Görüş Bildir
Haberler
2019'da Seni Bekleyen Tehlike Ne?

etiket 2019'da Seni Bekleyen Tehlike Ne?

Bir yılı iyi ya da kötü geride bıraktık. 2019'a beş kala seni bekleyen tehlikeyi öğrenmek istemez misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim!

2. Şimdi de yaşın!

3. 2018 yılı senin için nasıl geçti?

3. 2018 yılı senin için nasıl  geçti?

4. 2018 yılına dair hatırladığın en kötü şey?

4. 2018 yılına dair hatırladığın en kötü şey?

5. 2018 yılı bir renk olsaydı sence hangisi en iyi betimlerdi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 2018'i bir emoji ile anlatsaydın hangisi olurdu?

7. 2018'e ait, sosyal medyadan diline pelesenk olmuş bir kelime seç:

8. Son olarak... 2019'dan ümitli misin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Parasızlık!

Parasızlık!

'Bu devirde Lidyalı mı kalmış ki parayı bulsun?' demekte o kadar haklısın ki aksini düşünmen bile kendini kandırmak olurdu. Evet, ülke şartları da ekonomik yönden birtakım planları daha kafamızda tasarlamadan suya düşürüyor. Kaldı ki hayalini bile kurmak istesen zaten olmayacağını biliyorsun. Neden mi? Çünkü şartlar böyle maalesef. Senin suçun mu? Kesinlikle hayır. Şunu bilmen yeterli: Milyonlarca insan aynı dertten muzdarip. Çözüm her zaman bizlere bağlı olmuyor. Bazen bizlerin sesi olarak seçtiğimiz insanlar elini taşın altına koyup düşünmeli. Parasızlık bu devrin vebasıdır ve bu vebaya karşı hiçbir şekilde karşı koyamıyor oluşumuz bizleri derinden parçalıyor. Yeni yılda umarız dilediğin gibi geçer diyeceğim, ama beyhude bir temenni ile seni teskin edemeyiz. Aklında her zaman 'ölmeden önce biraz yaşasak, hayatın tadını çıkarsak keşke' mottosu çınlıyor. Ancak sen de iyi biliyorsun ki hayattan tat almak bizlere zehir olmuş artık. Ne diyeyim? Dikkat et kendine, hayatta parasızlıktan da daha büyük dertler var.

Yalnızlık!

Yalnızlık!

Senin için yalnızlık, ' bir ömür boyu' değil, fakat bu yılda başına böyle bir şey gelirse şaşırma! Yalnızlığın ne kadar tehlikeli olduğu tartışılır. Zira bazen kendimizi bilerek bu yola götürürüz; tıpkı sonu olmayan dümdüz bir sokakta yürümek gibi. Eğer insanlardan ve insanların riyakâr ilişkilerinden bunalıp kendi iç huzurunu aramak istiyorsan, bu senin için bir tehlikeden öte kısa süreli rehabilitasyon gibi. Ancak kimimiz için yalnızlık oldukça ürkütücüdür; çünkü kimileri, insanlardan veya kalabalıktan ruhunu besler. Kimileri de yalnız kalıp kalabalığın ta kendisi olmak ister. Senin için hangi durum geçerli bunu elbette bilemem, ama tek söyleyebileceğim şey, yalnızlığın seni ele geçirmesine izin verme. Yeni yılda umarız her şey dilediğin gibi olur klişesini bu satırlara dökmek anlamsız gelse de seni bekleyen tehlikeden naçizane uzaklaştırmak istiyoruz.

Şanssızlık!

Kaderci tayfa burada mısınız? Şanssızlık biraz çalışmak ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Bu demek değil ki şans her zaman çok çalışanın yanındadır. Fakat çabalayan, gayret eden sanki ucundan kıyısından bir şekilde şansı yakalamayı başarıyor. Bazen 'şanssızlık da talihli olmanın kendisidir' demekten kendini alıkoyamıyorsun, ama paso kötü şeylerin seni bulduğunu düşünüyorsun. Yeni yıla nasıl girersen öyle gidermiş derler, bu bir 'feleğin kapısı' mıdır ki içinden geçince tepeden tırnağa şanslı olalım? Şanssızlık senin gözünde kötü gözüken bir doğum lekesi gibi gözükse de şansın dönünce olacak şey ise semalarda gezen bir kuşun üstüne damlayacak b*ku olacak. Bunun iyi veya kötü bir şey olduğunu senin niyetin belirleyecek. Yeni yıldan sen de herkes gibi kendi payına düşeni arıyorsun. Dileriz her şey umduğun gibi olur, belki piyango sana vurur. Kim bilir? :)

İşsizlik!

