Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılında Hollywood'un En Çok Kazanan 20 Oyuncusu

etiket 2016 Yılında Hollywood'un En Çok Kazanan 20 Oyuncusu

Gökhan A.
18.12.2016 - 03:35

Forbes dergisinin, her yıl ayrı ayrı ele aldığı tüm dünyadaki aktris ve aktörlerin yıllık kazançlarını gösteren listelerini tek bir çatı altında birleştirdik. Aktris ve aktör kazançlarını bir araya getirdiğimiz liste sadece Hollywood oyuncularından oluşuyor. İşte Forbes'in verilerine göre bu yılın en kazançlı 20 Hollywood oyuncusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Harrison Ford - 15 milyon dolar

Star Wars: The Force Awakens filminde yeniden Han Solo karakteriyle gördüğümüz 74 yaşındaki Harrison Ford, bu yapımdan aldığı ücretle beraber listenin en yaşlısı konumunda.

19. Charlize Theron - 16.5 milyon dolar

Mad Max filminden 10 milyon dolar aldığı belirtilen Charlize Theron, Avcı: Kış Savaşı filminde yer alması ve Dior J’Adore parfümlerinin yüzü olması sonrası bu miktara ulaştı.

18. Matthew McConaughey - 18 milyon dolar

Matthew McConaughey, 2017'de Lincoln Motors reklamlarında ve Kara Kule isimli Stephen King romanından uyarlama olan filmde oynamaya hazırlanıyor.

17. Will Smith - 20.5 milyon dolar

Will Smith, sadece İntihar Timi: Gerçek Kötüler filminden aldığı 20 milyon dolarla listeye girmeyi başarabildi.

16. Jennifer Aniston - 21 milyon dolar

Küçük bütçeli filmlerden 7-8 milyon dolar kazanan Jennifer Aniston'ın 21 milyon dolara ulaşmasının sebebi yaptığı yatırımlardan gelen kazançlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Scarlett Johansson - 25 milyon dolar

Ghost in the Shell filminden 17.5 milyon dolar aldığı söylenen Scarlett Johansson'ın diğer gelirinin bir kısmı Dolce & Gabbana ile yaptığı anlaşmadan geliyor.

14. Chris Pratt - 26 milyon dolar

Önümüzdeki aylarda Passengers ve Galaksinin Koruyucuları 2 filmleriyle karşımıza çıkacak Chris Pratt'in gelirlerinin çoğunluğu bu iki filmden.

13. Leonardo DiCaprio - 27 milyon dolar

Birçok kez aday olmasına rağmen nihayetinde Diriliş filmiyle Oscar'ına kavuşan ünlü oyuncunun geliri bu filmden ve yapımcılığını üstlendiği filmlerden geliyor.

12. Mark Wahlberg - 30 milyon dolar

Mark Wahlberg bu yıl gelirinin büyük bir kısmını Babalar Savaşıyor ve Deepwater Horizon: Büyük Felaket filmlerden kazandı.

11. Adam Sandler - 30 milyon dolar

2017'de çıkacak ve 3 veya 4 film olması planlanan Sandy Wexler filmleri için Netflix ile anlaşma imzalayan Adam Sandler'ın gelirinin büyük kısmı bu anlaşmadan geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Brad Pitt - 31.5 milyon dolar

Büyük Açık filminde az da olsa rol alan ama en büyük gelirini yine bu filmin yapımcılığını üstlenerek kazanan Brad Pitt son olarak Müttefik filmiyle karşımıza çıktı.

9. Melissa McCarthy - 33 milyon dolar

Hayalet Avcıları 3 filmi için kamera karşısında gördüğümüz Melissa McCarthy ön ödeme olarak bu filmden 9 milyon aldığı açıklanmıştı. Film çekimleri bittiğinde geri kalan ücretini de alan Melissa'nın kendi dizayn ettiği elbiselerinden de gelen gelirlerle yıllık kazancı 33 milyon dolar oldu.

8. Robert Downey Jr. - 33 milyon dolar

Geçen yılın da en çok kazanan oyuncularından olan Robert Downey Jr., Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminden ve akıllı telefon markası HTC'deki hisselerinden kar sağladı.

7. Vin Diesel - 35 milyon dolar

Geçtiğimiz günlerde ilk fragmanı yayınlanan Hızlı ve Öfkeli 8 filminden ve Galaksinin Koruyucuları 2 filminden ön ödeme alan Vin Diesel'in bu yıl kazancı 35 milyon dolar.

6. Ben Affleck - 43 milyon dolar

Genel olarak yönetmenliği, yapımcılığını ve oyunculuğunu yaptığı filmlerden gelir sağlayan Ben Affleck'in en büyük geliri tabii ki de bu sene 870 milyon dolar üzerinde gişe yapan Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Jennifer Lawrence - 46 milyon dolar

En çok kazanan oyuncuların en genci olan Jennifer Lawrence'ın gelirinin çoğunluğu serinin finali olan 653 milyon dolar gişe hasılatlı Açlık Oyunları'ndan geliyor. Gelirine katkı yapan diğer filmleri ise X-Men: Apocalypse ve Oscar'a aday olduğu Joy filmi.

4. Johnny Depp - 48 milyon dolar

Küçük-büyük bütçeli demeden çok aktif bir sezon geçiren Johnny Depp'in sadece Alis Harikalar Diyarında 2 ve 2017 de vizyona girecek Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz filmlerinden ayrı ayrı 8 milyon dolar civarı ön ödeme aldığı söyleniyor.

3. Tom Cruise - 53 milyon dolar

Tom Cruise'un Görevimiz Tehlike 5 ve  Jack Reacher 2 filmlerinin yanı sıra daha yapım aşamasında olan Mumya ve American Made filmlerinden aldığı ön ödemelerle birlikte kazancı 53 milyon dolar.

2. Matt Damon - 55 milyon dolar

Marslı filminden kazandıkları, Jason Bourne filminin hem yapımcılığını hem de oyunculuğunu üstlenmesi, akabinde önümüzdeki günlerde vizyona girecek Çin Seddi filminden aldığı ön ödemeler Matt Damon'ın neden bu sırada olduğunu kolayca açıklıyor.

1. Dwayne Johnson - 64 milyon dolar

Dwayne Johnson'nın 1. sırada olması herkesi şaşırttı biliyorum. 2015 yılının ve akabinde bu yılının en çok tercih edilen aktörlerinden olan Johnson, oynadığı filmlerin yanında yapımcılığını üstlendiği filmlerin de bu geliri kazanmasında büyük etkisi var. Önümüzdeki yıllarda oynayacağı filmlerin birkaçının da ön ödemelerini çoktan almış olan oyuncunun bu açıdan bakıldığında 64 milyon dolarlık yıllık kazancı biraz olsun anlaşılabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
92
27
22
17
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

Iphone 7+'ın fiyatı 3700 TL, bilginiz olsun.. Tabii hayatınızın gayelerini paraya bağlamayın, mutlu olmak daha kolaydır ve buna ters orantılı olarak para ile... Devamını Gör

8. kısımda Civil War filmini Sivil Savaş olarak çevirmişsiniz, yanlış olmuş. İç Savaş olması gerekiyor. Bir de yazım hatası var. "Geçen yılın 'da'" olması ge... Devamını Gör

noone

İnanılmaz Tespitler.Şu an inanılmazı başardın.Dikkatin hat safhada.Böyle şeylerle uğraştığın için seni tebrik ediyoruz.

gaucho

Helal olsun kaya adam. Hollywood hogan'ı yenemedin ama gerçek hollywood'un tepesine oturmuşsun.