Görüş Bildir
Haberler
2018’in Daha İyi Geçmesi İçin Kendinize Bir İyilik Yapın ve Bu Düşünceleri Hayatınızdan Çıkarın!

2018’in Daha İyi Geçmesi İçin Kendinize Bir İyilik Yapın ve Bu Düşünceleri Hayatınızdan Çıkarın!

Meltem
15.12.2017 - 13:30

2018'e şunun şurasında ne kaldı? Yeni bir yıla giriyoruz ve artık birtakım olumsuz duygu ve düşünceleri ardımızda bırakma, yeniliklere yelken açma zamanı geldi. Ne dersiniz? İşte önümüzdeki yıl kurtulmanız gereken düşünceler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. “Hayat çok zor, neden ben?”

Hayatta karşınıza her zaman kolay şeyler çıkmadı, bundan sonra da çıkmayacak. “Neden ben*” diye sorduğunuz sürece negatif hisler yüklenmeniz ve kendinizi depresyona sürüklemeniz çok yüksek ihtimal… Unutmayın, sizi öldürmeyen şey güçlendirir!

2. “Böyle bir risk alamam.”

2. “Böyle bir risk alamam.”

Hayır, alabilirsiniz. Konforlu alanınızdan çıkıp adım atın, o riski alın ve önünüze gelen fırsatları değerlendirin. Bu hayata bir kere geldiğinizi aklınızdan çıkarmayın.

3. “Kendim için en iyi olanı ben bilirim.”

Mutlaka öyledir ama farklı seslere de açık olmayı öğrenmelisiniz. Sizin içerideyken göremediklerinizi karşınızda size yardımcı olmaya çalışan kişiler görüyor olabilir. Hem arada yanlış yaptığınızı kabul etmek sizi öğrenmeye daha istekli hale getirecektir.

4. “Hiçbir şeyim yok, daha fazla şeye sahip olmalıyım.”

Basitleşmek ve sadeleşmek sizi mutluluğa götürür, bunu unutmayın. Hayatınızdan fazlalıkları çıkardığınızda ve gereksiz şeyleri zihninize doldurmadığınızda hafiflediğinizi hissedeceksiniz. 2018’de sadeleşme fikrini mutlaka gündeminize alın.

5. “O hayatını yaşıyor, gezip tozuyor. Bir de bana bak, böyle böyle çürüyeceğim.”

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamanız yapacağınız en büyük kötülük olur. Herkesin koşullarının farklı olduğunu hatırlayın ve gündelik yaşamınıza bu şekilde devam edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. “Kendimi hazır hissetmiyorum.”

Elbette ki doğru zamanı en iyi siz bilirsiniz ama fırsatlar da beklemez. Belki de atacağınız ilk adım size hazır olduğunuzu hissettirecektir. Deneyin, farkı göreceksiniz.

7. “Hiç kimse ilerlememi istemiyor, herkes beni kıskanıyor.”

Yenmeniz gereken en büyük engel zihninizde dönen düşüncelerdir. Hayat yeterince zorken, bir de siz bu olmadık düşüncelerle kendinizi yormayın. Önünüze bakın.

8. "Benim iyiliğimi istediği için böyle yapıyor.”

Size zarar veren insanlar hakkında böyle düşünüyorsanız, artık şapkayı önünüze koyma vaktiniz gelmiş demektir. Gerçekten iyiliğinizi istiyor olsaydı, sizce böyle bir cümle kurar mıydınız?

9. “Beni böyle kabul edin.”

Değişmeyen tek şey değişimin kendisi değil miydi? Neden insanlar sizi böyle kabul etsinler? Pek tabii siz de bazı özelliklerinizden rahatsızlık hissediyor olabilirsiniz. Yeni yılda kendinize bunu itiraf edin ve değişime açık olun. Her şeyin biraz daha kolaylaştığını göreceksiniz.

10. “Hiçbir şeye konsantre olamıyorum.”

2018’de dikkatinizi dağıtan her şeyden kurtulmaya ne dersiniz? Zamanınızı ne için harcadığınızı gözden geçirin ve konsantrasyon eksikliğinizin altında bunun yatıp yatmadığına bakın. Şimdiden aydınlanmış olmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Onaylanmaya ihtiyacım var.”

Kendi onayınızın yeterli olacağını unutmayın, kimse size ihtiyacınız olanı vermedi ve bundan sonra da vermeyecek. Sonuçta sizin seçimleriniz hayatınızı şekillendirecek, unutmayın.

2018 sizin yılınız olacak, bunu aklınızdan çıkarmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
16
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
inci küpesiz kız

iyi olacak diye başlıyorum hep sonra ne oluyor anlamıyorum :)

B. Barnes

2017 deçok güzel olacak dedim ne oldu. ağzıma sıçtılar ama şşuan çok iyi mesela. hayret.

Bozkurt

İnsan sızlanmayı ve kıyaslamayı bıraktığında çok daha iyi oluyor.