Görüş Bildir
Haberler
40 Fotoğraf ile Anadolu Ajansı Gözünden 2016

etiket 40 Fotoğraf ile Anadolu Ajansı Gözünden 2016

ATKN
13.12.2016 - 13:53 Son Güncelleme: 13.12.2016 - 15:36

Anadolu Ajansı, Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelerden akıllarda kalan fotoğrafları paylaştı.

İşte o fotoğraflar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kısıklı'daki Millet Parkı'nda toplanan vatandaşlar ve STK'lar, ellerindeki meşalelerle darbe girişiminin başladığı yerde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde. (Elif Öztürk)

2.

2.

İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. (Münir Zakiroğlu)

3.

3.

Halep kentininin doğusunda rejim kuşatması altındaki Şear ve Tarık el-Bab semtlerini birbirine bağlayan bir sokakta, Ebu Muhammed Halebi hasta eşi Sabah Muhammed ile uzun süre çaresizce bir doktorun gelmesini bekledi. Uzunca bekleyişin ardından, tekerlekli sandalyedeki Sabah Muhammed, hayatını kaybetti. (Yahya Al-Rejo)

4.

4.

Suriye'de rejim ya da Rus uçakları tarafından Halep'in El Katerji mahallesindeki sivil yerleşim yerine düzenlenen saldırıda 5 yaşındaki Ümran Daknes yaralandı. Yıkılan binanın enkazından yaralı olarak kurtarılan Daknes, sivil savunma ekipleri tarafından bindirildiği ambulansta sahra hastanesine götürülmek üzere bekledi. (Mahmud Rslan)

5.

5.

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor ile Vodafone Arena'da oynadığı maçı kazanan Beşiktaş, sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolcular ve teknik heyet şampiyonluğu kutladı. (Bülent Doruk)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Hindistan'da ülkenin kuzeyindeki Mathura bölgesinde binlerce Hintli, Nandgaon köyündeki tapınakta bir araya gelerek Lathmar Holi'yi kutladı. (Metin Aktaş)

7.

7.

İstanbul Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'nin kapılarını sokak kedilerine açarak, İslam dininin şefkat ve merhametine vurgu yapan imam Mustafa Efe, örnek davranışıyla hem cemaatin hem de sosyal medya takipçilerinin takdirini topladı. 'Kedi dostu imam' olarak anılmaya başlananan Efe'nin görev yaptığı camiye sabah ezanıyla giren, namaz sırasında etrafta dolaşan ya da bir kenarda kıvrılarak uykuya dalan, hatta yavrularını tek tek minbere taşıyan kediler, cemaat tarafından da benimsendi. (Arif Hüdaverdi Yaman)

8.

8.

ABD’nin sembollerinden New York’taki Central Parkta yollar, sonbaharın gelmesiyle sarı yapraklarla kaplandı. (Volkan Furuncu) 

9.

9.

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kentini kurtarma operasyonunda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, Başika ilçesinde yer alan Tizxirab, İmam Rıza köylerini kurtarmak için çok sayıda ağır silah ve zırhlı araçlarla harekata başladı. (Yunus Keleş)

10.

10.

Tom Cruise'un başrolde oynadığı 'Jack Reacher: Asla Geri Dönme' filminin Berlin Galası CineStar Sony Center'da yapıldı. (Maurizio Gambarini)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki üniversite öğrencileri, Güney Afrika Yüksek Öğrenim Bakanı Blade Nzimande'nin yeni zam planını açıklamasının ardından protesto gösterisi yaptı. Johannesburg kent merkezindeki caddelerde gösteri düzenleyen öğrencilerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çıkan olaylarda bölgedeki bir otobüs yandı. (Ihsaan Haffejee)

12.

12.

Suriye'de Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, Halep'in batısındaki Daret İzza ilçesinde yerleşim yerini bombaladı. (Mahmud Faysal)

13.

13.

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Ensari semtine düzenlediği hava saldırısı sonucu yaralananlar, sivil savunma ekiplerince sahra hastanelerine kaldırıldı. (İbrahim Ebu Leys)

14.

14.

Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde yapılan Rio 2016 Yaz Oyunlarında erkekler boks 69 kiloda Faslı boksör Mohammed Rabii (fotoğrafta) ile İrlandalı Gerard Steven Donelly karşılaştı. (Salih Zeki Fazlıoğlu)

15.

15.

Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde yapılan Rio 2016 Yaz Oyunlarında kadınlar eskrimde Ukraynalı sporcu Olga Kharlan (sağda), Fransız Eskrimci Manon Brunet'i (solda) yenerek bronz madalya kazandı. (Salih Zeki Fazlıoğlu)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

Türkiye'nin ve Akdeniz havzasının en büyük flamingo kolonisine ev sahipliği yapan Tuz Gölü'nde binlerce flamingo yavrusu kuluçkadan çıktı. (Murat Öner Taş)

17.

17.

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1919 metre uzunluğundaki bayrak ile yapılan yürüyüşe 20 bin kişi katıldı. (Mehmet Kumcağız)

18.

18.

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu hizmete açıldı. (Onur Çoban)

19.

19.

İspanya'nın dünya çapında en ünlü kültürel etkinliklerinden biri olan Pamplona kentindeki San Fermin Festivali'nde insanlarla boğaların sokakta birlikte koştukları etkinlik gerçekleştirildi. Etkiliğe katılıp koşu sırasında düşen bazı katılımcılar yaralandı. (Burak Akbulut)

20.

20.

Avustralya'ya gitmek üzere yola çıkan ve Sri Lankalı mültecileri taşıyan bot Endonezya'da Açe kenti açıklarında bozuldu. Uzun süredir botta mahsur kalarak bekleyişleri devam eden 35 mülteciden bazıları rahatsızlandı. (Junaidi Hanafiah)

İçeriğin Devamı Aşağıda

21.

