Görüş Bildir
Haberler
2021 Yılında En Çok Hangi FPS Oyunları Oynandı?

2021 Yılında En Çok Hangi FPS Oyunları Oynandı?

Entel Feridun
02.12.2021 - 10:42

Bu yıl oyun sektörünün vazgeçilmez dalı FPS oyunları için oldukça verimli bir yıl oldu. Yeni çıkan oyunlar tasarımları ve hikayeleri ile dikkat çekerken zirveyi diğerlerine bırakmayan oyunlar da oldu. 

Bilmeyenler için, First Person Shooter (FPS) birinci şahıs nişancı oyunları demektir. Ayrıca ülkemizde en çok sevilen ve oynanan oyun türüdür. Eğer FPS türünde bir oyun oynamak isterseniz birçok oyun arasında kaybolabilirsiniz. Ancak bazıları var ki yıla damgasını vurdu. Bakalım bu yıl en çok hangi FPS oyunları oynanmış, ne kadar beğenilmiş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

8. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Oyuncular arasında R6 olarak bilinen oyunun asıl adı Rainbow Six'dir. FPS oyunları arasında ilk akla gelen oyunlardandır. E-spor sahnesinde Kore ve Amerika'da hem hayran kitlesi hem de oyuncu kitlesi bakımından rağbet görmektedir.

7. Apex Legends

7. Apex Legends

Bir Battle Royal türünde bir FPS oyunu olan Apex Legends, bu senenin gözde oyunlarından biri oldu. Oyun senaryosuna göre 60 oyuncu 3'erli takımlar halinde savaşırlar. Apex Legends, özellikle Amerika'da yüksek ödül havuzlu turnuvalarıyla ismini duyurmuştur.

6. Overwatch

6. Overwatch

Bir tür Arcade FPS oyunu olan Overwatch, diğer oyunlara göre daha hızlı oynanması gereken bir oyundur. Oyun da amacınız hızlı ve stratejik kararlarla rakip bölgeyi ele geçirmektir. “Dünyanın kahramanlara ihtiyacı var!” sloganıyla çıkan oyun içerisinde birbirinden farklı özel karakterler bulunmaktadır.

5. Call of Duty: Warzone

5. Call of Duty: Warzone

Call of Duty günümüzde savaş konusunu başarıyla işlemiş efsane oyun serilerinden biridir. Warzone ise yeni oyunudur. Solo ya da takım olarak oynanabilir. 2019 yılında yayınlanmış olan serinin son oyunu Call of Duty: Modern Warfare'in devamı niteliğindedir.

4. Battlefield

4. Battlefield

Yılın en aksiyon içerikli adrenalinizi tavan yapacak oyunu ise Battlefield oluyor. Oyun hikayesinin arka planında tarihsel ögeler içerdiğinden oyuncu karakter ile empati yapabiliyor. Seri içerisinde ikinci dünya savaşı ve Vietnam Savaşı temaları içeren oyunlar bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Counter-Strike: Global Offensive

3. Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO’yu artık hepimiz biliyoruz. Oldukça popüler bir oyun olmasının yanı sıra oyun severlerin vazgeçemediği bir oyun olduğunu da eklemek gerekiyor. Çünkü her yıl muhakkak CS:GO’nun ne kadar sevildiğinden ve yaygın olarak oynandığından bahsediyoruz. Takım halinde oynanan bu oyunu diğerlerinden ayıran bir özelliği var. Oyun içerisinde topluluk sunucuları (community servers)’na bağlanabilir ve oyunu farklı oyun modlarında ve haritalarda oynayabilirsiniz.

2. Valorant

2. Valorant

Türkiye’de bu yıl en çok izlenen oyun Valorant oldu. Dünya ülkeleri arasında ise Valorant müsabakası izleme oranıyla ikinci sırada yer alıyoruz. Valorant video oyununun dünya çapında binlerce oyuncusu bulunuyor. Özellikle oyunun tasarımı, haritası ve seslendirmeleri seviliyor. Valorant’ta beş kişiden oluşan iki takım karşı karşıya geliyor. Oyunda takımdaki karakterinizi kendiniz belirliyorsunuz ve karakterinizin bir görevi oluyor. Örneğin gözcüyseniz bölgeyi iyi koruyup rakiplerin girmesini engellemelisiniz.

1. PUBG

1. PUBG

Fps oyunlarının en sevileni bu yıl PUBG oldu. Özellikle online turnuvalar ve heyecanlı maçlarla oyun severlerin oldukça ilgisini çekti. PUBG hem bilgisayar hem de mobil üzerinden oynanabiliyor. Kısaca anlatmak gerekirse, oyun harita üzerinde uçaktan paraşüt ile istediğiniz bölgeye atlayarak başlıyor. Ardından takımlar halinde rekabet etmeye başlıyorsunuz. Süre geçtikçe harita küçülüyor, dolayısıyla savaşacağınız alan da daralıyor. Oyun tam da burada başlıyor aslında, bu daracık alanda hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
18
15
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın