Görüş Bildir
Haberler
2022 BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

2022 BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

Ömer ÖNDER
09.04.2022 - 15:55 Son Güncelleme: 11.05.2022 - 16:35

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) tarafından belirli zamanlarda yapılan sınavlarla özel yetenekli öğrencilerin fark edilmeleri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları amacıyla yapılan sınavlar için sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. MEB tarafından yayınlanan son duyurulara göre BİLSEM değerlendirmeleri 19 Mart - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında katılım sağlayacak öğrencilerin yeteneklerine göre yapılacak. Peki 2022 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Özel yetenekli öğrencilerin yetenklerine göre eğitimler almaları için yapılan sınavlarla okullarda verilen eğitimlerin pekiştirildiği eğitim programı olan Bilim ve Sanat Merkezleri değerlendirme süreci tüm hızıyla devam ediyor. 19 Şubat tarihinde BİLSEM ön değerlendirme süreci uzun bir süredir devam ediyor.  Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin sosyal duygusal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen BİLSEM'de bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler, bu hafta ilan edilecek.

Genel zihinsel yetenek alanlarında ön değerlendirme uygulamaları cumartesi/pazar günleri ve her gün için 5 oturum şeklinde yapılacak. Peki BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM Sınav Sonuçlarında Son Durum

BİLSEM Sınav Sonuçlarında Son Durum

BİLSEM sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava katılan öğrenci ve aileleri tarafından merak ediliyor. 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler için yapılan BİLSEM sınavı 8 Mayıs'ta tamamlandı. Söz konusu sınavın ardından sonuçları beklemeye başlayan veliler BİLSEM takvimine odaklandı. Ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen uygulama merkezlerinde, resim ve müzik yetenek alanları için ise öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda gerçekleşti.

2022 BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

BİLSEM sonuçları 13 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 19 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın