Görüş Bildir
Haberler
2014 Yılına Damgasını Vuran 6 Bisiklet Markası

2014 Yılına Damgasını Vuran 6 Bisiklet Markası

Korhan Nalbantyan
12.02.2015 - 23:24 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 16:25

2014 Yılına Damgasını Vuran 6 Bisiklet Markası

Bisiklet tercihi kişinin kullanım amacına göre değişir. Seçenekler çoğaldıkça kafa karışıklığınız da artar.Dağ bisikleti, şehir bisikleti veya tur bisikleti, bu türlerden hangisi sizin isteklerinizi tam olarak karşılar? Elbette seçiminizi ihtiyaçlarınıza  göre belirlersiniz. Kimi zaman şehirde sürecek olmanıza rağmen karşılaştığınız yol durumlarını göze alarak dağ bisikleti tercih edebilirsiniz. Ama bu sefer de düzgün yollarda harcayacağınız enerji kaybı aklınıza takılır. Basit makinelerin genel mantığında olduğu gibi her açıdan kar etmeniz mümkün değildir. O yüzden hadi gelin tüm bu sorulardan bir an olsun sıyrılıp geçtiğimiz yılda dünyada öne çıkan marka ve modellere bir göz atalım.

Kaynak: http://velespitim.com/2014-yilina-dam...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Trek

1. Trek

Pek çoğumuzun aşina olduğu bir markayla başlıyoruz yazımıza. Trek, 1976 yılında Amerika Milwaukee, Wisconsinden kurulmuş ve o günden beri albenisini artırarak devam ediyor üretime. Dağ bisikleti ve hibrit bisiklet kategorilerinde piyasaya ağırlığı koymuş durumda. Yol bisikletleri dahil bütün alanlarda en tepeye oynuyor Trek. Firma, yürüttüğü ar-ge çalışmalarıyla iklim değişikliği, trafik ve sağlıksız yaşam gibi karmaşık sorunlara çözümler üretmekten de geri kalmıyor.

2. Salsa

2. Salsa

Salsa bisiklet 1982 yılında kurulmuş. Biraz genç ve daha az popüler bir firma. Sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayıları pek çoğumuzun ulaşabileceği sayılarda. Şu an için nokta atış yapmak isteyen maceracı bisikletçilerin tercih ettiği bir marka gibi gözüküyor. Ama dünya listelerinde dağ bisikleti ve yol bisikleti kategorilerinde oldukça iyi konuma gelebilmişler. İlerleyen vakitlerde Salsa Bisiklet’i daha sık duyacağımız şimdiden kesin.

3. Specialized

3. Specialized

Specialized bisiklet teknolojisine getirdiği yeniliklerle dikkat çekiyor. Karbon alaşımı üzerine kurgulanmış ürünleriyle farklılık yaratmayı başarmış durumda. Şu an için dağ ve hibrit bisiklet kategorileri markanın zirveyi zorladığı alanlar.

4. Giant

4. Giant

Giant dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi bizim için de oldukça tanıdık bir marka. Şu ana kadar pek çok dünya şampiyonun tercihi ve aynı zamanda en iyi tasarım ödülünün de sahibi. Giant, ürettiği yüksek kaliteyi bize uygun fiyatlarla sunuyor. Böylece marka, kullanıcıları için bir bisiklet olmaktan çok, sürücüler için hayatlarının bir parçası durumuna geliyor.

5. Bianchi

5. Bianchi

Tam anlamıyla bir İtalyan klasiği. Bianchi, 1885 yılında İtalya’nın Milano kentinde başlıyor macerasına. Dünyanın en eski bisiklet üreticisi. Bisiklet teknolojileri konusunda çalışmalarına son sürat devam eden bir firma. Yol titreşimini yalıtmak üzerine oldukça başarılı işler ortaya koymuş şu ana kadar ve çalışmalarına devamını geliyor. Ek bilgi olarak, yılın en iyi yol bisikleti Bianchi tarafından üretilmiş bir bisiklet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cervelo

6. Cervelo

Cervelo daha iyisini yaratmak amacıyla ortaya çıkmış bir marka. İki mühendis, 1995 senesinde zamana karşı yarışan bisikletleri daha hızlı hale getirmek için kafa kafaya vermiş. Adeta sürtünme kuvvetine karşı yazılmış bir destan. İlginç ve oldukça dikkat çekici tasarımları da işin en önemli artılarından biri.

Böylece kısa kısa da olsa bisiklet hayatınıza vizyon katacak markalardan bahsetmiş olduk. Nasıl bir bisiklet istediğinize karar verebildiniz mi? İşte bu soruyla sizleri baş başa bırakıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
68
45
30
28
25
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ibrahim Kurt

salcano var

Yunus Belhanda

salcano bisiklet mi amk veledi Cannondale'ye bindin mi sen hiç