Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi? 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Hangi illerde Var?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi? 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Hangi illerde Var?

Türkiye’de 1 Mart itibariyle koronavirüs önlemlerinde normalleşme adımları atıldı. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki illeri düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak dört ayrı bölgeye ayırdı ve il bazında değişiklikler yapıldı. Hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, hafta sonu yasağında ise değişiklik yapıldı. Uzmanların, virüsten en çok etkilenen olarak gösterdiği 65 yaş üstü ve virüsün yayılmasından etkili olduğu düşünülen 20 yaş vatandaşlara uygulanan yasaklar ise devam etti. İşte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan vatandaşların sokağa çıkma yasağı, düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldı.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

İstanbul’da 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Var Mı?

İstanbul’da 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Var Mı?

Bakanlığın genelgesine göre; yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağı devam edecek. Ancak daha önce üç saat olarak verilen sokağa çıkma izni, dört saate yükseldi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın