Görüş Bildir
Haberler
4G ile 5G Arasındaki Fark

4G ile 5G Arasındaki Fark

Burcu Pak
04.05.2015 - 10:46 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 11:01

4G ile 5G Arasındaki Fark

4G ile 5G Arasındaki Fark

Ülkemizin son zamanlarda en çok tartıştığı konuların başında Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar sayesinde 5G konusu olmaktadır. Özellikle 4G'ye geçilmeden 5G konuşulması ülkemizde başka tartışma konularınıda doğurmuştu.

Büyük umutlar ile yapılması beklenen 4G ihalesi öncesi bu tür söylemler milyonlarda dolar maliyet çıkartılan bir teknolojinin ihalesinde kara bulutlar dolaştırdı ne yazık ki.

4G ile 5G arasındaki farkı aşağıdaki linkten okuyarak çok güzel bir şekilde anlayabilirsiniz.

4G ile 5G Arasındaki Fark

Aslında ülkemizde teknoloji alanında bir çok gelişmeler yapılmaya çalışılıyor. Hatta ülkemizdeki 4G sistemi için bir çok yerli yazılım geliştirildi ve çok ciddi masraflar yapılmış olmasına rağmen ne yazık ki yürümeden koşmamızın istenmesinden dolayı 4G teknolojisinden de beklenilen verimi alamayacaz gibi gözüküyor.

Ne yazık ki dünyanın sadece bir kaç ülkesinde 5G konuşulurken ülkemizde de 5G konuşulması güzel ama 4G teknolojisine gölge düşürmesi ayrı bir durum oldu.

4G teknolojisi ülkemizde şuan çöp bir teknoloji olarak görüldüğü için bekleyen ihale ilgisi görmemesi korkutmaktadır.

Gelecek günlerde umarız teknoloji alanında yapılan yorumlar ve atılan adımlar daha sağlıklı olacağını ümit ediyorum. Bu arada ülkemiz 5G teknolojiye 2020 yılınd geçmeye hazır olduğu açıklandı.

Kaynak: http://mysubh.com/makale/3854/4g-ile-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın