Görüş Bildir
Haberler
2000'lerde Çekilmiş Kendini Soluksuz İzleten En İyi 20 Western Filmi

2000'lerde Çekilmiş Kendini Soluksuz İzleten En İyi 20 Western Filmi

Gökhan A.
30.07.2017 - 00:22

Kovboy filmleri genellikle pazar sabahları TRT ekranlarında yayınlanmasıyla aklımızın bir köşesine kazınmıştır. Hatta babanız salonda izler de siz uykudan onun sesleriyle uyanırsınız... Sevseniz de sevmeseniz de sizin için yeri ayrıdır. 

Hatırası bir yana 50'lerdeki 60'lardaki kovboy filmlerini aratmayan aksiyonuyla belki de daha cezbedici hale gelen 2000'lerde çekilmiş Western filmlerini sizler için derledik. Pazar sabahlarının ruhunu biraz olsun tekrar yaşayın diye... ☺️

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Savaşçının Yolu (2010) | IMDb 6.3

20. Savaşçının Yolu (2010)  | IMDb  6.3

The Warrior's Way

http://www.imdb.com/title/tt1032751

19. yüzyılda, hayatı boyunca dünyanın en iyi kılıç ustası ve en korkunç savaşçısı olması için eğitilen Yang adında bir savaşçıya, bir düşman klanında hayatta kalan son kişi olan bir bebeği öldürmesi emri verilir. Yang, aldığı bu görevi yerine getiremez. Bebeği de alıp Amerika'nın batısında bir kasabaya yerleşir. Fakat tüm çabasına rağmen düşman Yang'ın izini bulmuştur. Bebeği koruması için tek çaresi savaşmaktır... Bu savaşta ona kasabada tanıştığı Ron ve Lynee de yardım edecektir.

19. Kayıp (2003) | IMDb 6.5

19. Kayıp (2003)  | IMDb  6.5

The Missing

http://www.imdb.com/title/tt0338188

Kızı Maggie 9 yaşındayken evi terkeden ve bir Apaçi gibi yaşamaya başlayan Samuel (Tommy Lee Jones) yıllar sonra, iki çocuğuyla birlikte doktorluk ve veterinerlik yapan kızının evine döner. Kızı Maggie (Cate Blanchett), annesinin ve erkek kardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu babasını affetmemektedir ve evden kovar. Babasının bir şeylerden kaçtığını düşünmektedir. Bu arada Maggie'nin sevgilisi Brake (Aaron Eckhart) öldürülür ve kızı Lilly (Evan Rachel Wood) kaçırılır. Apaçiler tarafından kaçırılan Lilly'yi bulmak için kasabanın şerifi yardımcı olmaktan çekinir, çünkü bir Apaçinin izini sürebilecek kalifiye elemanı bulunmamaktadır. Artık bir ya Apaçilerin izini sürecek başka bir Apaçi bulmalıdır, ya da Apaçiler gibi yaşayan birinden yardım istemelidir: Babasından...

18. Blackthorn (2011) | IMDb 6.6

18. Blackthorn (2011)  | IMDb 6.6

Blackthorn 

http://www.imdb.com/title/tt1629705

Butch Cassidy ile Sundance Kid'in 1908 yılında Bolivya ordusuyla girdikleri bir çatışmada öldürüldükleri söylenir hep. Peki ya Butch kurtulmuş ve gözlerden uzak bir Bolivya köyünde James Blackthorn adıyla sakin bir hayat sürüyor olsa? Tarihi bir olaya alternatif bir gerçeklik sunan bu western filminde, ABD'den uzakta geçirdiği uzun sürgün yıllarından bıkmış Butch'un ölmeden önce ailesini yeniden görmek umuduyla ülkesine geri dönme çabası anlatılıyor. Hırslı ve genç bir suçluya rastlayıncaya kadar planının işleyeceğini düşünen Butch, Sundance Kid ile geçirdikleri görkemli günlerden beri yaşamadığı bir son maceranın içine düşer.