21.

Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunlarında atletizm erkekler 100 metrede dünyaca ünlü Jameikalı atlet Usain Bolt da yarıştı. (Salih Zeki Fazlıoğlu)

22.

22.

Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunlarında salon bisikleti erkekler omnium sprintte elemeler yapıldı. (Salih Zeki Fazlıoğlu)

23.

23.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid, Vicente Calderon Stadı'nda Barcelona ile karşılaştı. Maç sonunda Barcelona oyuncusu Lionel Messi üzüntü yaşadı. (Burak Akbulut)

24.

24.

Vefat eden efsanevi boksör Muhammed Ali uğurlamak için ABD'nin Kentucky Eyaleti'nin Louisville Şehri'ne gelenler, kentte bulunan 'Muhammad Ali Center'ı ziyaret etti. (Volkan Furuncu)

25.

25.

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan inci kefali, suyun tersine yüzerek tatlı sulara göçü sırasında martılarla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Van Gölü sahasında yaşayan martılar, üremek için suyun tersine yüzerek tatlı sulara göç eden balıkları avlayarak besleniyor. (Ali İhsan Öztürk)

İçeriğin Devamı Aşağıda

26.

26.

Malezya Hayvanat Bahçesi’nde doğan 7 aylık dişi yavru pandaya Çince dostluk anlamına gelen 'Nuan Nuan' adı verildi. Bu ad yaklaşık 23.000 öneri arasında seçildi. (Alexandra Radu)

27.

27.

Cannes Film Festivali'nde gösterimi yapılacak olan 'Blood Father' için düzenlenen photocall sırasında Amerikalı oyuncu Mel Gibson poz verdi. (Mustafa Yalçın)

28.

28.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki boğa güreşi arenası Las Ventas'da düzenlenen 'Goyesco' festivalinde, çeşitli ülkelerden matadorlar arenaya çıktı. (Burak Akbulut)

29.

29.

Suriye ordusuna ait savaş uçağı Halep'in Bustan el Kasr semtinde yerleşim yerine saldırdı. Saldırının gerçekleştiği bölgeye, sivil savunma ekipleri intikal etti. (Beha el Halebi)

30.

30.

2010 yılında tekrar aktif hale gelen Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bulunan Sinabung Yanardağı volkanik aktivitesine devam etti. Sinabung Yanardağı'nda gerçekleşen patlama sonucu oluşan kül bulutu, Kuzey Sumatra'nın Karo şehrine bağlı Kuta Tengah köyünden görüldü. (YT Haryono)

İçeriğin Devamı Aşağıda

31.

31.

Japonya'nın güneybatısında meydana gelen 6,5 ve 7,3 büyüklüğündeki depremlerde 41 kişi öldü. Kumamoto Bölgesi'ndeki Minami Aso kenti de depremden yoğun şekilde etkilenirken, yollarda derin yarıklar oluştu. (Richard Atrero de Guzman)

32.

32.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmanın hayalini kuran sığınmacıların geldiği Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta çocuklar için film izleme etkinliği düzenlendi. (Andrei Pungovschi)

33.

33.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, Portekiz'in Braga takımı ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Bir pozisyonda Fenerbahçeli Josef de Souza (sağda), Bragalı Willy Boly (5) ile mücadele etti. (Metin Pala)

34.

34.

Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Kafr Kaddum köyünde toplanan Filistinliler, Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto etti. İsrail güvenlik güçlerinin gösteriye müdahalesi sonucu bir Filistinli yaralandı. (Nedal Eshtayah)

35.

35.

Suriye'de Rus uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan ilçe, belde ve köylere yönelik saldırıları sebebiyle 40 bin Suriyeli, Halep'in Azez ilçesi ile sınırdaki çadır kente geldi. (Fatih Aktaş)

İçeriğin Devamı Aşağıda

36.

36.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesine sızmaya çalışan Esad güçleri ile Muhalif Feylek er Rahman'a bağlı birlikler arasında çatışma çıktı. Muhalifler, çatışmalar sırasında çevre kontrolü yaptı. (Ammar el Bushy)

37.

37.

Gazze'de etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İsrail'in Gazze şeridine yönelik son saldırıları sonucu evleri yıkılan Beyt Lahya'daki Filistinliler, yağmura hazırlıksız yakalandı. (Ali Jadallah)

38.

38.

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında balıkçı teknesinin batması sonucu denize düşen sığınmacı grubuna müdahale ederek 43 kişiyi kurtardı. (Emin Mengüarslan)

39.

39.

Bangladeş'in Satkhira bölgesinde yükselen suların buharlaşmasıyla toprak üzerinde kalan tuz, kuraklığa neden oldu. (Zakir Hossain Chowdhury)

40.

40.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlip kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır'a yardım elini uzattı. Nasır ailesine gıda, soba, kömür ve yatak yardımı yapıldı. Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı da babası tedavi edileceği için çok mutlu olduğunu belirtti. (Cem Genco)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizi en çok etkileyen fotoğraf hangisi oldu?

2015'in fotoğrafları:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
43
14
14
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

100 yilda bir gelen adam adam gibi adam atam gazi Mustafa Kemal

Belphegor

Suriye kustum.Abi maksimum 2 fotoğraf koyarsın.Tamam anlıyoruz yaşananlar elbette kötü fakat bunun sorumluları da biz değiliz yani,her gün gözümüze sokup sok... Devamını Gör

Ramazan Home Oba

halk kangren olmuş fakirlikden,işsizlikden,adaletsizlikden,,,,,somalidemi yaşıyon la sen?