Görüş Bildir
Haberler
44 Yaşındaki Mark Wahlberg'in Oynadığı 10 Efsane Film

44 Yaşındaki Mark Wahlberg'in Oynadığı 10 Efsane Film

Mert Birah
13.04.2016 - 15:33

1. Transformers: Kayıp Çağ IMDb: 5,7

1. Transformers: Kayıp Çağ  IMDb: 5,7

Yönetmenliğini Michael Bay'ın yaptığı, senaryosunu ise Ehren Kruger'ın yazdığı 2014 Amerikan-Çin yapımı bilim kurgu filmi. Transformers serisinin 4. devam filmi olup başrolünde Mark Wahlberg görev almıştır.

Seri dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat yapmıştır. Devam filminin Transformers 5 olarak 2016'da gösterime girmesi öne sürülüyor. Filmin dünya çapında hasılat rekoru kırması üzerine çalışmalara devam edildiği Michael Bay tarafından açıklanmıştır.

http://www.imdb.com/title/tt2109248/

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kumarbaz IMDb: 6,0

2. Kumarbaz   IMDb: 6,0

Mark Wahlbergin bir kumarbazı ve üniversite ögretmenliğini canlandırmaktadır, kumarbaz kişiliği başına bela açmaktadır bu sırada öğrencilerinden biri ile sevgili olur ve işler gelişir.

http://www.imdb.com/title/tt2039393/

3. Zor Kazanç IMDb: 6,5

3. Zor Kazanç     IMDb: 6,5

Zor Kazanç, 2013 yapımı yönetmenliğini Michael Bay'ın yaptığı ABD yapımı suç ve komedi filmidir.Mark Wahlberg bu rolde profosyonel bir Body Fitnessdır fakat  yasamakta  oldugu hayatı beğenmeyip daha iyi bir hayat istemektedir ve bu isteklerine karşı hırslıdır.

Bu hırsı başına büyük belalar açar, zengin birisini kaçırarak zengin olmayı umar fakat işler umdugu gibi gitmez.

http://www.imdb.com/title/tt1980209/

4. Zorlu İkili IMDb:6,7

4. Zorlu İkili       IMDb:6,7

Zorlu İkili, İzlandalı yönetmen Baltasar Kormákur'un yönettiği, başrollerinde Denzel Washington ve Mark Wahlber'in oynadığı, 2013 ABD yapımı aksiyon filmidir. FilmBoom! Studios tarafından yayınlanan aynı isimli bir çizgi romana dayanılarak üretilmiştir ve 2 Ağustos 2013 tarihinde vizyona girmiştir.

Bu ikili bir soygun yapmak için plan yaparlar ve soygunu gerçekleştirirler fakat daha sonra başları belaya girer ve işler gelişir.

http://www.imdb.com/title/tt1272878/

5. Maymunlar Gezegeni IMDb: 5,7

5. Maymunlar Gezegeni      IMDb: 5,7

Bir uzay seyahatinde kaybolan şempanzesini aramak için yola çıkan ama elektromanyetik bir fırtına içine giren Astronot Leo, (Mark Wahlberg) ana gemi ile irtibatını kaybeder ve zaman içinde bir atlama yaparak bilmediği bir gezegene iniş yapar. Orada maymunlardan kaçan insanlarla karşılaşır ve maymunlar tarafından yakalanır, köle olarak satılmak üzere tutsak edilir. Senatörün kızı Ari (Helena Bonham Carter) tarafından sarışın ilkel kız Daena (Estella Warren) ile birlikte satın alınır. İlk günün akşamında yanına Daena ve ailesini de alarak evden kaçar. Ari ve yakın dostu olan eski General Krull da kaçmalarına yardım eder.

http://www.imdb.com/title/tt0133152/

6. Dövüşçü IMDb: 7,9

6. Dövüşçü     IMDb: 7,9

2010 yapımı bir ABD filmidir. Başrollerde Christian Bale, Mark Wahlberg ve Amy Adams oynamıştır. 2011 Şubat ayındakiAkademi Ödülleri töreninde, Bale filmdeki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında, Melissa Leo ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazanmıştır.

Bir boksörün, sıfırdan başlayıp, karşılaştığı tüm zorluklara rağmen inancını ve azmini kaybetmeden zirveye çıkışını konu alan bir film. Bu sırada Amerikan aile yapısı ve gençlerin içinde bulunduğu sosyal çöküşlere de değinilmiştir.

http://www.imdb.com/title/tt0964517/

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Tetikçi IMDb: 7,2

7. Tetikçi      IMDb: 7,2

Bob Lee Swagger Amerikan hükümeti için çalışan bir keskin nişancıdır. Etiyopya'da ki görevi sırasında girdikleri çatışmada arkadaşı Donnie'yi kaybeder ve kendisi de çatışma alanında terk edilir. Bu olay sonrası keskin nişancılığı bırakarak dağda inzivaya çekilir.

Birgün Amerikan hükümetini temsil ettiklerini söyleyen bir grup kişi kendisini bulur ve başkana bir keskin nişancı tarafından suikast yapılacağını, ondan alacakları teknik bilgilerle ancak bunu önleyebileceklerini söylerler. Bob başta çekinceli davransa da sonrada 'vatan için can feda' anlayışı ile kabul eder.