17. Seraphim Falls (2006) | IMDb 6.7

17. Seraphim Falls (2006)  | IMDb 6.7

Seraphim Falls 

http://www.imdb.com/title/tt0479537

Film karlı ormanlar içerisinde bir adamı yaraladıktan sonra takip eden bir grup insan görüntüleri ile başlar. Yaklaşık bir saati geçen süresince takip edilen Gideon'un, Carver ve adamlarınca neden takip edildiği konusunda bir ipucu yoktur. Gideon bu takip süresince yaralanmasına karşın nice badireler de atlatarak kaçmayı bilir. Bu arada Carver'ın adamlarını da eksiltmekten geri kalmaz.

16. Kanun Benim (2008) | IMDb 6.8

16. Kanun Benim (2008)   | IMDb 6.8

Appaloosa

http://www.imdb.com/title/tt0800308

1882 yılının Appaloosa kasabasında kanunsuzluk ve kaos hüküm sürmektedir. Kasabalarda seyyah olarak gezen iki arkadaş Virgil ve Everett, gittikleri yerlerde kanun adamı olarak görev yaparlar. Halk uzun süredir Randall isimli bir çiftlik sahibi tarafından zulüm görmektedir. Randall'ı darağacına çekmek için mahkemeye çıkaran ikilinin plânları kasabaya gelen dul bir kadının varlığıyla değişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sakin Batı (2015) | IMDb 6.9

15. Sakin Batı (2015)  | IMDb  6.9

Slow West

http://www.imdb.com/title/tt3205376

Sakin Batı bizleri 19. yüzyıl Amerika’sındaki bir yolculuğa çıkarır. Varlıklı bir İskoç aileden gelen 17 yaşındaki Jay’ın sevdiği kadın Rose, bir kaza sonucu İskoçya’yı terk etmek zorunda kalır ve Vahşi Batı’ya doğru yola çıkar. Jay âşık olduğu kadını bulmak için yollara düşer, suçun yasallaştığı Vahşi Batı’da tek başına amacına ulaşamayacağını anlar. Gizemli yolcu Silas’ın kendisine yardım etmesine razı olur. Yolculuk boyunca karşılaştıkları çeşitli tehlikeler, kumpaslar ve şiddet Jay’a Amerika’nın masum insanları nasıl öğüttüğünü de öğretecektir...

14. Hidalgo (2004) | IMDb 6.7

14. Hidalgo (2004) | IMDb  6.7

Hidalgo

http://www.imdb.com/title/tt0317648

Ateş Okyanusu Arabistan'da düzenlenen dünyanın en bilindik koşu yarışlarından bir tanesidir. Arap atları ve onların Bedevi sürücüleri bu ölümcül yarışta karşı karşıya gelmektedirler. Bir gün oldukça zengin bir Arap şeyhi bir Amerikalı'yı ve onun müthiş atı Hidelgo'yu yarışa davet eder ve büyük bir iddiaya girişir. Artık dünyanın en korkunç yarışlarından birinde bir Amerikalı ve tek amacı hayatta kalmak olan atı da vardır. Ancak Hidalgo, hafife alınacak bir at değildir.

13. İntikam (2014) | IMDb 6.8

13. İntikam (2014)   | IMDb 6.8

The Salvation

http://www.imdb.com/title/tt2720680

Film, 1870'li yıllarda hemen hemen her alanda dünyanın merkezine oturan ülkelerden birinde geçiyor: Amerika Birleşik Devletleri. Hikayenin kahramanı olan göçmen kendinden beklenmedik bir şekilde hareket ederek ailesini öldüren katili soğukkanlılıkla öldürerek intikamını alır. Ancak bu yaptığı, bölgedeki en azılı çetelerden birinin başındaki kişiyi özellikle çok sinirlendirir. Çete ile oluşan gerginlik esnasında en yakınları tarafından ihanete uğrayan kahramanımız, çeteyle tek başın yüzleşmek ve savaşmak zorunda kalacaktır.

12. Muhteşem Yedili (2016) | IMDb 7.0

12. Muhteşem Yedili (2016)   | IMDb 7.0

The Magnificent Seven

http://www.imdb.com/title/tt2404435

Vahşi Batıda yedi silahşör sanayici Bartholow Bogue'un sert yönetimi altındaki fakir bir köyü korumak için tutulur. Ödül avcıları, kumarbazlar ve kiralık silahlı adamlardan oluşan bu grupta Sam Chisolm, Josh Farraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez ve Red Harvest yer almaktadır. Bu 7 kişilik grup sakin Rose Creek kasabasını gelecek büyük saldırıya karşı hazırlarken, kendi içlerindeki değerleri de yeniden keşfederler.

