Görüş Bildir
Haberler
Yüzlerce Yıl Çürümeyi Reddeden 5 Mucizevi İnsan Bedeni

Yüzlerce Yıl Çürümeyi Reddeden 5 Mucizevi İnsan Bedeni

cakyz
11.10.2014 - 16:45 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 14:10

Doğuyoruz, yaşıyoruz, ölüyoruz ve bedenimiz çürüyor. Bu alışılageldik bir düzen. Ölmeyeceğini veya bedeninin çürümeyeceğini iddia eden var mı? Eminim ki yoktur. Çünkü herkes bilir ki ölmek ve çürümek yazgımızda vardır. Ama öyle insanlar var ki, onların bedenleri çürümüyor. Tarihin farklı dönemlerinde yaşamış bu insanların bedenleri çürümeyi reddediyor. İşin ilginç yanı şu ki, bedeni çürümeyen bu insanlar genellikle önemli dini figürler, azizler veya toplum tarafından saygı görmüş kimseler. Bu galeride çürümeyi reddeden 5 inanılmaz insan bedenini sizler için sıraladık. Sizce bu bedenler bir mucizenin ürünü mü? Yoksa sahte mi?

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/58170/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Azize Betina Zita

1. Azize Betina Zita

Azize Zita, yaşamı boyunca herkes tarafından saygı görmüş ve çok beğenilmiş bir kadın. 1272 yılında öldüğünde, bu kadının bedeni hakkında bir takım dedikodular yayılmaya başlamış. Ölümünün üzerinden 300 yıl geçtikten sonra azizenin bedeni gün yüzüne çıkarılmış ve herkes şoka uğramış: Kadının bedeninde en ufak bir çürüme belirtisi yokmuş. İnandırıcı bulmadınız mı? O zaman gidip bu sıradışı bedeni kendiniz görebilirsiniz. İtalya'nın San Frediano Klisesi'nde bulunan bu inanılmaz bedeni gördüğünüzde, belki de söylendiği gibi bu kadını çok güzel bulmayacaksınız. Ama unutmayın: Bu kadın 700 küsur yaşında!

2. Dashi-Dorzho Itigilov

2. Dashi-Dorzho Itigilov

Dashi-Dorzho Itigilov, Rusya'da oldukça saygı görmüş Budist bir rahip idi. 1927 yılında, henüz ölümü için çok erken olduğu düşünülürken, arkadaşlarına kendi cenazesi için hazırlıklara başlamalarını söyleyen rahip, resimde görüldüğü şekilde, meditasyon halindeyken öldü. Vasiyetinde çok kesin bir şekilde şunu belirtiyordu: 'Beni, öldüğüm pozisyonda gömün.' Budist rahip, vasiyetinde oldukça ilginç bir istekte daha bulunuyordu: 'Birkaç yıl sonra ölü bedenimi topraktan çıkarın.' 2002 yılında belirtildiğine göre, Itigilov'un bedeni '36 saat önce ölmüş birinin bedeni' ile aynı durumda. Yani bu Budist rahip bir mucize!

3. La Doncella

3. La Doncella

Bundan yaklaşık 500 yıl önce, Arjantin'de bulunan bir dağın sarp köşelerinde, 15 yaşında bir kız öldü. Kafasına aldığı sert bir darbe ile ölmüş olan bu kız, kıyafetleri ile birlikte oturur vaziyette ve dini bir törende kullanılan eşyalarla birlikte terkedilmişti. Kızın bedeni, 1999 yılında bulunana kadar, oksijen miktarının düşük olduğu dağ çevresinin soğuk ve kuru havası nedeniyle, yüzyıllar boyunca çürümeden durmuş. Kızın gerçek adı bilinmemekle beraber, bu bedene günümüzde verilen isim 'La Doncella.'

4. Lady Xin Zhui

4. Lady Xin Zhui

Lady Xin Zhui, Han Hanedanlığı sırasında yaşamış soylu bir Çinli adamın eşiydi. Bu kadının yaşadığı hayat oldukça ilginçmiş: Hiçbir şey yapmadan gün boyu oturur ve oldukça fazla et yermiş. Zenginlikten aşırı şişman bir hale gelen Lady Xin Zhui, milattan önce 163 yılında, kalp krizi nedeniyle öldü. Kadının bedeni 1971 yılında bulunduğunda, cildinin hala yumuşak olduğu ve dudaklarının hala bükülebildiği görüldü. 2000 yıldan daha fazla bir sürenin ardından, bedeni hala sağlıklı görünen bu kadının esrarengizliği herkesi şoka uğratıyor.

5. Azize Catherine Laboure

5. Azize Catherine Laboure

Azize Catherine Laboure, Meryem Ana hakkında gördüğü tasavvurlar ile nam salmış. Önce Fransa'da, daha sonra tüm dünyada adı duyulan bu kadının hikayesine göre, boş ve küçük bir kilise içerisinde ellerini Meryem Ana'nın kucağında birleştirmiş ve Meryem Ana onunla konuşmuş. Birçok kişi tarafından kutsal insan olarak kabul edilen Azize Catherine Laboure, 1876 yılında ölmüş ve gömülmüş. 1933 yılına gelindiğinde, azizenin bedeni resmi kutsama töreni için topraktan çıkarılmış. Ölü beden üzerinde yapılan inceleme sonrası, rapora şöyle yazılmış: 'Azizenin bedeni çok iyi durumda ve eklemleri hala yumuşak.' Eğer Paris'e yolunuz düşerse, bu inanılmaz kadının bedenini görebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
58
40
27
18
13
11