Görüş Bildir
Haberler
2022 Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Belli Oldu mu?

2022 Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Belli Oldu mu?

dicle demir
01.06.2022 - 15:17

Prof. Dr. Ali Erbaş, kurban kesim bedelinin 2022 yılı vekalet yoluyla yurt dışında bin 800 lira yurt içinde 2 bin 250 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş Konferansta Konuşma Yaptı

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş Konferansta Konuşma Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 'Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'na katıldı. 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'ndaki bu konferansta konuşan Erbaş, kurban ibadetinin insanın iyiye, güzele, doğruya ve hakikate ulaşma arayışında kutsal bir yol nişanesi olduğunu belirterek, 'Kurban kesmek Allah'ın bizlere bahşettiği nimet ve imkanları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme bilincini kazandırır. Kişi kurban ibadetini yerine getirmekle Allah'ın emrine itaat etmiş ve kulluk bilincini koruduğunu açık bir biçimde ortaya koymuş olur. İyi niyet ve samimiyetle eda edilen kurban ibadetinin karşılığı, Allah'a yakınlaşmaktır' dedi.

Prof. Dr. Ali Erbaş Vekalet Yoluyla Kurban Kesimiyle Alakalı Bunları Söyledi;

Prof. Dr. Ali Erbaş Vekalet Yoluyla Kurban Kesimiyle Alakalı Bunları Söyledi;

Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmasının gerekse kalan kısmında 'Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler içi ise 1800 lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, 'tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabileceklerdir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri, koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle vakfımıza emanet edebileceklerdir.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın