika'nın yenilgisinin bir resmi olduğunu savundu.

Açıklamaya, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idam edilmesi yönünde kabul oyu veren dönemin milletvekillerinden, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Hasan Korkmazcan da katıldı.

Korkmazcan, tarihi bir duruşmaya tanıklık ettiğini belirterek, Amerikalı askerlerin kötü niyetle bu topraklarda dolaşamayacaklarını gördüklerini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0