Yaptığı teknik incelemeyi teklifi yapan Johnson'la paylaşır ve Johnson onu başkanın yapacağı konuşmada da bulunması için ikna eder. Konuşma sırasında bir keskin nişancı için olabilecek tüm verileri düşünen Bob suikastin gerçekleşeceğini anlar.Ancak tam o anda kendisine de yanındaki polis tarafından ateş edilir ve bu arada suikast de gerçekleşir. Bob bir komployo kurban gittiğini görür ve kaçmaya başlar.

Yaralı halde sığınacak yer olarak arkadaşı Donnie'nin kız arkadaşı Sarah'nın evini bulur. Bu arada tüm medya onu suçlu ilan etmiştir. Johnson ise onu bulmak için çabalarına başlar. Bu arada Bob'un kaçarken rastladığı bir FBI ajanı olan Michael'de olaya ilgi duyar. Bob Michael'i kendi tarafına çeker ve Johnson'a karşı savaşı başlamıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0822854/

8. İtalyan İşi IMDb: 7,0

8. İtalyan İşi    IMDb: 7,0

Venedik, İtalya'da lider lakaplı hırsız olan John Bridger (Donald Sutherland) kızını arar. Kızı Stella'ya (Charlize Teron) bunun son işi olduğunu söyler. John Bridger bir hırsızdır ve bu işle işine son koyacaktır. Bir kasa uzmanı olan Stella ise hırsızlıktan uzaktır fakat babasını çok sevmektedir ve kanunsuz işlerden uzaktır. Bir süre sonra John Bridger, Charlie Croker (Mark Whalberg) isimli başka bir eski dostu olan pröfesyonel hırsızla görüşür.Charlie ve John çok eski arkadaş ve hırsızdır. Şimdi yep-yeni bir hırsızlık için hazırdırlar ve altın çalacaklardır. Charlie ve tayfası iş için hazırdır. Charlienin ekibi 5 kişiden ibarettir: Giriş uzmanı ve sürekli ilk işe başlayan Steve(Edward Norton), arabayla yaptığı işlerden dolayı hapse atılıp çıkan ve bu sırada kızların sevgilisi olmayı başaran şoför Yakışıklı Rob (Jason Statham), küçüklüğünden beri patlatmalar yapan patlatma uzmanı sol kulak (Mos Def), kolejde bile sırf uykuculuğu yüzünden fikirleri çalınan teknoloji uzmanı Lyle ya da takma adıyla Uykucu (Seth Green), okulda bile sakin ve akıllı planlar yapan Charlie (Mark). Ve şimdi işler tamamdır. İlk her zaman ki gibi Steve içeri girer. Plan tıkır-tıkır işlemektedir ve tam iyi bir zamanda plan başlar ve hırsızlık yapılır, peşine düşenleride atlatan hırsızlar şimdi kendi aralarında toplanmış ve bu kadar altınla ne yapacaklarını düşünüyorlardı. Daha sonra arabayla giderken bir anda birkaç kişi yollarını keser, ve Steve Johnu öldürür.Steve ihanet eder ve kaçar ancak çetenin diğer elemanları hayatta kalmayı başarır.

http://www.imdb.com/title/tt0317740/

9. Günlük IMDb: 7,3

9. Günlük   IMDb: 7,3

Film şair ve uyuşturucu bağımlılısı olan Jim Carroll'ın (Leonardo DiCaprio) çocukluk günlüklerinin bir uyarlamasıdır. Görünüşte rakipsiz lise basketbol takımı'nın bir üyesi olan Jim için basketbol sahası, mahkemelik bir yaşam merkezi zihninde onun dünyası haline gelir. Jim'in en yakın arkadaşı (Bobby) lösemidir, onun ekibi çocuklarla kabul edilemez özgürlüklerde yer alır ve (Swifty) antrenördür. genç yaşta angst ve eroin bağımlısı olan Jim cinsel tecavüz'lere başlar, ama Jim'in hayali ise bir Basketbol yıldız'ı olmaktır.

Jim Carroll'ın gerçek kitabı 1960 yılında büyüyen Jim'in deneyimlerini anlatıyor film ise, 1990'ların ortalarında yer almaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0112461/

10. Son Kalan IMDb: 7,6

10. Son Kalan    IMDb: 7,6

'Red Wing' operasyonu için seçilen dört kişilik bir SEAL ekibi, Taliban'ın lideri Admad Shad'ı ölü ya da diri ele geçirmek zorundadır. Afganistan'ın Kunar bölgesine gönderilen askerler, kendilerine oldukça güvenseler de operasyonları bekledikleri gibi ilerlemeyecektir. Taliban üyeleri tarafından başlatılan bir kuşatma sırasında ekipteki askerlerden 3'ü ölümcül şekilde yaralanır ve sadece biri kurtulmuş olur. Hayatta kalan asker, köylülerin evlerine sığınarak kendisini bulacak bir kurtarma timini beklemeye koyulur. Filmin başrollerinde ise Mark Wahlberg, Taylor Kitsch ve Eric Bana bulunuyor.

Bu film gerçek yaşanmış bir hikayeden alınmış ve film orada ölen askerlere adanmış.

http://www.imdb.com/title/tt1091191/

BONUS: Ayı Teedy (1,2 serisi) IMDb: 7,0

BONUS:  Ayı Teedy (1,2 serisi)      IMDb: 7,0

http://www.imdb.com/title/tt1637725/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
F'Ozan B'Şatır

the departed nerede nasıl liste lan bu

TC Fatih Akgun

The Happening (2008) - Four Brothers (2005) kessinlikle izleyin