İşsizlik bu topraklarda daima büyüyen bir ordunun adıdır. Ve herkes bu orduda bir kereliğine mahsus olsa bile görev almıştır. Şaka bir yana bir insanın en aciz kaldığı anlardan biridir. Bu kesinlikle senin iradenin dışında olan bir durumdur. Belki de yıllarca 'kürek çekmenin' verdiği bir bıkkınlık sonucu aldığın bir kararla bu müessesenin parçası olacaksın. Başlarda büyük bir özgürlük gibi gelir; fakat sonra acısı ortaya çıkar. Belki de okulunu yeni bitirmiş biri olarak öğrencilik sonrası hayatın şaşkınlığından dolayı afallayacaksın. Bir insanın kafasında en fazla tilkilerin dolaştığı bir dönemdir. Her şeyden anlam çıkarmak ve sorun bulmak zamanla varoluşsal sorgulamalara dönüşür. Yeni yılın umarız bu tehlikeden uzakta geçer, tehlike sana doğru geliyorsa 'su akar yolunu bulur' sözü aklına gelsin. Bazen bazı şeyleri akışına bırakmak gerekir. Önemli olan pes etmeyip, arayışa devam etmek.

Ayrılık!

'Kal' deyip ardına bakmadan gidenlere bakan mı olacaksın yoksa 'gittiğin yerde mutlu olanlardan mı?' Bazen bulanık suları berraklaştırmak için gereklidir ayrılık. Ancak özlem duygusunun yoğunluğunda çoğu zaman kendimizi ters akıntıya kapılmış halde buluyoruz. Bu nedenle dikkat et, kurtuluşu olmayan girdabın içinde boğulma. Ayrılık bedavadır ve her hayatına yeni giren birinin yanında eşantiyon gibi gelir. İlk sefer gözün çarpmaz, fakat sonra kafana 'dank' eder. 'Noldu? Neyin var?' sorularının arasında kendini derbeder, canını acımış halde bulmanı istemeyiz. Ayrılık, yeni yılda umarız senin için gözlerden ırakta geçer. Aksi halde yapışıp kaldığın sevdaların bir parçası olarak seni daima takip eder.

Hastalık!

Hastalık dediysek ufak çaplı, virütik olanlardan. Yeni yıla girerken, tüm sene boyunca vücudunda asalak gibi yaşayan mikroplardan da kurtul! Yoksa bolca mendillerin tüketildiği bir yıl olur senin için. Hastalık bazen iyi bir şey olarak da görülür, çünkü kötülükle baş etmenin bir yolu da onlarla çetin bir savaşın içinde olmaktır. Böyle böyle direnç kazanıp dayanıklı hale geliyoruz. Zihnimizi meşgul eden, bizleri birer 'esir' haline getiren kötü düşüncelerden de kendimizi böyle koruruz. Seni bekleyen bu tehlikeden korunmanın yollarından ilki onu tanımak yani varlığını kabul etmektir. Sen de iyi biliyorsun ki vücudunun bu yeni durum karşısında nasıl düşüneceğini, nasıl savaşacağını, her türlü mikrobun nasıl üstesinden geleceğini tecrübe etmiş oluyorsun. Sana yeni yılda sıhhat diliyoruz, ama şunu da unutma: tehlike ile karşılaştığın zaman kolaya kaçıp tembelleşme! Direnç göster ve savaş! İşte o zaman her hastalık sonrası daha sağlıklı biri olarak çıkacaksın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
142
110
56
54
51
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadreddin Bilmez

ayrılık diyor olmayan sevgilimden ayrılıcam herhalde

Bozkurt

İşsizlik diyor.

psyhedelichead

Bazen kendimi saçma bir kalabalığı içine bırakıyorum sonra da özlüyorum yalnızlığımı.. Gerçekten de insanlardan ve insanların riyakâr ilişkilerinden bunalıp ... Devamını Gör