Görüş Bildir
Haberler
33 Maddeyle Marvel Filmlerini Ve Dizilerini İzleme Sırası

33 Maddeyle Marvel Filmlerini Ve Dizilerini İzleme Sırası

Asosyal deli
22.05.2017 - 15:33

aşağıda okuyacağınız 33 maddelik liste, filmleri, ABC dizilerini, Netflix dizilerini ve kısa filmleri konu alıyor. Genel olarak kronolojik sıraladık ; sadece Daredevil ve Jessica Jones’da biraz şahsi çıkarımlar yapma fırsatımız oldu. Onlar topyekün yayınlandığı için, bir yerlere on üç bölümlük hikaye sıkıştırmamız gerekiyordu. Bir de, 40’lar dönemi MCU’sunu ayrı bir yere alıp, öyle değerlendirdik. Elimizde de şöyle bir sıralama oldu. Buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Captain America: The First Avenger

1. Captain America: The First Avenger

Marvel Cinematic Universe‘in kronolojik olarak en eski filmi. Bütün mesele burada başlıyor zaten. Önceki filmlere referans olmadığı gibiTesseract ile birlikte Infinity Gem hikayesi de buradan başlıyor. Yalnız; filmin final sahnesi direkt olarak Avengers’a bağlanıyor; o yüzden bu sırayla izlerseniz, onun nihayete kavuşması için biraz beklemeniz gerekecek.

2. Agent Carter (Kısa Film)

2. Agent Carter (Kısa Film)

Captain America filminin DVD’siyle gelen bu kısa film; dizi için de zemin oluşturmuştu vakti zamanında. Dizinin birinci sezonu kısa filmi garip bir pozisyona soktu. Zira dizi, kısa filmin ortasında geçiyor. Ama 10 dakikalık bir şeyi de bölüm 8 bölüm dizi izleyemeyeceğinize göre, önce kısa filmi izleyip, sonra “bu süreç nasıl gelişti?” diye diziye dönebilirsiniz.

3. Agent Carter, 1 ve 2 Sezon

3. Agent Carter, 1 ve 2 Sezon

Agent Carter’ın komple birinci ve ikinci sezonu, ara vermeden izlenmeli.

4. Iron Man

4. Iron Man

MCU’nun çıkış tarihi olarak ilk filmi. Tony Iron Man zırhını inşa ediyor, süper kahramanlığa başlıyor.

5. The Incredible Hulk

5. The Incredible Hulk

Iron Man ile aynı sene çıkan Hulk’ı ondan sonra yerleştirdik, zira filmin end-credits sahnesi, Iron Man’in önce izlenmesini şart kılar nitelikte. Ki, o sahneden söz açılmışken…

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Consultant

6. The Consultant

Clark Gregg’in başrolünü oynadığı kısa film The Consultant‘ı Hulk’tan hemen sonra izlemek en iyisi. Zira bu kısa film, Hulk’ın son ek sahnesini netleştiriyor, güzelleştiriyor. Çok fantezi yapacaksanız, Hulk’ı izleyip, akabinde normal film bittikten sonra The Consultant’ı açabilir, Hulk’ın ek sahnesine sonra devam edebilirsiniz. Ama çok da bir şey fark etmiyor bana soracak olursanız.

7. Iron Man 2

7. Iron Man 2

Iron Man 2, artık inceden inceye ciddi MCU referanslarının başladığı bir film. Burada filme başlayan Coulson’ın hikayesi, baya direkt olarak arkasından gelen üç şeyi bağlıyor. Bu filmde Coulson Stark’a yardımcı olurken, “beni New Mexico’dan çağırıyorlar” diye filmden ayrılıyor. Sonra işte Whiplash falan buralar, derken…

8. A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer

8. A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer

Yine bir kısa film, Coulson‘ın New Mexico’ya giderken başına gelenleri anlatıyor. Kısa bir maceradan sonra Coulson’cığımız New Mexico’ya varıyor. Vardığında da karşısına ne çıksa beğenirsiniz?

9. Thor

9. Thor

Thor tabii. Burada Thor New Mexico’ya düşüyor, adamlık öğreniyor, Rainbow Bridge’i kırıyor. Loki filmin sonunda SHIELD’ı ve Dr. Selvig’i Tesseract üzerinde deneyler yapmak üzere şevkliyor. O deneyler sonucunda da olan malum.

10. The Avengers

10. The Avengers

Ek bir açıklama yapmaya dahi gerek yok. Marvel Cinematic Universe‘de Phase 1‘in sonu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Item 47

11. Item 47

Avengers’ın hemen sonrasında geçen bir kısa film. Ana hikayeye hiçbir katkısı yok; ama Battle of New York’un bireysel etkilerinden birini anlatıyor.

