Görüş Bildir
Haberler
2023 Yılına Yenilenmiş Başlamak İsteyenlere Yardımcı Olacak Altın Değerinde Tüyolar

2023 Yılına Yenilenmiş Başlamak İsteyenlere Yardımcı Olacak Altın Değerinde Tüyolar

Sueda İlkyaz
22.10.2022 - 10:18

2022 yılının bitmesine neredeyse iki ay kaldı. Hangimiz yeni yıla yenilenmiş ve hedeflerine ulaşmış biri olarak girmek istemeyiz ki? Bu tüyolarla hedefinize ulaşmak çok kolaylaşacak! Detaylar için...👇

Kaynak: https://twitter.com/_Eduphile/status/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zamanınızı iyi yönetin.

1. Zamanınızı iyi yönetin.

Kendinizi her şeyden bıkmış ya da dağınık birisi olarak görmeyin. Yalnızca yapmanız gereken tek şey hayatınızda yapacağınız ufak tefek değişikliklerle hayatınızı düzene sokmak. Daha erken kalkmaya çalışın, yapmanız gerekenlerin listesini oluşturun ve ne zamana kadar hâlledilmiş olması gerektiğini not edin. En önemlisi ise bu programa sadık kalın.

2. Kendinize tek bir odak belirleyin ve ona yoğunlaşın.

2. Kendinize tek bir odak belirleyin ve ona yoğunlaşın.

Hepimiz bir şeyler istiyoruz ancak odaklanmayı sürekli ihmal ediyoruz aslında. İstediğiniz hayata ulaşmanın yolu odaklanmaktan geçiyor. Her birine yüzde 20 odaklanarak 5 şey yapmak yerine, tek bir şeye yüzde 100 odaklanın.

3. Acele etmeyin ve adım adım ilerleyin.

3. Acele etmeyin ve adım adım ilerleyin.

Daha yeni başladığınız aktivite veya hobilerde bir anda çok iyi olmayı kendinizden beklememelisiniz. Örneğin kitap okuma alışkanlığı edinmek istiyorsanız daha ilk günlerden yüzlerce sayfa okumaya kendinizi zorlamak çabucak sıkılmanıza yol açabilir. Azar azar başlamak alışkanlık edinmenize daha çok yardımcı olacaktır. Yazmaya başlamak istiyorsanız, bir paragraf yazarak başlayın. Spor için de aynı durum geçerli. Size uygun bir program ile yavaş yavaş egzersizlerinize başlayın. Her gün bir öncekinden daha iyi olmaya çalışın. Zaman içinde gerçekleşen küçük gelişmeler ileride büyük değişikliklere yol açar.

4. Olumsuza odaklanmayın ve bakış açınızı değiştirin.

Negatife odaklanmak yerine kendinize bazı sorular sorun: Neyin kontrolü benim elimde? Neyi daha iyi yapabilirim? İşleri nasıl yoluna sokabilirim? Bu tarz sorular sorarak sorun çözmeye odaklı bir düşünce yapısı geliştirebilirsiniz çünkü bu zihniyet engelleri çok daha hızlı aşmanıza yardımcı olacaktır.

5. Çevrenizi yeniden şekillendirin.

5. Çevrenizi yeniden şekillendirin.

İnsanlar birbiriyle anlaşmaya ve iyi geçinmeye adapte olmuştur. Bu demek oluyor ki aynı zamanda istemeden de olsa çevremizdekilerin özelliklerini, alışkanlıklarını ve zihniyetlerini de benimseriz. Bu nedenle gelişmenize engel olan kişilerden uzak durun ve gelişiminize katkı sağlayacak insanlara zaman ayırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaliteli kitaplar okuyun.

6. Kaliteli kitaplar okuyun.

Kitaplar kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan birisidir. Birkaç saatlik okumayla onlarca yıllık bilgi birikimi elde edebilirsiniz. Kitap okumayı günlük bir alışkanlık haline getirin ve yıllara bedel kazanç elde edin. Kendinize ayırdığınız zaman, para ve hatta yaptığınız hataların kendinize yaptığınız bir yatırım olduğunu unutmayın.

7. Birkaç saatliğine, yaptığınız işe tamamen odaklanın.

Odağınızı para olarak düşünün. Bu parayı nasıl harcadığınız asıl büyük yatırımınızdır. En iyi şekilde odaklanmak için bunları yapabilirsiniz:

  • Birkaç saat her şeyden uzaklaşın. 

  • O esnada tek bir şeye odaklanın.

  • Dikkat dağıtıcı unsurları tamamen ortadan kaldırın. 

Sadece bunları yapmak sizi insanların yüzde 90'ının önüne geçirecektir.

8. Amacınızı bulun.

8. Amacınızı bulun.

Sizi yönlendirecek net bir plan olmadan tatmin edici bir hayat yaşamak zordur. Amacınızı bulduğunuzda ve bir sonraki hedefinizin ne olduğu netliğe kavuştuğunda hayattaki her şey daha kolay hale gelecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Kitap okumak dışında bir şey yapamıyorum. Enerjim o kadarına yetiyor. 2023'te kitaplığımda olan ve eksik not tuttuğumu düşündüğüm kitapları tekrar okumayı pl... Devamını Gör