Görüş Bildir
Haberler
3D Yazıcıyla Üretilen ve Video Oynatabilen Minyatür Televizyon

3D Yazıcıyla Üretilen ve Video Oynatabilen Minyatür Televizyon

ATKN
31.03.2015 - 10:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaratıcı kişilerin 3D yazıcılarıyla yapabildikleri şeyler sınır tanımıyor. Gündelik hayatta kullandığımız nesnelerin küçük halleri ise bu sıralar moda haline geldi. 3D yazıcı üreticisi Form Lab‘ten Michael Curry’nin tasarladığı bu küçük televizyon, retro tarzıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

1950’li yıllarda piyasaya sürülen ve kendine has çizgileriyle bir ikon haline gelen Philco Predicta televizyonlarından ilham alan bu küçük televizyonun tüm parçaları 3D yazıcıyla üretilmiş ve birleştirilmiş. Koleksiyon değeri taşıması nedeniyle şimdilerde satın alınmak istense binlerce dolara mal olacak olan televizyonun bu minyatür kopyasının fiyatının 100 doların altında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Üretilen 3D parçaların dışında tabii ki ek kısımlar da bulunuyor. Adafruit’in 2 inç boyutundaki LCD ekranının yer aldığı televizyonun hafızasına efsanevi bilim kurgu filmi The Man from Planet Xyüklenmiş. Sonuçta ise herkesin masasında bulundurmak isteyeceği bir cihaz ortaya çıkmış. Eğer 3D yazıcınız varsa ve bu televizyondan üretmek istiyorsanız, burada bulunan proje dosyasını indirerek hızlıca üretim safhasına geçebilirsiniz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bünyamin

3d yazıcı ile 3d yazıcı yapılmazmı,çok satar gibime geliyor :)