12. Iron Man 3

12. Iron Man 3

Aslında aynı şeyi Iron Man 3 için de söylemek mümkün. Ana hikayeye katkı yok, Battle of New York’un bireysel etkilerinden birini anlatıyor. Tabii buradaki birey Item 47’ın aksine alakasız bir çift değil de, Tony Stark olunca 2 saatlik film olarak seyrediyoruz.

13. All Hail the King

13. All Hail the King

Iron Man 3’ün “ana kötüsü” Ben Kingsley‘ye ne olduğunu merak edenler için, cevap bu kısa filmde. Söylemek gerek, All Hail the King aynı zamanda Marvel filmlerinde çoğunuzun bilmediği çok önemli bir detayı da resmi olarak külliyata ekliyor. Biz söylemeyelim, spoiler olmasın. Ama Iron Man 3 sonrasında mutlaka izlemeniz gerek!

14. Agents of SHIELD, 1. Sezon 1-7

14. Agents of SHIELD, 1. Sezon 1-7

Iron Man 3 sonrası, SHIELD başlıyor. Adamın suratı her yerde olduğu için spoiler gözetmeden söylüyorum, Coulson meğersem hayattaymış! Ama işte “nasıl?”, “niye?” gibi sorular, dizide cevaplanıyor. İlk yedi bölüm düzenli gidin, sonra kısa bir ara verin…

15. Thor: The Dark World

15. Thor: The Dark World

Yedinci bölümden sonra Thor: The Dark World var. Yeni bir Infinity Gem ekleniyor, bir de Collector’ı görüyoruz. Bu bölümün Londra’da yarattığı yıkımı temizlemek ise kime düşüyor? Tabii ki SHIELD’a.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Agents of SHIELD, 1. Sezon 8-16

16. Agents of SHIELD, 1. Sezon 8-16

Agents of SHIELD’ın 1. sezon, 8. bölümü çok kısa bir yerden Thor’a bağlanıyor. Daha doğrusu Agents of SHIELD S01E08, hemen Thor: The Dark World’ün akabinde geçiyor. Yalnız çok ahım şahım bir bağlantı beklemeyin. Esas dananın kuyruğu, 16. bölümle birlikte kopuyor. Tam o an diziyi bırakıp Winter Soldier’ı açmazsanız, büyük pişman olursunuz. 

17. Captain America: The Winter Soldier

17. Captain America: The Winter Soldier

Agents of SHIELD’ın on altı bölüm getirdiği yerden bayrağı Winter Soldier devralıyor, ve MCU’nun en büyük dizi-TV bağlantısını yaşatıyor. SHIELD konuyu Winter Soldier’a getirirken, Winter Soldier da SHIELD’ı sonsuza kadar değiştiriyor.

18. Agents of SHIELD, 1. Sezon 16-22

18. Agents of SHIELD, 1. Sezon 16-22

Sonrasında sezon finaline kadar Agents of SHIELD, Winter Soldier’da yaşananların sonuçlarıyla ilgileniyor. Şu son üç madde, çok kritik. Beraber izlenmeleri, hem dizinin, hem de filmin kalitesini dev arttırıyor.

19. Guardians of the Galaxy

19. Guardians of the Galaxy

Guardians’ın kronolojik olarak yeri burası; ama hikayesel olarak hiçbir alakası yok. Zaten uzayda geçiyor, tanıdık bir karakter olarak bir tek Collector var. Ama bir Infinity Gem çıkardığı için, siz yine de sırasından şaşmayın.

20. Agents of SHIELD, 2. Sezon 1-10

20. Agents of SHIELD, 2. Sezon 1-10

Agents of SHIELD’ın ilk 10 bölümü, bir nevi kendi içerisinde bir sezon aslında. Hikayesel olarak Winter Soldier’ın dökümleriyle uğraşmaya devam eden dizi, bu 10 bölümde çok inceden inceden Inhumans mevzusuna giriş yapmaya başlıyor. Kronolojik olarak tam oturmasa da, biz yarım sezon finali olan 10. bölümden sonra bir ara vermeyi tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Daredevil

21. Daredevil

O araya da Daredevil çok güzel gidiyor. Matt Murdock’un maceraları, kesinlikle Avengers’dan sonra, Ultron’dan önce geçiyor; ama SHIELD ile net bağlantılı değil Absorbing Man referansı haricinde. Agents of SHIELD de zaten arada Agent Carter yayınlanacağı için iki sezondur 10 ve 12 bölümlük ikişer blok olarak tasarlanıyor; yani zaten 10 ve 11. bölümler arasında bir aylık ara vermiş olduğunuzu düşünüyor dizi. Daredevil’ın da yeri yurdu biraz karışık olduğu için, biz kendisini buraya atalım dedik.

22. Agents of SHIELD, 2. Sezon 11-19

22. Agents of SHIELD, 2. Sezon 11-19

Daredevil’ı bitirdikten sonra, Agents of SHIELD sezon 2.5’i izleyebilirsiniz. Bu sezonun tüm olayı, baştan aşağıya Inhumans meselesi. Yalnız 19. bölüm civarlarında, durmak isteyeceksiniz, zira 19. bölümün bittiği yerde, şu küçük film başlıyor:

23. Avengers: Age of Ultron

23. Avengers: Age of Ultron

Ultron tam olarak Agents of SHIELD’ın 19. ve 20. bölümleri arasında geçiyor. Sokovia olayları da bu filmde yaşandığından, kritik bir dönemeç. Aynı zamanda Avengers kadrosu da yeniden yapılanıyor.

24. Agents of SHIELD, 2. Sezon 20-22

24. Agents of SHIELD, 2. Sezon 20-22

SHIELD’ın son üç bölümü, Inhumans meselesine bir son nokta koyuyor, SHIELD kurumunu sabitliyor, ve 2. sezonunu zarafetle bitiriyor.

25. WHIH EXCLUSIVE: Scott Lang Interview

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Ant-Man

26. Ant-Man

Ant-Man spesifik olarak bir yere yerleşmiş değil. Ama Ultron’dan sonra izlemezseniz, bazı referansları saçma bulacaksınız. Ayrıca filmin sonu, Civil War‘dan bir sahneyle bitiyor. O yüzden bir nevi, Ultron’un küçük kardeşi olarak görebilirsiniz kendisini.

27. Agents of SHIELD, 3. Sezon 1-8

27. Agents of SHIELD, 3. Sezon 1-8

Agents of SHIELD’ın üçüncü sezonu şu esnada devam etmekte. Ama biz yine de, tam tarihler uyuştuğu için ve yine Netflix dizisini bir yere sokmak gerektiği için kendisini sekizinci bölümde böldük. Şükran günü vesilesiyle bir hafta araya giren diziyi, o araya kadar izleyin; sonra Jessica Jones’a geçin. Neticede Jones da o arada çıktı yani.

28. Jessica Jones

28. Jessica Jones

Jessica Jones’u, Agents of SHIELD’ın 8. ve 9. bölümleri arasında verilen haftaya sıkıştırmak kronolojik olarak en mantıklısı. Zira ana hikayeye pek de bağlı değil Jessica Jones. Hemen araya sıkıştırıverip, Purple Man’in itliklerini içinize çeker, hayatınıza devam edersiniz.

29. Agents of SHIELD, 3. Sezon 9-13

29. Agents of SHIELD, 3. Sezon 9-13

SHIELD’ın 13. bölümü, spoiler olmasın ama, bir nevi küçük bir “kitap kapatma” bölümü. O yüzden Daredevil’a geçmeden önce mola noktası olarak orayı seçmeyi doğru bulduk daha ziyade. Hem zaten 14. bölümün kendisi de Daredevil’da olan bazı şeylerle birlikte irdelenince, ekstra keyifleniyor, Civil War’a daha sert bağlanıyor.

30. Daredevil, 2. Sezon

30. Daredevil, 2. Sezon

Daredevil’ın ilk parçası Daredevil vs. The Punisher, ikinci parçası ise Daredevil v. Elektra olarak geçen ikinci sezonunu yekpare bir biçimde SHIELD’ın 13. ve 14. bölümleri arasına ateşleyebilirsiniz. Dizi, diğer Netflix işleri gibi kronolojik olarak havada bir periyoda sahip. Ama Civil War’dan da önce izlenmesi şart!

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Agents of SHIELD, 3. Sezon 14-19

31. Agents of SHIELD, 3. Sezon 14-19

SHIELD’ın 19. bölümü, önceki sezonlardaki muadilleri kadar sert bir biçimde Civil War’a bağlanmıyor. Öyle bir beklentiyle izlemeyin. Ancak, 20. bölüm her izleyicisinden Civil War nedir bilmesini bekliyor, bu konuda da affı yok. O yüzden, 19’a kadar gelin, orada küçük bir mola verip, Civil War’a geçin.

32. Captain America: Civil War

32. Captain America: Civil War

Zaten söylenecek bir şey yok. Marvel evreninin pivot noktası, MCU’nun üçüncü fazının ilk filmi. Herhalde kimsenin kafasında “izlemeli miyim?” diye bir soru yoktur?

33. Agents of SHIELD 3. Sezon 20-22

33. Agents of SHIELD 3. Sezon 20-22

Civil War’ı izledikten sonra, SHIELD’ın 20. bölümü size ilaç gibi gelecek. Bir önceki bölümün acısını burada çuvalla çıkarıyorlar zira. O bölümle birlikte, finale kadar rahat rahat koşarsınız zaten. Biz şimdiden söyleyelim, son iki bölüm için yanınıza mendil, dondurma, bir de omzunda ağlanacak bir arkadaş falan hazır edin…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Harbi iyi içerik.

Asosyal deli

teşekkürler.