Görüş Bildir
Haberler
9 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetmişti: Servis Esnaf Odası Başkanı 'Takdiri İlahi' Dedi

etiket 9 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetmişti: Servis Esnaf Odası Başkanı 'Takdiri İlahi' Dedi

Avcılar'da Mehmetçik İlkokulu'nun bahçesinde okul servisinin çarpması sonucu 9 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetti. Bağlandığı canlı yayında kazayı değerlendiren İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk tepki çeken ifadeler kullandı. Öztürk, yaşanan kaza için 'takdiri ilahi' dedi. 

Bugün öğle saatlerinde, Avcılar'da Mehmetçik İlkokulu'nun bahçesinde okul servisi 2. sınıf öğrencisi Eylül Mirzaoğlu'na çarptı. 9 yaşındaki Mirzaoğlu hayatını kaybetti.

Yaşanan kaza okullarda güvenlik tedbirlerini bir kez daha gündeme getirdi. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, NTV canlı yayınına bağlanarak bu konuyu değerlendirdi. 

'Şimdi güvenlik tedbirleri her ne kadar artırılsa da her şeyin başı dikkat!' diyen Öztürk, 'Okulun önündeki sokağın veya caddenin çok dar olduğu ve burada her gün aynı risklerle karşılaşıldığı söyleniyor. Bunun için de daha önceden böyle sıkıntılar yaşanmasın diye özellikle okul bahçesi müsait olan okullara servis araçlarının öğrencileri okul içinde indirip bindirmeleri için uyarılar yapıldı' dedi.

"Adı üstünde çocuk bu!"

Kazanın da giriş-çıkış esnasında olmasının ayrı bir talihsizlik olduğunu söyleyen Öztürk 'Ama burada yapılacak olan bir şey var; okullara girip çıkarken kapıdaki güvenlik görevlilerimizin kesinlikle kapı önünü terk etmemeleri, giriş ve çıkışlarda gerek servisçiye gerekse öğrencilere yardımcı olmalılar. Bunun en büyük tedbiri bu. Bunun haricinde bir anlık dikkatsizlik diyelim veya çocuğun ani hareketi diyelim. Hepsi olabilir çünkü adı üstünde çocuk bu!' diye konuştu.

"İlk defa bir okulun bahçesinde bir öğrenciye araba çarptığını duyduk"

"İlk defa bir okulun bahçesinde bir öğrenciye araba çarptığını duyduk"

Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Taşıyoruz, zaman zaman karşılaşıyoruz ve çok üzücü bir şey daha söyleyeyim size; ben 32 yıldır servisçilik yapıyorum ilk defa bir okulun bahçesinde bir öğrenciye araba çarptığını duyduk. Bunun için bizim üzerimize düşen vazife neyse bunu yapmaya da hazırız esnaf odası olarak da birey olarak da servisçi olarak da... Ama dediğim gibi burada bir takdir-i ilahi var diyelim. Bunun haricinde başka bir tedbir alınması için de burada biz her zaman oda olarak esnaf olarak da hazırız.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
64
27
12
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Ulan goktasi duser kader derim ama okul bahcesine servis araciyla girip hiz yapan adamin nesine takdiri ilahi diyeyim amk pezevengi seni?! Adi ustunde kendin... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ortadoğuda sıradan bir gün. Takdiri ilahi deyip geçelim mi yani? Tedbirler alsak bu ve benzeri olaylara engel olamaz mıyız? "Takdiri ilahi", "Bu işin fıtratı... Devamını Gör

miyavmiyav

Servis Esnaf Odası Başkanı=Çakal Sürüsünün Baş İti , onun bunun çocuğu seni