Görüş Bildir
Haberler
2021 Gümbür Gümbür Geliyor: İş yerinde Çalışmak Out, Home Office In

2021 Gümbür Gümbür Geliyor: İş yerinde Çalışmak Out, Home Office In

Mia Zona
09.06.2020 - 17:47

2021'de nelerin değişeceğini tahmin edebilmek pek mümkün olmasa da artık birçok iş için home office, yani evden çalışma devrinin başladığı söylenebilir. 2021’de de iş hayatımızı iş yeri yerine evimizden devam ettireceğimizi düşünülürse kahramanlarımızı bu macerada neler bekliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Biri biterken öbürü başlayan Zoom görüşmeleri:

2. Diz yapmış pijama altlarıyla bile en önemli toplantılara girilmesi:

2. Diz yapmış pijama altlarıyla bile en önemli toplantılara girilmesi:

Pijamanız diz yapmış, yırtılmış veya göz kanatanlardan ve yüzde sıfır estetikliğe sahip olabilir ancak bu işinizi yapmanıza engel olmaz. Ev topuzu ve pijamalarla dilediğiniz gibi sesli toplantılara katılabilir, müşterilerle görüşme yapabilir ve sizden istenen dosyaları hazırlayabilirsiniz.

3. Geceyi gündüze katan mesai saatleri:

Evde çalışmak başlangıçta büyük bir kolaylık gibi görülse de mesai saati diye bir şeyin varlığı unutularak Whatsapp’ınız bir anda “Şu işe de göz atabilir misin?” mesajları ile dolup taşabilir. Ancak iş arkadaşlarınıza ve yöneticinize hatırlatmakta fayda var, siz 7/24 hizmet veren bir kurum değilsiniz.

4. En stresli anlarda bile sevgi dolu bir an yaşayarak kalbinizin ısınması:

5. İstenmeyen kişilerin ve durumların yarattığı küçük sürprizler:

Tabii ki her güzel anın sonu güzel olmayabilir. Kalp eriten bu sıcak anları bir iş görüşmesinin ortasında yaşarsanız yapmanız gereken tek şey internet bağlantınız kopmuş gibi yaparak donuk bir şekilde ekrana bakmak. Daha sonrasında ise bu an hiç yaşanmamış gibi davranmak. Olası bir rezillik anı için şimdiden YouTube’dan oyunculuk eğitimlerine baksanız iyi edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Otobüs direğine sarılarak uyuma zorunluluğunun ortadan kalkması:

6. Otobüs direğine sarılarak uyuma zorunluluğunun ortadan kalkması:

Siz de sabahın köründe yollara koyulmak zorunda olanlar arasındaysanız işte bu nokta sizin için hayati önem taşıyor! Sabah uykunuzun en tatlı anlarını bir halk otobüsü direğine sarılarak geçirmek yerine yatağınızda kesintiye uğramadan geçirebilirsiniz. Gün içinde uykunuz gelirse yöneticinizden gizlice şekerleme yapmaya çalışmanıza da gerek yok. Uyuyun gari!

7. Havada, karada veya suda olsanız da iş yerinizi yanınızda götürebilme imkanı olması:

Gönüllü karantinalar bittikten ve hayat eski akışına döndükten sonra bir kaplumbağa gibi işinizi yanınızda taşımak kulağa garip gelse de önünüzde güzel bir manzara ve rüzgarı teninizde hissederek işlerinizi yapabildiğinizi deneyimlenince buna bağımlı olacaksınız. Bu arada başlıktaki suda kısmını ciddiye almayın. Elektronik aletle suya girmek biraz şov olabilir. Hatta biraz değil bayağı şov olur.

8. On parmağınızdaki on marifeti gösterme imkanı sunması:

Telefonla görüşme yaparken bir yandan vitrinin tozunu alabilirsiniz. Ancak çoklu iş konusunda dikkat edilmesi gereken çok fazla değişken var. Aşırı odaklanmanızı veya soruları cevaplamanız gereken görüşmelerde yöneticiniz ile sıkıntı yaşamanıza yol açabilir. Aman dikkat!

9. İşten sıkıldığınızda yarınınız yokmuş gibi dans edilebilmesi:

İş yerinde çok sıkıldığınızda favori şarkınızı açıp birbirinden garip dans hareketlerini sergilediğinizi düşünmek bile utanmanıza sebep oluyor olabilir. Ancak home office çalışırken sergilediğiniz hiçbir dans hareketi sizi iş arkadaşlarınıza rezil edemez. Bunu yaparken kameranın kapalı olduğundan emin olmayı ihmal etmeyin.

10. Bilgisayarla alakalı yaşanılan her durumda tamamen kendi başınıza kalınması:

İş yerinizdeki IT departmanının değerini tam olarak anladığınız döneme hoş geldiniz! Bilgisayarınızda herhangi bir sorun olduğunda, bir programı kurmak istediğinizde veya iş yeri iletişim ağına erişmekte zorlandığınızda size yol gösterebilecek bir IT uzmanının olmaması home office’in en zorlu yanlarından birisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 iş ilanlarında sık sık karşılaşacağınız home office çalışma stilinin iyi ve kötü yanları hakkında söyleyeceğiniz bir şeyler varsa yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eser Yildiz

Neden bütün anasayfa 2021 ile ilgili doldu bir anda anlamadım. Onedio neyin peşindesin?

öyle böyle

psikolojiniz gitmiş sizin az evvel kıyamet simulasyonu yuklenmisti. şimdi de 21 şöyle olacak böyle olacak. bı salın su arkadaşı dışarı kendini yedi bitirdi e... Devamını Gör