Görüş Bildir
Haberler
74 Milyon Oy Pusulası Basılacak

74 Milyon Oy Pusulası Basılacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için kullanılacak oy pusulalarının basımına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, 33 gümrük kapısında kullanılmak üzere 897 bin, yurt dışındaki 112 temsilcilikte kullanılmak üzere 2 milyon 917 bin 200 oy pusulasıyla birlikte, yurt içinde yedekler dahil toplam 73 milyon 988 bin 955 oy pusulasının bastırılması gerektiği belirtildi.

Karara göre, oy pusulaları, 'Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu' filigranı bulunan özel surette yaptırılmış kağıtlara bastırılacak.

Birleşik oy pusulası basımı ihalesine ilişkin teknik ve idari şartnamelere bağlı kalınmak suretiyle ihale, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünce 22 Nisan'a kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Konya ve Adana'daki matbaaları kapsamak suretiyle yapılacak ve sonuçlandırılacak.

Yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına 27 Nisan'da başlanacak. Yurt dışı temsilciliklerde kullanılacak birleşik oy pusulaları 28 Nisan'da, gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulaları 29 Nisan'da teslim edilecek.

Yurt içinde kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına da 29 Nisan'da başlanacak. Bu pusulalar 25 Nisan'da teslim edilecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0