Görüş Bildir
Haberler
25. Kare Teknolojisi ve Subliminal

25. Kare Teknolojisi ve Subliminal

yakup ahmet şahan
12.01.2015 - 16:06 Son Güncelleme: 12.01.2015 - 16:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oldukça ilginç teknolojinin nimetlerinin zararlı yönde kullanıldığı bir uygulama olan 25. kare teknolojisini araştırıyoruz.

Subliminal demek bilinçaltı demek yani bizim çok ufak bir zaman aralığında görüp işittiğimiz ancak düşünüp, yorumlayıp algılayamadığımız mesajlar bilinçaltımız tarafından algılanmaktadır. Bilinçaltının önemi bir çok kez hepimiz duymuşuzdur. ancak bu şekilde kullanılıyor olduğu aklımıza gelmezdi. Bilinçaltının bu özelliğinden yararlanmak isteyen reklam şirketleri ilk olarak 1957 yılında 'PICNIC' adlı filimde bunu denemeye karar verdiler.

Peki filmlerden bilinçaltımız nasıl etkileniyor? Mucizevi bir yaratılışa sahip insanoğlunun özelliği kullanılarak bundan yararlanılıyor. Şöyle ki, izlediğimiz film ve diziler aslında resimlerin birleşiminden oluşmuştur. Küçükken hepimizin oynadığı küçük  yaprakları hareket ettirerek animasyon çıkardığımız defterleri düşünün. sinema teknolojisi de aynı bu şekilde binlerce resmin çok hızlı şekilde arka arkaya gösterilmesi sayesinde izlediğimiz şeyin resim değilde video olduğunu sanıyoruz.

25. Kare ne demek ? İnsanoğlu saniyede arka arkaya 24 resimden sonrasını video olarak algıladığı için bu kritik 25. kare de çok kısa süreli eklenecek bir reklam bizim tarafımızdan algılanamayıp bilinçaltımıza atılmaktadır. İşte bunu fark eden reklam firmalı 1957 yılında 'PICNIC' adlı filmde 25. kareye saniyenin 1/3000 gibi kısa bir süre görünecek 'Popcorn ye', 'Coco Colo iç' tarzı yazılar eklediler ve görüldü ki o filmin vizyonda olduğu zamanlarda popcorn satışı %57, coco colo satışı ise %21 şeklinde artış sağlamıştır.

Bunun farkedilmesinin ardından önce amerika ve sonra diğer tüm ülkelerde bilinçaltı reklamları yasaklanmıştır. Ancak çoğu yasakta olduğu gibi bu yasakta çiğnenerek bilinç altı reklamları çok daha profesyonel olarak halen çoğu dizi,film ve çizgi filmlerde itina ile yapılmakta.

Daha profesyonel olan kısım ise araştırmalar gösterdi ki insanoğlunun bilinçaltı iki algıyı sorgusuz sualsiz kabul ediyor ve farkında olmadan bu iki algıyı bilinçaltımız algıladığı andan itibaren algıladığımız nesneye olan ilgi ve alakamız artmaya başlıyor böylece reklam şirketlerinin istedikleri oluyor. Tabi bu sadece reklam veren şirketlerin çalışması ile sınırlı kalmayıp zamanla siyasal ve psikolojik ( masonlu, illimünati ve abd gibi) açıdan yürütülmüş ve halen yürütülmeye devam ediyor. Bunlara bu yazımızda değinmeyeceğiz ancak bu iki algıdan bahsetmekte fayda var. Bunlar doğum ve ölüm. Ölüm kısmı tabanca kan ve benzeri işaretler ile çağırıştırılırken Doğum kelimesi ise cinsellik ile çağrıştırılmaktadır. İnternet te bununla ilgili bir çok resim ve video bulunmakta ve emin olun öyle severek izlediğiniz ve yahutta çocuklarına izlettiğiniz çizgi filmlerde bile 'sex', 'ölüm' ve cinsellik içeren şekiller  gibi kelimeler yerleştirilmekte. Bunların sadece o diiziye olan bağımlılığı arttırmakla kalmayıp başka amaçlar güttüğü de düşündürücü bir durumdur.

Forum Bilişim

Kaynak: http://www.forumbilisim.net/25-kare-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
12
8
7
7
5
3