Görüş Bildir
Haberler
550 Bin Asker Kaçağına Bedelli Affı Yolda

550 Bin Asker Kaçağına Bedelli Affı Yolda

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 550 bin yoklama kaçağı ve bakayalara bedelli askerlik yolu açacak düzenlemeyi bugün Meclis'e sunacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugüne kadar askerlik görevini yapmamış, bakaya, kaçak ve saklı olanlardan belirlenen bedeli ödeyeceklere af getirilmesi planlanıyordu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mahir Ünal hazırlanan teklifi bugün Meclis'e sunacaklarını açıkladı.

Ünal, 7 kanunda düzenleme, değişiklik öngören ve 20 maddeden oluşan kanun teklifine ilişkin, ''Teklifimiz, bedelli askerlikten yararlanamayan yoklama kaçağı ve bakaya kaçaklarının da bedelli askerlikten yararlanmalarını düzenliyor'' dedi.

Ünal şunları söyledi: 

''550 bin kişiye askerlik affı içeren düzenlemeyi bugün Meclis'e sunacağız. Yoklama kaçağı ve bakayalar, bedelli askerlikten yararlanacak. Astsubayların 9. derece, birinci kademe yerine 9. derece 2. kademeden göreve başlamasına yönelik düzenleme astsubaylara yönelik müjdeyi içeriyor.'

"Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddini 72'ye çıkarıyoruz"

"Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddini 72'ye çıkarıyoruz"

'Genelkurmay Başkanı'nın görev süresini yani haddini 72 yaşına çıkarıyoruz. Birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getiriliyor.

Harekat ve yurtdışı operasyon görevleri nedeniyle uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayanlara ilave sınav hakkı verilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeriyor. 7 kanunda düzenleme ve değişiklik öngörüyor. 20 maddeden oluşuyor.'

"Ücreti Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek"

"Ücreti Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek"

'Ücretle ilgili de yani bakaya, yoklama, yoklama kaçağı ile ilgili de durumu, dövizle askerlikten dolayı geri dönme hakkı verilenlerin ücretleriyle ilgili Savunma Bakanlığı miktarları belirleyip kamuoyu ile paylaşacak.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) gelen ve bu süreçle ilgili daha önce akademide 75 yaşa çıkarmıştık. Benzer düzenlemenin MSB'de özellikle Genelkurmay Başkanı'na dönük düzenleme yapılması makul karşılandı.''

Ünal ayrıca, 'Öğrenci affını da önümüzdeki hafta sunacağız' bilgisini paylaştı.

Mevcut bedelli ücreti ne kadar?

Mevcut bedelli ücreti ne kadar?

Söz konusu teklifle bugüne kadar askerlik görevini yapmamış, bakaya ve kaçak durumdaki 550 bin kişiye bedel karşılığı af getirilmesi planlanıyor. 

Bedelli ücretleri bunlar için ayrıca belirlenecek. 

Mevcut bedelli ücretinden daha fazla olacak yeni rakam, bakaya geçen süreyle bağlantılı olarak kademeli olarak belirlenmesi öngörülüyor. 

2022 yılı bedelli askerlik ücreti 56 bin lira. Bu rakam, aftan yararlanacaklar için ayrıca belirlenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dasdasd

bu ülkede hiçbir borcu zamanında ödemeyeceksiz. devlet mutlaka seni ödüllendiriyor

Muhammed Göktaş

Peki para vermek istemiyorsa ?

Mert

AKP ulkenin her kurumunun suyunu cikardi. Bolgesinin en guclu ordusuydu Turk Ordusu. Suan her sekilde zayiflatildi. 550bin asker kacagi nasil oluyor. Vatanin... Devamını Gör