Görüş Bildir
Haberler
5 Yıl Boyunca Çektiği Fotoğraflarının NFT'sini Satan Öğrenci Milyoner Oldu

5 Yıl Boyunca Çektiği Fotoğraflarının NFT'sini Satan Öğrenci Milyoner Oldu

Endonezyalı üniversite öğrencisi Sultan Gustaf el Gozali, 5 yıl boyunca çektiği selfie'leri NFT'ye dönüştürüp satışa çıkardı ve inanılmaz bir taleple karşılaştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin Channel News Asia'dan aktardığı habere göre öğrenci, fotoğraflarını OpenSea adlı dijital pazarda 1 milyon dolar değerinde ETH'ye (Ethereum ağının kripto para birimi) sattı ve sosyal medyada popüler oldu.

Gozali son 5 yıldır neredeyse her gün bilgisayarının önünde otururken ve ayakta dururken kendi fotoğrafını çekmişti. Öğrenci aslında mezuniyet gününde 1000 fotoğraftan oluşan hızlandırılmış bir video hazırlamayı amaçlıyordu.

Gozali o videoyu oluşturmayı başardı ve Youtube kanalında '5 yıl boyunca her gün kendi fotoğrafımı çektim' notuyla yayımladı.

İlk fiyatı 3 dolar olarak belirledi

İlk fiyatı 3 dolar olarak belirledi

Ancak Gozali bu kadarla da kalmadı. Blok zinciri teknolojilerine ilgi duyan öğrenci fotoğraflarını NFT'ye dönüştürerek OpenSea'ye yüklemeye karar verdi.

Üniversitesinin kampüsünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gozali, 'Kimsenin bu selfie'leri satın almak isteyeceğini düşünmezdim, bu yüzden fiyatlarını sadece 3 dolar olarak belirledim' dedi.

Bir fenomenin koleksiyonunu paylaşmasının ardından, Gozali 1 milyon dolara yakın satış yaptı...

Bir fenomenin koleksiyonunu paylaşmasının ardından, Gozali 1 milyon dolara yakın satış yaptı...

Aslında Gozali bu fotoğrafları aralık ayında yüklemeye başlamıştı. Ancak kripto para topluluğunda ve ülke genelinde popüler bir isim olan Arnold Poernomo'nun fotoğrafları görüp sosyal medya hesabından paylaşmasıyla satışlar patladı.

Sonraki birkaç gün içinde 400'den fazla kişi fotoğraf satın aldı. Talebin artmasıyla fotoğrafların fiyatı 0,247 ETH'e (806 dolar) kadar çıktı.

Sonunda Gozali'nin koleksiyonunun işlem hacmi 14 Ocak'ta 317 ETH'e ulaştı, bu da en az 1 milyon dolara denk geliyor.

Gozali, 'Dürüst olmak gerekirse, hâlâ aileme söylemeye cesaretim yok, parayı nereden bulduğumu merak ederler' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
23
18
9
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oylum savrukcu

inanamıyorum ya. gerçek değeri 0 (yazıyla sıfır) olan şeyleri deli paralarla satıyorlar. bu nasıl bi dalavere, aklım ermiyor? neden satın alıyor o nftleri? m... Devamını Gör

Canan Girgin

Kapitalist sistem dünyayı sömürdü Para karşılığı hammade kalmadı sistemin sömüreceği pazar kalmadı Abidik gubudik şeylerle paranın dolaşımına pazar yaratmaya... Devamını Gör

Slana

Bu NFT olayında en son kimin elinde patlarsa artık hani sanatçı olarak tanınmış bir kişinin NFT ürününü alırsınız az çok bu durum anlaşılır ama geri kalan NF... Devamını Gör