Görüş Bildir
Haberler
24 Şehirde 4 Milyon Kullanıcıya Ulaşan Arkadaşlık Uygulaması Happn Türkiye'de

24 Şehirde 4 Milyon Kullanıcıya Ulaşan Arkadaşlık Uygulaması Happn Türkiye'de

Onedio Medya
06.07.2015 - 12:10 Son Güncelleme: 06.07.2015 - 14:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kütüphanenin uzak köşesinde otururken fark ettiğiniz; sabah işe giderken karşılaştığınız ya da farklı bir şekilde yolunuzun kesiştiği bir yabancıyla, bir sonraki karşılaşmanızı esas alan bir mobil arkadaşlık uygulaması happn . Başta Tinder olmak üzere rakiplerinden bu yönü, yani gerçek hayat deneyimi odaklı olmasıyla ayrılan uygulama kısa süre önce Türkiye’ye açıldı.

Hazırlıkları bundan iki yıl önceye giden Paris merkezli happn, Fabien Cohen, Dailymotion Coo’su Didier Rappaport ve Antony Cohen tarafından kuruldu ve Alven Capital’dan miktarı açıklanmayan bir tohum yatırım aldı. 2014 yılı başında ilk olarak Paris’te lansmanı yapılan uygulama, hızla büyüyerek aralarında Madrid, Barcelona, New York, Chicago, Buenos Aires, Sao Paulo, Sydney ve Milan’ın olduğu 24 şehre açıldı. happn’ın bugün 4 milyon kullanıcıyı geride bıraktığı belirtiliyor.

Konum tabanlı olarak çalışan happn, karşılaşmalarızın gerçek zamanlı olarak kaydını tutan bir uygulama. App Store ya da Google Play‘den indirdikten sonra, sahte kullanıcıları engellemek amacıyla Facebook ile giriş yaptığınız uygulama, Facebook profilinizi temel alan bir profil oluşturuyor. happn Spotify entegrasyonu sayesinde, dilerseniz müzik seçimlerinizi de profilinizde gösteriyor, dinlediğiniz şarkıları uygulama içinde paylaşmanızı sağlıyor.

happn profilinizin zaman akışında ise daha önce yolunuzun kesiştiği happn kullanıcılarının kronolojik bir şekilde sıralandığını görüyorsunuz. Burada, bir hastanede, okulda, partide, yolculukta, davette… özetle aynı zamanda aynı yerde bulunduğunuz bu kullanıcılarla ilk kez nerede karşılaştığınızı ve bugüne kadar toplam kaç kez yollarınızın kesiştiğini görebiliyorsunuz.

happn’ın işlevi bu kişileri listelemekle sınırlı değil. Zaman akışınızda gördüğünüz profilleri, kalp sembolüyle, gizlice beğenebiliyorsunuz. Bu durumda karşı taraf sizi beğenene kadar bilgilendirilmiyor; ilgi karşılıklı olduğunda uygulama içinden mesajlaşmaya başlayabiliyorsunuz. happn, kredi satın almanız durumunda istediğiniz kişiye mesaj atmanıza da izin veriyor.

Bir profili beğenip, karşı tarafın kendisini fark etmesini beklemek istemeyenler için, happn’da charm gönderme özelliği bulunuyor. Karşı tarafa bildirim olarak giden ve profilinizi öne çıkaran charm’ları kabul edip etmemek kullanıcıya kalıyor. Erkeklerin bu özelliği kullanmak için charm satın alması gerekiyor. Farklı paketler halinde satılan charm fiyatları 4,29 TL ila 62,99 TL arasında değişiyor.

Kadınlar için tamamen ücretsiz, erkekeler için freemium gelir modeliyle kurgulanan happn, gerçek zamanlı, gerçek dünyaya bağlı etkileşimleri baz almasıyla, ciddi bir kullanım potansiyeli barındırıyor. Gizlilik endişesi olanlar için, uygulama konumunuzu diğer kullanıcılarla paylaşmıyor, sizi rahatsız eden profilleri bloklama ve raporlama özellikleri bulunuyor.

İncelemek isterseniz happn websayfası için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0