Görüş Bildir
Haberler
4 Savcıya Görevden Uzaklaştırma

4 Savcıya Görevden Uzaklaştırma

FreiGeist
30.12.2014 - 13:20 Son Güncelleme: 30.12.2014 - 17:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

HSYK 3. Dairesinin '17-25 Aralık soruşturmaları'nın savcılarıyla ilgili aldığı soruşturma izni kararı, HSYK Başkanı da olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanmıştı. HSYK 3. Dairesi, savcılarla ilgili soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmaları talebinde de bulunmuştu.

HSYK 2. Dairesi, müfettiş raporlarında meslekten ihraçları talep edilen savcılarla ilgili karar vermek üzere toplandı. Daire, Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.

Savcılar hakkındaki soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

'Milletin malını canını korumak için verdiğim tüm emekler milletime helal olsun'

'Milletin malını canını korumak için verdiğim tüm emekler milletime helal olsun'

Savcı Zekeriya Öz, ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Akkaş: 'Son bir yıldır yaşadıklarımız böyle bir sonucun ortaya çıkacağını gösteriyordu'

Savcı Akkaş: 'Son bir yıldır yaşadıklarımız böyle bir sonucun ortaya çıkacağını gösteriyordu'
www.memurlar.net

HSYK 2. Dairesi’nin hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdiği savcılardan Muammer Akkaş, ilk değerlendirmelerini hürriyet.com.tr’ye yaptı. Savcı Akkaş, “Son bir yıldır yaşadıklarımız böyle bir sonucun ortaya çıkacağını gösteriyordu. İtirazda bulunacağım” dedi.

HSYK’nın genelde açığa alma gibi bir uygulamasının olmadığını söyleyen Savcı Akkaş, görevden uzaklaştırma kararına ilişkin “Ne söylenebilir ki. Aslında söylenecek bir şey de yok. Bir yıldır miting meydanlarında söylenen sözler yavaş yavaş gerçekleşiyor. Son bir yıldır yaşadığımız her şey hazin. Her şeyimiz yanlış. Çok yorulduk” dedi.

Karara itiraz edeceklerini söyleyen Savcı Akkaş “Daha önce bu konuda dilekçe vermiştim. Müfettişlerin tarafsızlığını yitirdiğini, deliller toplamadıkları yönünde dilekçe vermiştim” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0