11. Kemik Balta (2015) | IMDb 7.1

11. Kemik Balta (2015)  | IMDb 7.1

Bone Tomahawk

http://www.imdb.com/title/tt2494362

Dört cesur adamın, bir grup esiri, yamyam bir kabilenin elinden kurtarma girişimini anlatan film, eski usül western konseptine de fazlasıyla yakın duran bir görsel estetiğe ve öykü evrenine sahip!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Karanlık Vadi (2014) | IMDb 7.2

10. Karanlık Vadi (2014)   | IMDb 7.2

Das finstere Tal 

http://www.imdb.com/title/tt2650978

19. yüzyılın sonlarında, karlı Alpler'de bulunan bir köye, atının sırtında Greider adında bir yabancı gelir, hava şartları oldukça kötüdür ve küçük topluluktan sığınabileceği bir yer ister. Bu köyde yabancılara yer yoktur ancak karşılığında altın verecektir ve bu şekilde ikna olurlar. Greider, kendine kalacak bir ev bulur. Kısa süre içinde köy karla kaplanır ve köyün önde gelen kişilerinden birinin oğlu bir kaza sonrası hayatını kaybedince herkesin şüphelendiği tek bir isim olur...

9. Kanlı Teklif (2005) 7.4

9. Kanlı Teklif (2005)  7.4

The Proposition

http://www.imdb.com/title/tt0421238

Avustralya'nın uçsuz bucaksız çöllerinde geçen bir intikam, kan davası hikayesi. Kanun kaçağı Burns kardeşlerin kasaba halkı ve polislerle olan mücadelesi ve bu mücadele sonunda bir polis şefinin hayatından kesitler anlatılmaktadır.

8. Üç Defin (2005) | IMDb 7.5

8. Üç Defin (2005)  | IMDb  7.5

The Three Burials of Melquiades Estrada

http://www.imdb.com/title/tt0419294

Bir adam, Texas’ın çöllerinde vurulup öldürülerek, hızla gömülür. Daha sonra cesedi bulunur ve Van Horn şehir mezarlığına gömülür yeniden. Bir çiftlik sahibi olan Pete Perkins, ölen adamın en iyi arkadaşıdır ve katilin peşine düşer. Pete, bir sınır devriye polisinden şüphe ederek onu kaçırır ve söz konusu cesedi mezarlıktan çıkartması için zorlar. Arkadaşını, Meksika’daki evinin bahçesine gömmekte kararlıdır. Pete, esir tuttuğu polis ve arkadaşının cesedi ile Mexico’ya doğru tehlikeli ve donkişotvari bir yolculuğa çıkar.

7. Uzak Ülke (2003) | IMDb 7.5

7. Uzak Ülke (2003)  | IMDb  7.5

Open Range

http://www.imdb.com/title/tt0316356

Boss Spearman ve Charley Waite, ülke boyunca özgürce dolaşarak sığır otlatmakla meşgul, sakin ve huzurlu bir yaşam sürmektedirler. Ancak çiftlik sahibi Denton Baxter, Boss ve adamalarını birer hırsız olarak görüp her ne pahasına olursa olsun, kendi kasabasından kovmaya karar verir. Bu uğurda gerekirse cinayet işlemeye bile hazırdır. Boss’un korkusuz yüreği ise hiçbir gözdağı karşısında yılmayacak denli güçlüdür. Charley, geçmişini unutabilmek için çabalarken on yıl boyunca Boss için çalışmış ancak yeniden kendini bir çelişkinin orta yerinde bulmuştur. Lovable Mose ve genç Button, bu takımı tamamlamak için hazırdırlar. Kasaba doktorunun kız kardeşi Sue, Charley’nin nazik tavırları ve öldürme yeteneği karşısında fazlasıyla etki altına girmiştir bile.

6. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı (2007) | IMDb 7.5

6. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı (2007)  | IMDb 7.5

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

http://www.imdb.com/title/tt0443680

Film, Jesse James’in kendisini idol olarak gören on dokuz yaşındaki Robert Ford ile karşılaması ile birlikte gelen son günlerini anlatır. 1881 yılıdır. Jesse James bir soygunun peşindedir ve aynı zamanda da onu ele geçirmenin sonucunda bu işte para kazanacak olanlara karşı savaş açmıştır. Ancak kimse güvenmesi gerektiği konusu aslında bir muammadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. İz Peşinde (2010) | IMDb 7.7

5. İz Peşinde (2010) | IMDb   7.7

True Grit 

http://www.imdb.com/title/tt1403865

Tarih 1870'ler, yer İç Savaştan çıkmış Amerika. Babası öldürülmüş ve bunun için adalet arayan 14 yaşındaki Mattie Ross, Kızılderili Toprakları'na izinsiz girmeden önce para için babasını öldürdüğü söylenen korkak Tom Chaney'in peşinden, onu bulmak için ailenin tek üyesi olarak Arkansas/Fort Smith'e gelir. Chaney’i cezalandırmak için ant içen Mattie, ülkenin en acımasız askeri olarak bilinen sarhoş ve sorumsuz Rooster Cogburn'ü, Chaney'i yakalaması için kiralar. Yolda karşılarına çıkan Texas polisi LaBoeuf de Chaney'i yakalayıp Texas'a götürmek istiyordur. Böylece bu üçlü kovalamacanın peşinde bir araya gelir. Her biri dediğim dedik, inatçı, kendi ahlâk değerlerinin izini süren bu ilginç ekip, öngörülemez bir hesaplaşmanın peşinde koşarken kendilerini birden bir efsanenin içine düşmüş olarak bulurlar: zalimlik ve kötülük, hayal kırıklığı ve cesaret, azim ve saf aşk.

4. 3:10 Treni (2007) | IMDb 7.7

4. 3:10 Treni (2007)  | IMDb   7.7

3:10 to Yuma

http://www.imdb.com/title/tt0381849

Evans, azılı bir katil olan Wade’in yakalanmasının ardından onu 3.10 ‘da Yuma’ya kalkacak olan trene götürmeyi kabul eder. Buna gönüllü olmuştur. Ancak durum farklı şekilde gelişecektir. Evans, bu kanun kaçağı ile birlikte yola çıktığında bir şekilde ona saygı duyacak noktaya varır. Wade’in bir çetesi vardır ve farklı noktalarda sayısız tehlike ile çevrilidir etraf. Söz konusu yolculuk bir tür kader görevine dönüşür.

3. Hell or High Water (2016) | IMDb 7.8

3. Hell or High Water (2016)  | IMDb 7.8

Hell or High Water 

http://www.imdb.com/title/tt2582782

Bankaya borçlanan ve tek varlıkları olan aile çiftliğini ipotekten kurtarmaya çalışan iki erkek kardeşin western hikâyesini anlatıyor. Parayı denkleştirmek için banka soyan Tanner ve Toby, şehirden şehre dolaşarak izlerini kaybettirmeye çalışır fakat peşlerine düşen emektar polis müfettişi o kadar kolay pes etmeyecektir...

2. Diriliş (2015) | IMDb 8.0

2. Diriliş (2015)  | IMDb  8.0

The Revenant

http://www.imdb.com/title/tt1663202

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır...

1. Zincirsiz (2012) | IMDb 8.4

1. Zincirsiz (2012)  | IMDb  8.4

Django Unchained

http://www.imdb.com/title/tt1853728

Amerikan İç Savaşı’dan 2 sene öncesinde, Güney bölgesinde geçen film Köle Django’nun Alman asıllı ödül avcısı Dr. King Schultz ile yolunun kesişmesiyle başlıyor. Django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen Schultz ile anlaşmaya varır ve özgürlüğü karşısında Brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verir. Görev başarıyla tamamlanır ama ikilinin yolları ayrılmaz Schultz ve Django beraber Güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler… ‘Avlanma’ hünerini her geçen gün geliştiren Django’nun artık tek bir hedefi vardır: köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve onu kurtarmak... Bu hedef onları kötü şöhretli “Candyland” çiftliğine ve çiftliğin sahibi olan Calvin Candie’ye götürecektir…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
33
28
16
10
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın