Görüş Bildir
Haberler
5 Maddede Bulaşık Makinesinin Temiz Yıkamama Sebepleri ve Çözümleri! Derin Bir Oh Çekmeye Hazır mısınız?

5 Maddede Bulaşık Makinesinin Temiz Yıkamama Sebepleri ve Çözümleri! Derin Bir Oh Çekmeye Hazır mısınız?

R.G.
18.11.2020 - 15:09

Binlerce lira vererek satın aldığımız ve sadece tek bir beklentiyle çalıştırdığımız şu bulaşık makineleri, nedense bazen umduğumuz temizliği veremiyor. Tek vazifesi temizlik olan bu makinenin, görevini yerine getirememesi ise elbette hepimizin canını bir hayli sıkıyor. Servis çağırsanız getir - götür sürecinde yaşanacak vakit kaybı, bekleyecek bulaşıklar, bulaşıkların kokusu can sıkacak. Kendiniz çözmeye çalışsanız 'Bir yerine bir şey yaparsam?' endişesi zihninizi yoracak... Ne yapacağınızı bilemiyorsanız bu yazıda bazı basit sebeplere ve çözümlere yer verdik. Bu taktikleri bir deneyin, eğer makinenizde basit bir sorun varsa servis süreciyle uğraşmadan makinenizi normale döndürebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fıskiyelere bir göz atalım

1. Fıskiyelere bir göz atalım

Bulaşık makinenizin fıskiyelerinde bir tıkanıklık söz konusu olabilir. Bu sebeple fıskiyelere bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Eğer tıkanıklık oluşmuşsa sağlam bir kürdan yardımıyla fıskiyeleri temizlemeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun sizi aşacak derecedeyse teknik servise danışmayı unutmayın.

2. Şebeke suyu sert ve kireçli olabilir

2. Şebeke suyu sert ve kireçli olabilir

Şebeke suyunun sert ve kireçli olmasına bağlı olarak bulaşık makineniz arıza yapabilir. Eskisi kadar etkili bir temizlik sunamayabilir. Bu durumun önüne geçmek için kireç çözücü ve sert suyun negatif etkilerini ortadan kaldıran çeşitli ürünler kullanmayı deneyebilirsiniz. Bulaşık makinesini satın aldığınız firmanın yönergelerini takip ederek takviye ürünler kullanarak şebeke suyunun kötü etkilerini ortadan kaldırarak makinenizin çok daha uzun süre iyi performans sergilemesini sağlayabilirsiniz.

3. Bulaşık makinenizin filtreleri yağlanmış olabilir

3. Bulaşık makinenizin filtreleri yağlanmış olabilir

Eğer bulaşık makinenizin filtreleri yağlandıysa bulaşıklarınız eskisi kadar temiz çıkmayabilir. Bir fırça ve su yardımıyla filtreleri temizlemeniz gerekiyor. Temizlik işlemini tamamladıktan sonra filtreleri doğru ve uygun bir şekilde yerine taktığınızdan emin olmalısınız.

4. Parlatıcı kullanıyor musunuz?

4. Parlatıcı kullanıyor musunuz?

Bulaşık makineleri her ne kadar etkili bir yıkama yapsa da parlak bir görüntü için parlatıcı gibi ek ürünlerden destek almanız gerekebilir. Parlatıcı ürünler, bulaşıklarınızın üzerinde kaygan bir katman oluşturur ve bu sayede su damlacıkları ile küçük gıda artıklarının bulaşıklara tutunmasını engeller. Bu sayede makineden çıkan bardak, tabak, çatal ve kaşıklar çok daha parlak bir görünüme sahip olur.

5. Makineye tuz koyuyor musunuz?

5. Makineye tuz koyuyor musunuz?

Eğer şebeke suyunuz kireçli değilse bulaşık makinenize tuz koymayın. Kireçsiz şebeke suyunda tuz kullanılırsa bulaşıklar mat bir görünüme sahip olur. Kristal yapısı sebebiyle tuz, tabak ve bardakların parlaklığını yitirmesine sebep olur. Bu sebeple makineye tuz koyduysanız kaşık yardımıyla alabildiğiniz kadar tuzu boşaltmanız tavsiye edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın