Görüş Bildir
Haberler
3. Sezonu Gelen 'The Wicther'dan 'Hazine'ye: Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

3. Sezonu Gelen 'The Wicther'dan 'Hazine'ye: Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
17.07.2023 - 10:17

Bildiğiniz üzere Netflix Türkiye, en çok izlenen dizi ve filmleri haftalık olarak onlu listeler halinde yayınlıyor. Platformda geçen hafta diziler kategorisinde üçüncü sezonuyla ekranlara dönen 'The Witcher' başı çekerken, filmlerin ilk sırasında ise Çağlar Çorumlu, Boran Kuzum ve Şükran Ovalı gibi isimlerin rol aldığı 'Hazine' zirveye yerleşti. 

Detayları merak ediyorsanız, sizi içeriğimize ışınlıyoruz;

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. The Witcher (2. sezon)

10. The Witcher (2. sezon)
  • IMDb: 8.1

Özet: Rivialı Geralt'ın mücadelesini konu alan The Witcher'ın ikinci sezonu, Geralt'ın çıktığı yolculukta eski bir dostuyla karşılaşması ve savaştan sonra Tissaia'nın bilgi almak için acımasız hamleler yapmasını takip ediyor.

Oyuncular: Henry Cavill Freya Allan Anya Chalotra

Yaratıcı: Lauren Schmidt

9. The Lincoln Lawyer (2. sezon)

9. The Lincoln Lawyer (2. sezon)
  • IMDb: 7.7

Özet: İdealist ve başarılı bir avukatın kariyeri, yaşanan trajik bir olaydan sonra düşüşe geçer. Eski prestijli günlerine geri dönmek için zorlu bir cinayet davasını üstlendiğinde kendisi biz dizi tehlikenin içinde bulur. Michael Connelly'nin çok satan romanlarından uyarlanan dizinin ikinci sezonu Mickey'nin yeni bir müvekkile görüşmesi üzerine gelişen olaylar ve Lorna'nın işle okulu birlikte idare etme çabası gibi olaylar üstünden başlıyor.

Oyuncular: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton

Yaratıcı: David E. Kelley

8. Terzi (1. sezon)

8. Terzi (1. sezon)
  • IMDb: 6.0

Özet: Çok yetenekli bir terzi olan Peyami, aynı zamanda babasının bakımını da üstlenmektedir. Onun sıradan yaşamı, gelinlik diktiği bir kadının kendisine âşık olmasıyla değişir.

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Şifanur Gül

Yaratıcı: Onur Güvenatam

7. The Wicther (1. sezon)

7. The Wicther (1. sezon)

Özet: Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların yaratıklardan daha kötü olduğunu kanıtladığı bir dünyada yerini bulmak için mücadele ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. King the Land (1. sezon)

6. King the Land (1. sezon)
  • IMDb: 2.0

Özet: Bir ailenin büyük serveti haliyle miras konusunda da gerginliklere yol açar. Mirasçılardan biri ve otelin varisi, sonra derece güzel ve azimli bir çalışanıyla ters düşse de aralarında kaçınılmaz bir çekim oluşur.

Oyuncular: Jun-Ho Lee, Yoona, Go Won-Hee

Yaratıcı: -

5. Celebrity

5. Celebrity
  • IMDb: 7.6

Özet: Seo A-ri'nin hayatı bir gecede tamamen değişir. Bir anda sosyal medyada fenomen olan genç kadın, ışıltılı olduğu kadar karanlık da olan bir dünyaya adım atar.

Oyuncular: Park Gyu-young, Dong-geon Lee, Jun-Ho Lee

Yaratıcı: -

4. Black Mirror (6. sezon)

4. Black Mirror (6. sezon)
  • IMDb: 8.7

Özet: Bilim kurgu türünün en dikkat çeken dizi örneklerinden Black Mirror, uzun bir aranın ardından altıncı sezonuyla ekranlarda. Dizi teknoloji, yapa zekâ, insan ve doğa ilişkisi üzerine birbirinden farklı hikâyelerden oluşuyor. Her biri film tadında beş bölümden oluşan altıncı sezonun ilk bölümü Salma Hayek'in başrolünde olduğu 'Joan İğrenç Biri'.

Oyuncular: Wunmi Mosaku, Monica Dolan, Daniel Lapaine

Yaratıcı: Charlie Brooker

3. Fatal Seduction (1.sezon)

3. Fatal Seduction (1.sezon)
  • IMDb: 4.4

Özet: Evli olan profesör bir kadının hayatı, yaşadığı tutku dolu bir kaçamakla altüst olur. Yaşadığı olaylar, onu, çevresinde en yakın gördüklerinin sadakatinden ciddi şüphe duymaya iter.

Oyuncular: Frances Sholto-Douglas, Ngelekanyo Ramulondi, Rizelle Januk

Yaratıcı: -

2. Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus

2. Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus
  • IMDb: 6.6

Özet: Ünlü komedyen Cem Yılmaz, bu hicivsel ve samimi stand-up gösterisinde sosyal medya, Türklerin yurt dışı tatilleri ve kendi çocukluğu hakkında hikâyeler anlatıyor.

Oyuncu: Cem Yılmaz

Yönetmen: Cem Yılmaz

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Witcher (3. sezon)

1. The Witcher (3. sezon)

Özet: Üçüncü sezonuyla ekranlara geri dönen The Witcher'da yine heyecan dorukta. Yeni sezonda Geralt, Yennefer ve Ciri, güvenli bir yer bulmak için en izbe ve ıssız yerlere kadar giderken Kral Vizimir, küçük erkek kardeşi için hain planlar kuruyor.

Şimdi de filmler!

10. Mortal Engines

10. Mortal Engines
  • IMDb: 6.1

Özet: Şehirlerin tekerlekler üzerinde ilerlediği ve hayatta kalmak için birbirini tükettiği kıyamet sonrası bir dünyada iki arkadaş, Londra'da buluşup  bir komployu durdurmaya çalışır.

Oyuncular: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving

Yönetmen: Christian Rivers

9. The Out-Laws

9. The Out-Laws
  • IMDb: 5.4

Özet: Dürüst bir müdür olan Owen'ın çalıştığı banka, düğününe günler kala Hayalet Haydutlar tarafından soyulur. İşin tuhaf tarafı, soygunla ilgili tüm şüpheler Owen'ın müstakbel eşinin ailesini işaret etmektedir. 

Oyuncular: Adam Devine, Nina Dobrev, Pierce Brosnan

Yönetmen: Tyler Spindel

8. Skyscraper

8. Skyscraper
  • IMDb: 5.8

Özet: Bir grup terörist, yerden 225 kat yükselen bir gökdelene saldırır. Dwayne Johnson'ın hayat verdiği bir güvenlik uzmanı, ailesinin de mahsur kaldığı gökdelene sızıp onları kurtarmak için varını yoğunu ortaya koyar.

Oyuncular: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Unknown: The Lost Pyramid

7. Unknown: The Lost Pyramid
  • IMDb: 6.8

Özet: Bir grup Mısırlı arkeolog, toprağın altında gizli kalmış bir piramidi keşfe çıktıkları yolculuktan günümüzden 4 bin yıl öncesine ait sayısız eser keşfeder. 

Oyuncular: Zahi Hawass, Mostafa Waziri, Tori Finlayson

Yönetmen: Max Salomon

6. Extraction II

6. Extraction II
  • IMDb: 7.1

Özet: Becerileri yüksek bir komando olan Tyler'ı zor bir görev beklemektedir. Acımasız bir gangsterin esir alınan ailesini kurtarmak için kolları sıvayan komandoyu zorlu bir macera beklemektedir.

Oyuncular: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa

Yönetmen: Sam Hargrave

5. Run Rabbit Run

5. Run Rabbit Run
  • IMDb: 5.0

Özet: Kadın doğum uzmanı Sarah, aynı zamanda bekar bir annedir. Küçük kızının tuhaf davranışlar sergilediğini fark eden genç kadın, kendi değerlerine meydan okumalı ve geçmişinden bir hayaletle yüzleşmelidir.

Oyuncular: Sarah Snook, Greta Scacchi, Damon Herriman

Yönetmen: Daina Reid

4. İllegal Hayatlar

4. İllegal Hayatlar
  • IMDb: 6.2

Özet: Kumarhane işleten üç arkadaş başları kanunla derde girer. Polis baskınında kapanan kumarhaneleri için çözümün kanunu değiştirmek olduğuna karar veren üç kafadar, bir siyasi parti kurmak için kolları sıvar.

Oyuncular: Mahsun Karaca, Müjde Uzman, Mehmet Kahraman

Yönetmen: Cenk Çelik

3. Kutsal Damacana 4

3. Kutsal Damacana 4
  • IMDb: 2.8

Özet: Şafak Sezer ve Ersin Korkut ikilisini buluşturan Kutsal Damacana sersinin bu dördüncü devam halkasında Fikret, yaptığı bir hata neticesinde Vatikan'dan kovulup memlekete dönüyor ve kendisini bir şeytan çıkarma ritüelinin ortasında buluyor. 

Oyuncular: Müjde Uzman, Şafak Sezer, Onur Büyüktopçu

Yönetmen: Kamil Çetin

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sen İnandır

2. Sen İnandır
  • IMDb: 5.6

Özet: Komedi ve romantizmin harman olduğu Sen İnandır, iki büyükannenin, torunlarını baş göz etmek etmek istemesi üzerine kurguladıkları tesadüfi buluşma üzerinden ilerliyor. İki gencin eski hatıraları yeniden canlanırken aralarında bazı duygular yeşeriyor.

Oyuncular: Ayça Ayşin Turan, Ekin Koç, Çağrı Çıtanak

Yönetmen: Murat Saraçoğlu

1. Hazine

1. Hazine
  • IMDb: 5.5

Özet: Mesut devlet memuru olan bir adamdır. Annesinin vefat haberinin gelmesi üzerine yıllardır ayak basmadığı memleketine geri döner. Bir yandan da aklı İstanbul'da, yarım kalan gönül meselesindedir. Fakat işlerin hiçbiri beklediği gibi gitmez. Köyde kalmak zorunda kalan Mesut, kardeşi Musa yüzünden kendisini bir define kazısının ortasında bulur.

Oyuncular: Çağlar Çorumlu, Boran Kuzum, Şükran Ovalı

Yönetmen: Canbert Yerguz

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk Taş

Yine Türkiye film dizi anlayışı olarak şaşırtmadı,aralarında bir kaç iyi film ve dizi vardı,geri kalan tam bir fiyasko. Terzi izleyen insanlar ne,bunlar yalı... Devamını Gör

Rendan34

Cem Yılmaz neden dizi kategorisinde? Netflix'ten de kontrol ettim. Top 10 diziler listesinde yer alıyor.

serpilso

Hazine iyiydi, İllegal Hayatlarda kara komik bir film, Sen İnandır klasik romantik-komedi-dram.