Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi? Hangi İllerde 20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üstü Yasağı Var?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi? Hangi İllerde 20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üstü Yasağı Var?

Türkiye’de 1 Mart itibariyle başlayan normalleşme adımlarıyla birlikte bazı yasaklar da sona erdi. Türkiye risk olarak dört farklı bölgeye ayrılırken, il bazında yasak kararları alındı. Koronavirüs sebebiyle uzun zamandır sokağa çıkması yasak olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar, yasağın devam edip etmediğini merak ediyor. İşte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan yasaklar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan vatandaşların sokağa çıkma yasağı, düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldı.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat

İstanbul’da 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Var Mı?

İstanbul’da 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Var Mı?

Bakanlığın genelgesine göre; yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağı devam edecek. Ancak daha önce üç saat olarak verilen sokağa çıkma izni, dört saate yükseldi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın