Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Hangi İllerde Devam Ediyor?

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Hangi İllerde Devam Ediyor?

Türkiye’de hafta başında yapılan Kabine toplantısıyla birlikte yeni risk haritası da açıklandı. Birçok il çok yüksek riskli kategorisine yükselirken, yasaklar da il bazlı olarak değişim gösterdi. Sağlık Bakanlığı, çeşitli kıstaslarla Türkiye’de düşük, orta, riski ve çok riskli olarak dört bölgeye ayrıldı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı sokağa çıkma yasağı genelgesine göre; 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağı il bazında uygulanmaya başlandı. Peki, 65 yaş üstü yasağı hangi illerde var? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan vatandaşların sokağa çıkma yasağı, düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldı.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Şırnak. (1 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van. (10 İl)

İstanbul’da 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Var Mı?

İstanbul’da 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Var Mı?

Bakanlığın genelgesine göre; yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağı devam edecek. Ancak daha önce üç saat olarak verilen sokağa çıkma izni, dört saate yükseldi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli. (12 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak, (58 İl)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın