Görüş Bildir
Haberler
2019'da Vizyona Girerek Uyarlandıkları Gerçek Hikayelerle İzleyen Herkesin Beğenisini Toplayan Filmler

2019'da Vizyona Girerek Uyarlandıkları Gerçek Hikayelerle İzleyen Herkesin Beğenisini Toplayan Filmler

Çağla
06.11.2019 - 08:15

2019 yılında vizyona giren bu filmlerle, gerçek hikayelerin beyaz perdedeki yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hustlers

1. Hustlers

IMDb: 6,6

Hustlers, Wall Street müşterilerine şantaj yapmak için bir araya gelen eski bir striptiz kulübü çalışanlarının hikayesini konu ediyor. Jennifer Lopez’in ekibin liderine hayat verdiği filmin kadrosunda Lili Reinhart, Constance Wu, Julia Stiles, Cardi B, Mercedes Ruehl gibi isimler yer alıyor.

2. Once Upon a Time in Hollywood

2. Once Upon a Time in Hollywood

IMDb: 8,0

Rick Dalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton'ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan Cliff Booth ise bu konuda ona katılmaktadır. Ancak ikilinin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte Hollywood'taki şansları da azalmaktadır. Hollywood'un yeni gözdelerinden olan Sharon Tate ise Rick'in komşusudur. Ancak Hollywood'un ışıltılarla dolu ve pervasız akışı, Tate'in ve dört arkadaşının Charles Manson tarikatı tarafından katledilmesiyle kesilecektir...

3. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

3. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

IMDb: 6,6

Başrolünü Hollywood'un sevilen yıldızı Zac Efron'un üstlendiği film, 1989'da Florida'da idam edilen ünlü seri katil Ted Bundy'nin hayatına odaklanıyor. Karizması sayesinde birçok kadına yaklaşmayı başararak genç kızlara ve kadınlara tecavüz edip onları öldüren seri katil ile uzun dönemli kız arkadaşı Liz arasındaki sorunlu ilişkiyi anlatan filmin yönetmen koltuğunda Joe Berlinger oturuyor.

4. A Beautiful Day in the Neighborhood

4. A Beautiful Day in the Neighborhood

IMDb: 6,9

A Beautiful Day in the Neighborhood, Amerika’nın sevilen ünlülerinden Fred Rogers ve ödüllü gazeteci Tom Junod arasındaki arkadaşlığa odaklanıyor. Gerçek olaylara dayanan filmde alaycı gazeteci Junod, gönülsüzce Bay Rogers hakkında bir yazı yazmayı kabul eder ve ikili birbirini tanıdıkça gazetecinin hayata olan bakış açısı değişir.

5. The Highwaymen

5. The Highwaymen

IMDb: 6,9

Bonnie ve Clyde'ı alaşağı eden efsanevi dedektiflerin bilinmeyen gerçek hikayesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Finding Steve McQueen

6. Finding Steve McQueen

IMDb: 6,2

1972'de, Youngstownlu sıkı sıkıya bağlı bir hırsızlar çetesi, Başkan Richard Nixon'ın gizli fonundan 30 milyon dolarlık yasadışı katkı ve şantaj parasını çalmaya çalışıyor.

7. The Dirt

7. The Dirt

IMDb: 7,0

2001 tarihli “The Dirt: Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band” isimli otobiyografinden uyarlanan film, grubun 80’lerdeki yükselişini anlatıyor.

8. Driven

8. Driven

IMDb: 6,2

Driven, FBI ile iş birliği yapan bir adamın hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Jim, pilottur. Ailesi ile birlikte gittiği tatilden dönen Jim’i havaalanında büyük bir sürpriz bekler. FBI havaalanını basıp uçağın içini aramaya başlar ve milyon dolarlık kokain bulur. Yapılan soruşturma sonucu Jim’in yasa dışı yükü ailesini geçindirmek için taşıdığı, ticaret ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılır.

9. The Current War

9. The Current War

IMDb: 6,4

The Current War, tarihin en önemli olaylarından biri olan elektrik ampülünün icadını konu ediniyor. Tarihe elektrikte alternatif akımın kullanımına öncülük eden isim olarak geçen George Westinghouse, Tesla'nın desteğini alacaktır. Çünkü Westinghouse'a göre Edison, icadı konusunda ölümcül hatalar yapmıştır. Tesla ve Westinghouse, alternatif akımla ilgili büyük bir bahse girer. Kazanan kişi tarihin akışını değiştirecektir...

10. Judy

10. Judy

IMDb: 7,2

1968 kışında, Garland'ın 'Oz Büyücüsü'ndeki ikonik Dorothy rolünü oynamasının üzerinden 30 yıl geçmiştir. Talk of the Town performansları için çalkantılı Londra'ya gelen Garland, arkadaşlarıyla ve hayranlarıyla yeniden bir araya gelmenin coşkusunu yaşarken, bir yandan da gece kulübünün yönetimiyle çatışmaktadır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Official Secrets

11. Official Secrets

IMDb: 7,4

Amacı savaşı durdurmak ve hayat kurtarmak olan Katherine Gun,  BM Güvenlik Konseyi'ne karşı düzenlenen yasadışı bir NSA casus operasyonunu gördüğü bir e-mail aracılığıyla İngiliz gazetesi Londra Observer muhabiri Martin Bright'a sızdırır. Bunun ardından Katherine, tutuklanmayla karşı karşıya kalır. İstihbarat çalışanının tutuklanması bu gizli bilgiyi dünya çapında manşetlere taşır...

12. Rocketman

12. Rocketman

IMDb: 7,4

Rocketman, müzik sektörünün en önemli isimlerinden olan ve ölümsüz parçalara imza atan Elton John'un Royal Müzik Akademisi'nden bir dahi olarak çıkıp süperstarlık basamaklarını tırmanması ve söz yazarı Bernie Taupin ile olan işbirliği sürecini konu alıyor.

13. The Farewell

13. The Farewell

IMDb: 8,0

The Farewell, Çinli bir ailenin hikayesini konu ediyor. Ailenin büyükannesinin yaşayacak az bir zamanının kaldığı öğrenilir. Bu durumda aile, o ölmeden önce bir düğün organize eder ve büyükannenin sevdiği herkesi bir araya getirir. Amaç, Nai-Nai'nin mutlu olmasını sağlamaktır. Bu düğün organizasyonu dışarıdan mükemmel görünüyordur. yurt dışında yaşayan tüm akrabaları yeniden toplar. Billi, ailesi ile bir araya geldiğinde ondan ne kadar çok şey beklediklerini fark eder. Bu da onun bir mayın tarlasına adım atmasına neden olur...

14. Ford v Ferrari

14. Ford v Ferrari

IMDb: 7,6

Asfaltın Kralları, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Feyza Çelik

bu listede nasil bohemian rhapsody olmaz

The Uur

yuh bir sene geçmiş üstünden. bende 2019 sanıyordum.

Gizem Yenikler

1,2,3,4,5,12 çok beğendim.