Görüş Bildir
Haberler
AB: Yunanistan Sınırındaki Durum Endişe Verici

AB: Yunanistan Sınırındaki Durum Endişe Verici

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Makedonya'nın mültecilere kapattığı Yunanistan sınırındaki durumun endişe verici olduğunu söyledi.Juncker,AB Komisyonu'nun Yunanistan'a 700 milyon avroluk acil yardım fonu sağlanması için teklifte bulunduğunu da açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Juncker, Norveç Başbakanı Erna Solberg ile görüşmesinin ardından Makedonya-Yunanistan sınırındaki durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AB Komisyonu Başkanı, 'Orada olanlarla ilgili endişeliyiz. Bunun Yunanistan'da büyük bir insani krize yol açacağı kesindi' dedi.

AB Komisyonu'nun Yunanistan'a 700 milyon avroluk acil yardım fonu sağlanması için teklifte bulunduğunu kaydeden Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un da sığınmacı krizi ile mücadele kapsamında Balkan ülkelerinde olduğunu ve yarın da Türkiye'yi ziyaret edeceğini vurguladı.

Binlerce mülteci mahsur kaldı

Binlerce mülteci mahsur kaldı

Makedonya'nın sınırını Suriyeli ve Iraklılar dışındaki mültecilere kapatması ve giriş yapacakların sayısını kısıtlamasının ardından en az 20 bin mülteci, Yunanistan'da mahsur kaldı. Ülkede insani durum kötüleşirken, sığınmacılar sınırın bir an önce açılmasını istiyor.

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, bu yıl 1 Mart'a kadar Avrupa'ya Yunanistan üzerinden 129 bin 455 sığınmacı girdi. Balkan ülkeleri sürekli artan sayı karşısında sınır güvenliklerini artırırken AB üyeleri Almanya, Macaristan, Danimarka, Slovenya, İsveç ve Belçika, Schengen Anlaşması'nı askıya alarak sınır kontrollerine yeniden başladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
12
7
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umutcan Fırat

Şu yardım fonundan Yunanistan'a verilen paralar Afrika'daki aç halka verilsedi orada açlık denen bir şey olmazdı. Ne yardıma aç bir ülkeymişsin arkadaş.

Sumeyye

Bu ne ya adamlara daha yeni bilmem kaç milyar para verildi bize yardım parası bile verilirken vermek istemeyen ülkeler oldu! Cidden şaka gibiler! 😤